fbpx
0.3 C
София

Идната седмица Oracle представя новия си процесор Sparc

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

През следващата седмица Oracle ще представи нов x86 процесор Sparc и нов сървър от висок клас, като част от опитите си да развива хардуерните продукти на Sun Microsystems, която компания лидерът в базите данни придоби неотдавна.

Oracle планира да предостави детайлна информация за процесора си Sparc T4, който ще бъде осем ядрен и оптимизиран за софтуерните приложения на компанията. Oracle също така съобщава, че Sparc T4 ще бъде с представяне, което е три пъти по-добро от това на предшественика му T3. Процесорът ще бъде част от сървър от висок клас, носещ името Sparc SuperCluster, за първи път обявен през миналата година.

Акцентът на Oracle ще бъде поставен върху предоставянето на системи от висок клас, които водят до по-високи печалби, съобщава компанията.

По време на среща на Oracle с финансови анализатори, състояла се през настоящата седмица, изпълнителният директор на компанията – Лари Елисън (Larry Ellison) е заявил, че не се интересува особено много от печалбата, която новите хардуерни продукти ще донесат на Оракула и че не би се притеснявал дори и, ако продажбите им са на загуба. Елисън също така е заявил, че компанията му няма да продава интелектуална собственост на други фирми, като напр. Майкрософт и Интел.

Продажбите на хардуер на Оракъл отбелязват спад, а на софтуер значителен ръст. През последното тримесечие продажбите на софтуер на компанията са се увеличили със 17%, а тези на хардуер са спаднали с 5%. Общите приходи на компанията за изминалата фискална година са се увеличили с 12% и възлизат на $8,4 млрд.

Oracle не предоставя разбивка на продажбите си на сървъри, но съобщава, че тези от висок клас, вкл. системите Sparc, бележат двуцифрен ръст за тримесечието.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини