В края на миналата година корпорацията Intel сериозно учуди компютърната общност с анонса на мобилните процесори Core от 8-мо поколение с интегрираното графично ядро Radeon RX Vega M.

Малко по-късно стана известно, че бившият ръководител на Radeon Technologies Group Раджа Кодури (Raja Koduri) е приет в Intel, където оглави отдела Core and Visual Computing Group и се зае с разработката на графични решения за различните пазарни сегменти. По всичко личи, че неговото ново ядро съвсем скоро ще се появи на пазара.

Уеб-порталът The Motley Fool съобщи, че графичните ядра на фамилиите Gen 12 и Gen 13 имат кодови имена, съответно Arctic Sound и Jupiter Sound и което е по-важното, това е отделен графичен процесор, който обменя данни с централния процесор чрез EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) шината. С други думи, тези ядра ще се използват в многокристалните чипове от типа на днешните Kaby Lake-G, в които на една подложка са поставени кристалът на процесора на Intel, графичното ядро на Radeon Technologies Group и стек HBM2 графична памет.

От друга страна, към днешен ден Intel използва в своите продукти поколението Gen 9.5 и до появата на процесори със собствени ядра ще измине доста време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари