fbpx
-3.3 C
София

AMD работи над версия на адаптера Radeon HD 7990 под кодовото име „Malta“

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Вчера имахме възможността да научим, че AMD през април тази година ще представи графичен ускорител от серията Radeon HD 7000. Устройството вероятно ще получи наименованието Radeon HD 7790 и ще е базирано на графичен чип, с кодовото име Bonaire XT, характеристиките на който не бяха посочени от източника.

Днес стана ясно, че Advanced Micro Devices също така работи и над версия на двуядрения адаптер Radeon HD 7990 с кодовото име Malta, в основата на който ще бъде използван 2-ядрен Tahiti графичен чип във версия XT2 или Pro. За съжаление, към днешна дата, информацията за предстоящия графичен адаптер в интернет е изключително малка, но източникът твърди, че честотата на GPU ще надхвърля стойността от 1 GHz. Естествено, основните конкуренти на бъдещата видеокарта ще бъдат NVIDIA GTX 690 и GTX Titan, но ако моделът стане по-популярен, той трябва да бъде по-евтин или по-производителен.

Източникът предполага, че Radeon HD 7990 „Malta“ може да поеме по една от двете посоки. В първия случай, ускорителят ще се окаже подобрена версия на оригиналния HD 7990 с чип Tahiti, превръщайки се в нещо подобно на ASUS ARES II, но на по-адекватна цена. Във втория случай, ние разглеждаме възможността, картата Malta да се окаже бюджетен вариант на HD 7990.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини