Популярният тайвански производител на различни устройства с флаш памет Team Group анонсира новите NVMe флаш дискове T-Force Cardea Zero. Новите SSD са с популярния M.2 2280 форм фактор и се предлагат версии с капацитет 240 и 380 GB.

В официалния сайт на производителя бе публикувана информация за флаш дисковете T-Force Cardea Zero, в която се подчертава наличието на неголям, но много ефективен радиатор от съвсем нов тип, изграден от графен и медно фолио, който понижава температурата на контролера с 9 градуса по Целзий и по този начин предотвратява тротлинга при използването на новите дискове в лаптопите.

Максималната скорост на последователното четене е на ниво 2650 MB/s, а на записа – 1450 MB/s. Бързодействието на 480 GB модел при работа със случайни 4К блокове според помощната програма Crystal Disk Mark е 180 000 IOPS при четене и 150 000 IOPS при запис. Ресурсът TBW на новите запомнящи устройства е съответно 335 и 670 TB за моделите с капацитет 240 и 380 GB. Поддържат се S.M.A.R.T. и TRIM технологиите, а производителят дава тригодишна гаранция за качество.

Продажбите на флаш-дисковете се очакват всеки момент, а в анонса цената на новите SSD не бе обявена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари