Един от водещите производители на компютърни компоненти и периферия, тайванската компания Cooler Master на изложението за електроника CES 2018 в Лас Вегас, показа новата серия захранвания MasterWatt V и разказа за технологията Cooler Master Connect v2.0, която от сега нататък ще се поддържа от топ-захранванията MasterWatt Maker.

Серията MasterWatt V със сертификата 80 Plus Gold включва в себе си три модела с номинални мощности от 550, 650 и 750 W и с напълно модулна система за свързване на кабелите. В устройствата, производителя е увеличил напречното сечение на кабелите и е използвал термоустойчиви конектори, което трябва да окаже положително въздействие върху надеждността и устойчивостта на устройствата. За охлаждането на вътрешните компоненти отговаря 135-мм вентилатор с хидродинамичен лагер, а продължителността на фирмената гаранция е увеличена до внушителните 10 години.

Също така, на изложението бяха показани high-end захранващите блокове MasterWatt Maker. Моделите с капацитет 1200 и 1500 W са придружени от сертификата за енергийна ефективност 80 Plus Titanium и забележителни алуминиеви корпуси. От своите предшественици, както вече бе споменато, те се отличават с поддръжката на технологията Cooler Master Connect v2.0. Тази технология включва в себе си отделен ARM-процесор върху платката на захранващия блок, както и приложение, с помощта на което могат да се следят параметрите на захранването и да се управлява работата му.

В едно от най-важните подобрения се превърна инструмента Overlay.liveТой е създаден с участието на инженери от Cooler Master и независими професионалисти от рода на френския овърклокър Wizerty. Това приложение Ви дава възможност в реално време да следите параметрите на PSU и да ги съхранявате в „облак“. Освен това, тези данни могат да се показват над изображението по време на онлайн-транслациятаOverlay.live консумира малко системни ресурси и не влияе върху крайната производителност на компютъра.

Втората програма е MasterPlus+, даваща възможност да следите едновременно няколко захранвания MasterWatt Maker, оборудвани с технологията Cooler Master Connect v2.0. Освен това, този набор от инструменти също така позволява на потребителите в реално време да следят за състоянието на останалите продукти на Cooler Master, свързани към системата. Данните се съхраняват върху сървър и могат лесно да бъдат възстановени във всеки един момент.

Що се отнася до срока за излизане на пазара, захранванията Cooler Master Watt V ще се появят през второто, а MasterWatt Maker през третото тримесечие на 2018 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари