fbpx
-3.3 C
София

LG показа технология за безжично предаване на видео в Ultra HD формат

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

LG Electronics представи технологията Wireless Ultra High Definition (Ultra HD) Transmission по време на конференцията Mobile World Congress (MWC) 2013 в Барселона. Тази мобилна технология от ново поколение ще позволи безжичното предаване и възпроизвеждане на игри и друго съдържание от смартфона към телевизионния екран с Ultra HD разделителна способност. За тези, които не са запознати ще споменем накратко, че Ultra HD резолюцията е четири по-голяма от популярната днес Full HD.

Безжичната Wireless Ultra HD Transmission технология осигурява „бърза и плавна доставка на мултимедийно съдържание върху телевизионния екран, в сравнение с предишните мобилни технологии за компресия и предаване на видео-данни“. За да стане възможно транслирането на информацията по безжичен път, представената технология използва Wi-Fi свързаност. По време на видео-стрийминг, съдържанието автоматично се приспособява към резолюцията на телевизора, а според LG забавянето на данните и загубите са минимални.

Освен това, консумацията на електроенергия от LG Wireless Ultra HD Transmission е двойно по-ниска от останалите аналогични технологии за предаване на данни. В резултат на това се намалява и натоварването върху централния процесор на смартфона и другите хардуерни компоненти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини