fbpx
3.8 C
София

Изтекоха данни за нов AMD процесор – Ryzen 7 3750X

Най-четени

Процесорите Ryzen 3000 на AMD взривяват пазара с много ядра и невероятна производителност. Плюс това, предлагат много различни модели. И може би предстои да видим неоповестен до сега Ryzen 7 3750X, който заема главно място в списъка на изтеклите продукти, забелязан от потребителя @Komachi_Ensaka в Twitter.

Списъкът е изтекъл по погрешка от официалния сайт на AMD, като бързо след това е бил свален, но от портала Hor Hardware са успели да извадят подробностите. Единствената информация за появилия се 3750X, която са успели да открият, е за неговата мощност – 105W и сокета AM4.

Ако се съди според цифровото обозначение на модела, изглежда това ще бъде процесор, позициониран между Ryzen 7 3700X и Ryzen 7 3800X – почти сигурно ще бъде 8 ядрен, като вероятно става въпрос за нов вид междинен модел, който до сега не сме виждали от AMD, нито имаме представа какви точно ще бъдат очакванията за него и към коя таргет група ще бъде насочен.

Има ли място за 3750X?

AMD демонстрира впечатляваща работа, представяйки своята процесорна архитектура Zen2 по-рано тази година, в процесори, които покриват всички различни ценови точки и диапазон, както и нива на производителност и пазарни ниши, като започнем от Ryzen 5 3600 и стигнем до Ryzen 9 3950X. Особено моделите от серията Ryzen 7 3000 изглежда напълно покриват спектъра на потребителските нужди и ние наистина не виждаме какъв би бил смисъла от нов процесор в нея, нито към кого ще бъде насочен.

Както споменахме, и Ryzen 3700X и 3800X са 8-ядрени/ 16 – нишкови чипове. Те също имат и еднакво количество кеш памет. Първият има 65W TDP, а вторият удря 105W. Техните тактови честоти също са доста близки, като Ryzen 7 3800X има базова честота само с 300 MHz по-висока от тази на 3700X, а максималната му честота е със само 100 MHz по-висока.

За да се впише един нов Ryzen 3750X между тях, то той трябва да предложи само кардинално подобрение на базовите честоти и леко подобрения на максималната честота, за да застане над 3700X и под 3800X.

Всичко това ни кара по-скоро да мислим, че това няма да е процесор, който ще видим на рафтовете по магазините, а по-скоро чип предназначен за готови системи и OEM производителите, като вероятно ще бъде персонализиран от AMD за различните брандове спрямо нуждите им.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини