8.6 C
София

Официално: Sony представиха Smart Watch 2

Най-четени

През изминалата седмица се говореше много за новия смарт часовник на Sony. До последно съществуването на устройството си оставаше слух, но ето че компанията сложи край на спекулациите, представяйки Smart Watch 2 на Mobile Asia Expo в Шанхай.

Подобно на предишния умен часовник на Sony, Smart Watch 2 е замислен главно като устройство, комуникиращо си със смартфона. Идеята му е да показва известия за телефонни обаждания, съобщения, нови имейли или обновления в социалните мрежи, така че да разбираме лесно за тях ако, например, телефонът ни е някъде дълбоко в чантата. Освен със социалните мрежи часовникът е свързан и с приложенията за фитнес, които може би сте инсталирали на телефона си.

Новият часовник обаче има по-голям тъчскрийн с по-висока резолюция от предшественика си. Освен че поддържа Bluetooth устройството позволява и бързо свързване със смартфони чрез NFC. Това означава, че Smart Watch 2 ще комуникира бързо и лесно с поддържащи технологията мобилни устройства на Sony като Xperia Z и Xperia Tablet Z. Компанията обаче обеща, че NFC ще работи и при други телефони и таблети с Android.

Smart Watch 2, също така, има по-издръжлива батерия с живот между три и четири дни при нормална употреба и, не на последно място, може да се ползва за дистанционно управление на плейъри от линията Walkman.

На този етап не знаем кога точно ще бъде пуснат часовникът, в кои страни и на каква цена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини