1.9 C
София

Hewlett Packard Enterprise започва да сглобява специализираните си сървъри в САЩ

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) ще бъде първият производител на компютри, който ще прави всичко в САЩ. Производителят обяви новата си кампания HPE Trusted Supply Chain за производство на сървъри, в които се използват единствено компоненти, направени в САЩ. Тези сървъри се считат за специализирани от гледна точка на безопасността и са предназначение преди всичко за клиенти от държавния сектор, здравеопазването и финансите.

HPE заяви, че въпреки широко разпространеното мнение, осигуряването на информационната безопасност не започва след включването на компютърната система, а още при сглобяването. Изключително важно е да се проверят къде са произведени използваните компоненти, кой ги е доставил, как са маркирани и други подобни. Получените по непроверени канали компоненти могат да съдържат хардуерни и софтуерни задни врати. Благодарение на инициативата HPE Trusted Supply Chain държавните структури и правителството ще бъдат снабдявани и оборудвани със специално сертифицирани американски сървъри.

Първият продукт от този тип ще бъде сървърът HPE ProLiant DL380T. Не всички  негови компоненти са произведени в САЩ, но вече може да получи сертификата Country of Origin USA, а не просто маркировката Made-in-USA.

Ясно е, че Hewlett Packard Enterprise ще бъде само първата от цяла поредица големи американски компании, които се връщат към американските поточни линии. Този процес ще продължи заради разгарящата се търговска война между САЩ и Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини