fbpx
0.2 C
София

Radeon R9 Fury X се представя отлично при ускоряване на изчисленията

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Идеята бързодействието на новата видеокарта Radeon R9 Nano да се оценява в TFLOPS може да има съвсем реално практическо използване, отколкото да остане реклама някакъв неясен параметър. Специалистите от уеб-портала VR World направиха подробни тестове на видеокартата Radeon R9 Fury X и демонстрираха, че графичният процесор Fiji, заедно с новата HBM могат да се използват за сериозно ускоряване на изчисленията в персоналните компютри. Комплектът тестове SiSoft Sandra 2015 SP3 разкриха потенциала на новите видеокарти на AMD.

 

Преимуществото на тези графични карти спрямо централния процесор Core i7-5960X при изчисляване на операции с плаваща точка е колосално. При един и същи мащаб диаграмите е трудно да се сравнят, понеже Fiji е около 150 пъти по-бърз при тези изчисления.

 

Същата е ситуацията при финансовите пресмятания и при тестовете за пропускателна способност на паметта.

 

VR World счита, че AMD дори може да започне производството на специализиран ускорител, базиран на графичния процесор Fiji (или два процесора в един ускорител), който на хардуерно ниво ще поддържа изчисленията с плаваща запетая и двойна точност. Ограниченият обем HBM памет може да се окаже проблем, но с излизането на HBM2, той може да отпадне.

 

Да не забравяме, че става дума за специфични изчисления. Вече се появиха коментари, че картата не е особено бърза при добив на цифрова валута.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини