fbpx
-9.8 C
София

Xiaomi тества разширено калибриране на екрана в MIUI 11

Най-четени

Още през септември тази година Xiaomi за първи път заговори за следващата версия на стоковия си фърмуер – MIUI 11. Най-новата базирана на Android операционна система от китайската компания представи множество нови функции, включително напълно преработен интерфейс, нов шрифт, Always-On Display и много други. Но изглежда, че Xiaomi не е добавила нови функции към MIUI 11. Компанията тества нова разширена функция за калибриране на дисплея в софтуера, която ще даде на потребителите повече контрол върху това как изглежда екранът на устройството им и как предава цветовете.

Новите усъвършенствани контроли за калибриране на дисплея могат да бъдат намерени в страница със скрити настройки в най-новата версия на MIUI 11. С новите възможности за персонализация получавате възможност да изберете цветовата гама от четири налични опции, включително Enhanced, Original, P3 и sRGB. Освен това той има плъзгачи за индивидуално управление на нивата на червено, зелено и синьо в цветовата палитра на RGB, плъзгачи за регулиране на нюанса, наситеността и стойността в цветовото пространство на HSV и плъзгачи за контрол на контраста и гамата.

Можете да видите всички промени, които се правят в прозорец за преглед на живо в горната част и всички промени се запаметяват автоматично, освен ако не кликнете върху бутоните „Отхвърли промените“ или „Възстановяване на настройките по подразбиране“ в долната част. Заслужава да се отбележи, че тези видове усъвършенствани контроли обикновено се предлагат от персонализирани цветови профили и не е нещо, което сме свикнали да виждаме в Android до този момент. Досега не е ясно кога Xiaomi планира да внедри новите контроли на дисплея в стабилната версия на MIUI 11 или кои устройства ще получат тази нова функция. Очакваме да научим повече в бъдещите версии на MIUI 11.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини