fbpx
-6.2 C
София

Новите обозначения на USB Type-C кабелите вече показват и мощността

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Организацията USB Implementers Forum (USB-IF), която разработва и популяризира най-разпространения интерфейс за външни устройства Universal Serial Bus (USB), представи нов начин на брандиране на USB Type-C кабелите, в логотипите на които сега е указана и мощността.

Целта на програмата Certified USB Logo Program е постигане на унификация на брандирането, като по този начин изцяло ще се избегне объркването, възникващо при използването на различните кабели и различните зарядни устройства.

В рамките на своята нова програма USB-IF представи обновените логотипи за маркиране на кабелите и USB зарядните устройства. Сега на тях се изписва не само скоростта за обмен на данните, но и зарядната мощност. Идеята е да се опрости живота на потребителите, като им се предостави един съвсем лесен начин за определяне техническите характеристики на кабелите и зарядните. Ето как изглежда таблицата с логотипите, показващи максималната зарядна мощност и скоростта за обмен на данните:

С новото ребрандиране идва и съвсем новия протокол USB Power Delivery (USB PD) 3.1, който е част от спецификациите на USB Type-C 2.1 и предвижда увеличаване на зарядната мощност до 240 W.

Нововъведението едва ли ще реши проблема на производителите на най-различни аксесоари, които не съответстват на USB-IF стандартите. Именно затова организацията препоръчва да бъдат купувани сертифицирани кабели от надеждни производители, които са правилно маркирани и надписани.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини