fbpx
-12.9 C
София

Стикерът-разпечатка на Xerox побира 36 бита данни

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Xerox и Thinfilm представиха „информационни лепенки“ – стикери, които се разпечатват с помощта на принтер и побират 36 бита информация. Новите стикери се очаква да станат стандарт за маркиране на оригинална продукция.

 

Xerox нарича това изобретение „печатна памет“. Това е памет, която може да се презаписва и на нея е възможно да се съхранява информация за транспортирането, състоянието, вида на стоката и други. Създателите на информационните лепенки са уверени, че 36 бита са напълно достатъчни за кодиране на цялата необходима информация.

 

Сканирането на новата памет става чрез обикновен смартфон с инсталирано специално приложение. Проверката на етикетите може да става както в онлайн, така и в офлайн режим.

Новата технология за създаване на печатна памет е изобретена и патентована от норвежката компания Thinfilm. Xerox е закупил необходимите лицензи и ще започне производството на новите стикери в своя завод в щата Ню Йорк.

 

Подготвени са два вида стикери за масово производство, като единият от тях предлага криптографска защита на информацията. Създателите на новите информационни лепенки считат, че съчетанието на печатната памет и криптогрфията е за предпочитане, отколкото другите досега използвани методи за защита от кражби и фалшифициране ма стоките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини