9 C
София

Apple ще съдят Kodak заради нелегално използване на техни патенти

Най-четени

2012 година със сигурност не започва добре за Kodak. Преди броени седмици американската компания официално обяви фалита си, а малко след това допълни, че ще спре да произвежда фотоапарати, за да може да възстанови финансовото си положение. И сега, като капак на всичко, Apple са решили да ги съдят заради неправомерно използване на техни патенти. От TechRadar.com съобщиха, че нарушените от Kodak патенти се отнасят до производството както на фотоапарати, така и на други продукти като дигитални фото рамки и принтери.

Напомняме, че през последните месеци именно Kodak беше компанията, която съдеше многобройни други фирми заради нелегално използване на регистрирани от тях патенти за фотографски продукти. Сега, обаче, съдбата се обръща срещу тях. Apple още не са започнали делото си срещу Kodak, тъй като жалбата им на този етап се разглежда от съд в Ню Йорк. Следващата инстанция е Международната търговска комисия, както и Общинският съд в Ню Йорк.

Apple и Kodak никога не са се обичали особено. През юни 2011 година, фирмите отново се съдеха за патенти. Тогава Apple твърдяха, че са споделили патенти за фотоапарати с Kodak, но от вторите отричаха. В крайна сметка съдът реши в полза на Apple. Ако компанията, ръководена от Тим Кук, спечели и този път може да се стигне до изтеглянето на ключови продукти на Kodak от американския пазар, което със сигурност ще развали плановете на Kodak. Преди известно време те споделиха пред медиите, че решението им да спрат да произвеждат нови фотоапарати ще им спести около $100 милиона, които трябва да им помогнат да се измъкнат от кризата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини