Малко преди началото на CES 2018 компанията AMD обяви плановете си през месец април да представи на пазара новото поколение десктоп процесори Ryzen с кодово име Pinnacle Ridge.

Тогава производителят не даде информация за характеристиките на новите чипове, но се очаква те да бъдат осезателно по-бързи от сегашните. А сега в базата данни на бенчмарка, вграден в SiSoftware Sandra, бе открита информация за предварителната версия на процесора Ryzen 5 2600.

Чипът е индексиран като ZD2600BBM68AF_38/34_Y, разполага с 6 ядра с поддръжката на многопоточна работа, 16 MB кеш памет от трето ниво и работи с тактова честота от 3,4 до 3,8 GHz в ускорен режим. Ако направим сравнение, неговият пряк аналог от сегашното поколение Ryzen 5 1600 има идентична конфигурация но работи с тактова честота от 3,2 до 3,6 GHz.

Може да се каже, че са направени неголеми подобрения в архитектурата Zen и е извършен преход към 12 нанометров технологичен процес, като по този начин работната честота се е повишила с 200 MHz. Да не забравяме, че това е инженерната версия на чипа и честотата на серийно произвежданите процесори обикновено е по-висока.

Заедно с процесора, в SiSoftware Sandra се появи и дъното ASUS Crosshair VII Hero с чипсета AMD X470, но подробна информация засега няма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари