8.1 C
София

Първият в света 4К телевизор със SLED матрица

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията realme представи на пазара нов модел на свой фирмен телевизор със SLED матрица. Новата матрица не само осигурява много широк цветови диапазон, но предлага и нов тип подсветка, която не уморява очите дори и при гледане на монитор или телевизор от подобен тип в продължение на много часове.

SLED матрицата е позиционирана като алтернатива на дисплеите с квантови точки (QLED). Обикновените LED матрици предлагат много по-ниско качество, понеже в тях се използват светодиоди със синя светлина на излъчваме, която се преобразува в бяла. Но при SLED матриците се използват миниатюрни светодиоди с червен, зелен и син цвят.

Производителят подчертава, че с помощта на тази технология екранът на телевизора обхваща 108% от NTSC цветовото пространство, като едновременно с това рязко е намалено излъчването на синя светлина със съвсем малка дължина на вълната, което намалява натоварването на очите. Първият SLED телевизор на компанията е оборудван с 55-инчов екран с резолюция 3840х2160 пиксела.

В индийските магазини вече се появи първата партида телевизори Realme Smart TV SLED 4K. Това са 55-инчови телевизори с цена 69 999 рупии или около 950 американски долара. Приблизително такава е и цената на QLED телевизорите.

Няма снимки на външния вид на тези телевизор, но на стикера, залепен на кутията се вижда, че те са сглобени в Индия и консумират 150 W.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини