1.9 C
София

Официално: Sony няма да разработват часовници с Android Wear

Най-четени

Малко след като Google предоставиха на производителите на смарт часовници мобилната платформа Android Wear няколко компании изразиха желание да пуснат на пазара продукти под нейно управление. Наскоро ви уведомихме, че Sony все още се колебаят дали да си сътрудничат с Google на пазара за смарт часовници, но ето, че компанията най-накрая е взела решение и отговорът ми е „не“.

Така поне заяви оглавяващия мобилния отдел на Sony Америка Рави Нукала в интервю за Cnet. Той уточни, че Sony ще продължава да работи върху собствената си носима платформа SmartWatch. „Вече сме инвестирали време и ресурси в тази платформа и ще продължаваме в тази посока,“ категоричен бе Нукала.

Тук е моментът да напомним, че Sony бяха едни от пионерите на пазара за смарт часовници или поне първата голяма компания, която дръзна да представи такъв продукт. Въпреки това, техният SmartWatch продължава да бъде нишов продукт, най-вече поради факта, че самите телефони на Sony, с които си комуникира, не са толкова популярни, колкото смартфоните на Samsung, например.

SmartWatch, всъщност, така или иначе е изградена на базата на Android (но не и на модифицирания й вариант познат като Android Wear), но използва своя собствена библиотека от приложения. Напомняме, че освен двата часовника SmartWatch и SmartWatch 2 Sony предлагат и тракер за активност на име SmartBand, който си комуникира със смарт часовника им и използва приложението LifeLog. Нукала уточни, че въпросното приложение ще остане ключова функция във всички бъдещи носими джаджи, които компанията му ще пуска на пазара занапред.

Иначе, разясни Нукала, Sony и Google ще продължат да бъдат бизнес партньори, само че в други сфери.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини