Гривната Sony Motion Sonic ще сигнализира при всяко движение на ръцете

0
56

В Центъра за развлечения и семейна почивка Sony „Wow Factory“ бяха показани различни технологии, позволяващи да изпитате може би няколко чудати, но вълнуващи усещания. Една от тях е Motion Sonic Project, която се оказа доста амбициозен проект. Вече е доста лесно да си представим, как може да се използва технологията след като излезе от фазата прототип.

В основата на Motion Sonic Project стои гривна, която може да се носи като часовник. Устройството не изглежда елегантно, но на този етап е възможно да не се обръща на това внимание. След включване на устройството, свързано към таблета и колонките, започва да възпроизвежда звук в синхрон с вашите движения. Sony представи пет демонстрационни режима. В един от тях устройството възпроизвежда кухи звуци, излизащи от високоговорителя в синхрон с движенията на размахващите ръце. В другия — при почукване по тялото се възпроизвеждат звуци на ксилофон.

Това се е оказало доста забавно. Всъщност, идеята относно манипулацията на звука при преместване на тялото не е нещо ново. Въпреки това, подобна технология, която позволява постигне на по-точен и привлекателен ефект, е достойна за внимание — новият начин за манипулиране на музиката, която се създава от движещите се части на вашето тяло, може да доведе до някакъв макар и странен, но добър ефект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари