8.6 C
София

Samsung Wave и Wave 2 вече могат да зареждат различни операционни системи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Мобилните телефони, базирани на операционната система Bada, вече трудно могат да бъдат открити на пазара. Преди време Samsung дори представи на потребителите отделна серия смартфони с име Wave, които може да се каже, че са прародители на днешните Tizen-устройства. Но разработчиците от известния форум XDA не са забравили за тези интелигентни телефони и представиха възможност за зареждане на различни операционни системи за смартфоните Wave и Wave 2.

Тази нова функционалност е реализирана благодарение на променената зареждаща програма Fota, която е аналог на Badadroid и позволява на потребителите да зареждат два различни фърмуера. Благодарение на новите възможности, вградени в Fota, вече е възможно инсталирането на два различни фърмуера в NAND и SD, или Loop и SD. Новата функционалност е съвместима с всичкия досегашен фирмен софтуер, инсталиран в тези смартфони. Засега, в работата на новата зареждаща програма е известен само един незначителен бъг – Bada не се зарежда в интерактивен режим.

Тази възможност за поставяне на програма за зареждане на различни операционни системи е подобно описана в инструкциите, които могат да бъдат свалени от XDA. Смартфоните Samsung Wave или Wave 2 може вече да са забравени от повечето потребители, но с помощта на програмистите от XDA, те вече могат да зареждат една от няколко мобилни операционни системи, което за някои разработчици може да се окаже много полезно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини