Samsung пусна два модела смартфони: Galaxy Fold и Galaxy Z Flip. Въпреки, че тези устройства са много различни едно от друго, имат и прилики, така че Samsung е оборудвал двата сгъваеми телефона с двойна батерия – по една във всеки корпус. Тези батерии обаче заемат много ценно пространство, което просто оставя по-малко място за други компоненти. Наскоро публикуван патент показва, че Samsung работи над иновативно решение.

Изглежда, че Samsung иска да използва гъвкава структура на батерията. Това създава по-голяма свобода за монтаж и позволява съхраняването на тънкия външен вид на сгъваемия телефон, без ущърб относно възможността за използване на други компоненти.

В края на 2019 г. Samsung Electronics подаде заявка за патент за „Сгъваема батерия и електронно устройство“. Патентът бе публикуван на 25 юни 2020 г. В документацията от 56 страници е описано как технически ще изглежда сгъваемата батерия и как може да се използва в сгъваем телефон.

В основата на патента главно стои самата технология. В документацията обаче са показани два различни модела смартфони. Първият модел има дизайн, подобен на водоустойчивия Galaxy Fold, за който беше съобщено миналия месец.

Вторият гъвкав дизайн на смартфон има поне три линии на сгъване и това устройство може да бъде поставено зигзагообразно – както е показано на фигурата по-долу. Многофункционалните мобилни устройства имат и няколко корпуса с по-малки размери, което увеличава нуждата от сгъваема батерия.

Използването на подобна технология трябва да е възможно и в двата случая, както е описано в патента. Гъвкавият комплект на батерията се състои от две части, едната от които е разположена във всеки от корпусите. В средата батерията може да се огъне до 180 градуса.

Това е възможно благодарение на сумирането на няколко елемента от батерията, чрез редуване при използването на части от положителния и отрицателния електрод. В сгънатата структура, коалесциращите слоеве се пропускат и се използват с различна дължина, което прави батерията гъвкава и лесно огъваща се в корпуса. Елементите на батерията са свързани помежду си с помощта на проводящ кабел, изработен от гъвкав материал, или чрез нанасяне на слой от смес в зоната на огъване.

Гъвкава батерия за Samsung Galaxy Fold

Производителите на смартфони непрекъснато разработват нови решения в областта на батериите и технологиите за бързо зареждане. Това е не само необходимо, защото форм-фактора на нашите мобилни телефони се променя – във вид на сгъваеми смартфони – ние също използваме нашите мобилни устройства за все по-голям брой приложения, като видео разговори с висока разделителна способност и онлайн игри. Появата на 5G също изисква нови решения.

В близко бъдеще Samsung ще пусне няколко нови устройства от висок клас. Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Plus / Ultra се очакват в началото на август, а заедно с тях и Galaxy Z Flip 5G.

Samsung ще обяви наследника на Galaxy Fold към септември месец. Информацията за батериите на Samsung Galaxy Fold 2 бе анонсирана наскоро. Този сгъваем телефон ще има същия капацитет на батерията като предшественика си, което е според сертификата за батерията, издаден на 15 юни 2020 г. Това е система от два акумулатора, състояща се от 2090 mAh и литиево-йонна батерия с капацитет 2275 mAh, която заедно осигурява капацитет от 4 365 mAh.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари