fbpx
5.3 C
София

IBM Research разработи магнитна памет в размер на 12 атома

Най-четени

Учените от IBM Research не се фокусират върху нови продукти, които да предложат на пазара, а върху разработка на съвършено нови технологии, които бихме могли да използваме в бъдеще. Това е така, поради факта, че техните методи са експериментални и често новите открития изискват нестандартни условия за да съществуват. Такава е и ситуацията с новата памет, която се равнява на 12 атома.

При разработката на новия вид памет, изследователите са били решени да достигнат до най-малкия размер магнитна структура, която да има възможността да съхранява данни. Така новата поредица от 12 атома, въпреки микроскопичния си размер, се държи по същия начин, както и стандартната компютърна памет, която използваме ежедневно. Това е възможно благодарение на антиферомагнитите, които учените са използвали при експеримента. Въпреки че с тях се работи изключително трудно, те се поляризират в противоположни направления, което им позволява да се приближават изключително близко един до друг.

Тъй като учените се нуждаят от специално оборудване за да поддържат процеса на поляризация постоянен, то най-вероятно в близкото бъдеще няма да можем да си купим подобен тип памет от магазина. Така например задължително условие е ниската температура, която повечето центрове за база данни не могат да поддържат. Това обаче не е и целта на IBM Research. Учените просто искат да покажат на света кое е възможно да бъде постигнато и да направят прогноза за това какво бъдеще ни очаква.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини