fbpx
7.9 C
София

Тестове, снимки и характеристики на графичния адаптер Galaxy GeForce GTX 970

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Първите снимки на графичния ускорител GeForce GTX 970 от Galaxy тези дни бяха публикувани в интернет. Всъщност, производителят показа два модела, единият от които най-вероятно ще използва референтния дизайн на печатната платка, а вторият – ще е с преработен инженерен.

Вторият адаптер също така изисква подаването на допълнително захранване, чрез предвидените за целта два конектора 6-pin и 8-pin PCI-E Power, което предполага по-добри възможности за форсирането на адаптера, докато стандартната версия е оборудвана само с два 6-пинови конектора. Що се отнася до видео-изходите, то тук на разположение, както може да се види от снимките, са DVI-I, DVI-D, HDMI и DisplayPort. Потвърждава се и факта, че серията GeForce GTX 900 няма да получи поддръжка на HDMI 2.0.
Схемата на референтната печатна платка на адаптера Galaxy GeForce GTX 970 е много подобна на тази, която видяхме в GeForce GTX 760. Върху скъсения текстолит може да бъдат видени нови компоненти, но тяхното подреждане в общи линии е същото с това на представителя от серията 700. Същото може да се каже и за охладителната система, под кожуха на която се крие добре познатия ни турбинен охладител. Нереферентната версия е оборудвана с фирмен охладител с два вентилатора, никелирани медни топлинни тръби и голям радиатор, а на гърба на модела е монтирана топлоразсейваща пластина.


Има какво да се каже и относно характеристиките на GeForce GTX 970. Източникът е готов да потвърди, че адаптерът е базиран на ядрото NVIDIA „Maxwell“ GM204, което ще има 1664 поточни CUDA-процесора, а честота му ще бъде 1050 MHz. Картата вероятно ще получи 256-битов интерфейс на паметта, която е с честота от 7 GHz.

Адаптерът Galaxy GeForce GTX 970 (Core i3-4130) е преминал теста 3DMark 11 Extreme, в който устройството е отчело X3963 точки, което го нарежда между моделите GTX 780 и GTX 780 Ti.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини