Подготвяните за това лято сървърни процесори Intel Xeon са доста необичайни. Така например, процесорите Xeon от фамилията Skylake-SP (Xeon E5) мога да имат до 28 ядра и сокет LGA 3647. В слайдовете на Intel може да се забележи, че архитектурата на новите Xeon изглежда малко по-различно.

Сега Intel потвърди, че процесорите Xeon от поколението Skylake ще станат основа на нова парадигма в класификацията на сървърните решения. След няколко години Intel премахва обозначенията E5 и E7 от своите сървърни процесори и се опитва да направи по-разбираеми имената на чиповете от гледна точка на производителността и функционалността. Сега процесорите Xeon ще носят имената Platinum, Gold, Silver и Bronze. А съкратените имена на тези чипове ще бъдат Xeon-P, Xeon-G, Xeon-S и Xeon-B.

Новите наименования на процесорите ще започнат да се използват в средата на тази година. По-рано тази година Intel представи бюджетните процесори Xeon E3 с архитектура Kaby Lake за сървъри и работни станции и за тях старите наименования ще бъдат запазени.

В Xeon Platinum се предлага хардуерна поддръжка на висока информационна безопасност. Процесорите Xeon Gold ще имат повишена производителност и по-висока надеждност и ще са подходящи за машинното обучение, разпознаването на изображения и обработката на човешка реч.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари