Intel публикува списъка със сървърните процесори Xeon Gold и Platinum

0
365

Intel публикува обновения списък на своите процесори, в който могат да се видят подготвените за продажба сървърни чипове Xeon от фамилията Skylake SP. Тези процесори са в основата на новата сървърна платформа Purley, а сега Intel официално потвърди, че новите чипове ще се наричат Xeon Gold и Xeon Platinum.

Списъкът на Intel съдържа 34 процесора Xeon Gold и Platinum. От публикуваните данни се вижда, че новите сървърни процесори ще работят с честоти от 2.0 до 3,6 GHz. С най-висока тактова честота е процесорът Xeon Gold 5122 и най вероятно този чип има най-малко ядра. Според предварителна информация, тези процесори ще имат от 14 до 22 ядра.

Предполага се, че във фамилията Xeon Platinum ще има процесори с от 22 до 28 ядра. Процесорът Xeon Platinum 8180 по всичко личи, че е флагманът с 28 ядра с работна честота 2,5 GHz. Този CPU ще има 38,5 MB кеш памет от трето ниво при TDP 205 W. Сървърните процесори Skylake, както и десктоп версиите, ще имат по 1024 KB кеш от второ ниво на ядро, което е двойно повече от 256 KB на процесорите Broadwell.

Новите процесори имат степинг H0, означаващ че тяхната разработка е била дълга. Това не е за учудване, понеже новите чипове имат множество нови функции, например поддръжката на AVX-512 и подобрения – по-голям кеш и нов 6-канален контролер на паметта, който дава възможност на всеки канал да управлява три плочки памет. По този начин процесорът може едновременно да работи с 18 модула памет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари