Графичния процесор AMD Vega 10 е получил подобна на Fiji конфигурация на ядрата

0
535

С наближаването на анонса на графичните решения AMD Radeon RX Vega в Мрежата се появява все повече информация за готвещите се устройства. В новия пач от драйвери за Linux, ентусиастите са успели да открият ново споменаване на кристала Vega 10, което позволява да се хвърли светлина върху конфигурацията на този GPU.

В общи линии, конфигурацията на графичното ядро Vega 10 е сходна с тази на Fiji чиповете, използвани във видеокартите Radeon R9 Fury X и Radeon Pro Duo. Както и при предшественика, новия GPU има четири големи „шейдърни енджина“ (Shader Engine), всеки от които разполага с по 16 изчислителни блока (Compute Units).

По този начин, при наличието на 64 шейдъра във всеки изчислителен блок, общият брой на поточните процесори във Vega 10 се равнява на 4096. Заедно с това, работната честота на новия чип, като се има предвид производителността на ниво от 12,5 Тфлопа, е в рамките на 1,5 Ghz. Броят на TMU и ROP в новия GPU също е идентичен с чипа Fiji и е съответно 256 и 64.

Спомнете си, че дебютът на графичните карти AMD Radeon RX Vega, по предварителни данни, трябва да се проведе по време на изложението Computex 2017, което ще се състои в Тайпе от 30 май до 3 юни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари