back to top
17.8 C
София

Canon представи огледалния фотоапарат EOS 5D Mark IV: 30 мегапиксела, 4K, GPS, Wi-Fi и NFC

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Canon официално анонсира днес своя нов цифров огледален фотоапарат Canon EOS 5D Mark IV. Устройството разполага с 30 мегапикселов пълноформатен CMOS фотосензор с технологията Dual Pixel Auto Focus и чувствителност от 50 до 102 400 ISO единици. Фотоапаратът може да заснема 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда, 1080р при скорост до 60 кадъра в секунда и HD при 120 кадъра в секунда.

 

От 4К видеото могат да се изваждат 8,8-пикселни фотографии.

 

Новият фотоапарат има много добра ергономика, а управлението може да се осъществи чрез сензорния 3,2-инчов дисплей с резолюция 1 620 000 пиксела. Бързият процесор DIGIC 6+ дава възможност за заснемане на фотографии със скорост до 7 кадъра в секунда при поток от 210 мегапиксела в секунда.

 

Интегрирана е 61-точкова система за автоматично фокусиране, която има с 24% по-широко покритие на централната част на кадъра. Налични са и 41 кръстати сензора за фокусиране.

 

Фотоапаратът разполага със специален 60 мегапикселен режим за запис с RAW формат, в който са включени данните от двата Dual Pixel AF масива. Вградени са GPS, Wi-Fi и NFC модули за безжична връзка.

Продажбите на фотоапарата Canon EOS 5D Mark IV започват през месец септември при цена без обектив $3499.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини

×