fbpx
4.6 C
София

В Европа видеокартите поскъпнаха с още 5-10%

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Уеб сайтът 3DCenter продължава да трупа статистики за цените на актуалните към днешен ден видеокарти в магазините на Германия и Австрия. В сравнение с данните от миналия месец, графичните карти Nvidia GeForce RTX 3000 и AMD Radeon RX 6000 са поскъпнали с 5-10% и превишават препоръчаната от производителите цена съответно със 70% и 74%.

3DCenter представи във вид на графика още един интересен показател във вид на тренд за достъпност. Той напълно корелира с цената. Може да се види, че при малко предлагане цената винаги нараства, като е вярно и обратното.  Според тази информация, достъпността на видеокартите явно е намаляла в сравнение със същия отчет от месец август, но се счита, че все още е на задоволително ниво.

Една от тенденциите за месец септември е прекратяването на опитите за удържане цената на Radeon RX 6600 XT на ниво 500 евро. Нейната цена сега е около 600 евро и навярно съвсем скоро тя ще нарасне още. По този начин Radeon RX 6600 XT най-вероятно ще се продава минимум с още 50% по-скъпо.

Очаква се AMD до края на тази година да представи на пазара по-опростена версия на Radeon RX 6600. Но е ясно, че тази стъпка няма да окаже някакво особено влияние на пазара.

Предишна новинаPowerGREP 5.3.1
Следваща новинаSyncBreeze 13.8.24
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини