7.6 C
София

Samsung патентова изпускащ аромати телефон

Най-четени

Samsung патентова доста необичайна за мобилен телефон функция – разпръскване на ароматични течности. За тази цел в устройството е вграден резервоар, който може да се презарежда едновременно с презареждането на батерията на самия телефон. Засега компанията не уточнява как точно ще се разпръскват веществата.

Изказват се и предположения, че подобен мобилен телефон би могъл да се използва и като флакон със сълзотворен газ за защита, например. В случай че резервоарите са няколко, устройството може да бъде настроено да изпуска персонални аромати за входящи повиквания от различни номера в телефонния указател на телефона. Друг вариант е изпускането на неприятна миризма в случай на кражба, пише ресурсът Ubergizmo.

Идеята за персонализирани аромати, чийто източник се явява конкретно електронно устройство, не е нова. Редица компании вече експериментират с идеята – нееднократно вече сме чували например за концепции за телевизори, които пресъздават обстановката по начин, осезаем не само за зрението, но и за обонянието. Разбира се, не липсват и странни или дори абсурдни идеи – така например, през април трима австралийски артисти разработиха за своето шоу ароматично вещество с „аромат на MacBook Pro“ – разработената течност мирише на лепило, пластмаса, каучук и хартия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини