fbpx
10 C
София

Cisco показа домашната конферентна система Umi

Най-четени

Компанията Cisco, както се и прогнозираше, представи днес потребителската версия на устройството за провеждане на видеоконференции Telepresence. Домашната версия на системата за конференции получи името Cisco Umi и се позиционира от компанията като конкурент на Skype, който позволява воденето на пълноценно видеообщуване през интернет. Все пак, в Umi отсъстват редица важни корпоративни функции, които са налице в TelePresence, но и цената му е доста по-приемлива.
От Cisco казват, че потребителите на Umi могат да провеждат видеоконференции направо от хола си с помощта на телевизор, като поддръжката на HD няма да бъде излишна, тъй като самото конферентно устройство също поддържа формата. От продуктова гледна точка Umi представлява микс от хардуер на Cisco и апаратурата, с която собствениците на дома вече разполагат.
Umi включва HD камера с вграден микрофон, телевизионна приставка и пулт за дистанционно управление. Потребителят трябва да има телевизор с поддръжка на HD (минимумът е 1080p), а така също качествена интернет връзка. Външен микрофон не е предвиден, но има вградена система за настройка на звука. С нейна помощ могат да бъдат премахнати страничните шумове и гласовете на заден план.

Видеопозвъняванията и видеосъобщенията се провеждат през интернет-службата Umi, управлявана от Cisco, а с помощта на пулта потребителите могат да управляват списъка с контактите, собствените си профили и различните системи за настройка. Освен това, Umi може да записва видео и разполага с възможност за бързото му поместване на различни сайтове и служби, например Facebook или YouTube.
Достатъчно добре е развит VoIP компонентът на системата Umi, който позволява приемането на видеопозвъняване от приятели, използващи други видеопрограми на базата на VoIP, например видеочата на Google.
В добавка към всичко, изброено дотук, Uni разполага с настройки, позволяващи блокирането на нежелани позвънявания и изключването на системата, за да не може друг да се възползва от нея в отсъствието на собственика. Ако пропускателната способност на интернет канала падне, устройството може динамично да влоши качеството на картината до 720р, 480р или да премине в режим „само аудио”.
Цената на устройството е 599 щатски долара, а цената на месечния абонамент за интернет услугата е 24,99 долара. То ще започне да се продава в САЩ на 14 ноември, а предварителните поръчки започват да се приемат от днес.
Анализаторите казват, че в сравнение със Skype, услугата на Cisco има по-високо качество на картината и звука, освен това са налице и допълнителни опции за звука. Възможност за безплатно общуване не е предвидена. Дори и да използва Skype и да говори с други абонати на програмата, клиентът пак трябва да заплати почти 600 долара за оборудването и по 25 долара на месец за възможността да общува.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини