Бил Гейтс се обърна към Apple с недвусмислено послание – или съдействайте на разследващите, когато става въпрос за заключени телефони, или понесете санкции.

Според съоснователя на Microsoft, създателите на iPhone са от погрешната страна на дебата за криптирането, особено когато става въпрос за разследването на престъпления. Ако не сътрудничи при разследванията на такива случаи, Apple трябва да бъде санкционирана от държавните регулатори.

„Независимо, че технологиите движат обществото напред, те не би трябвало да пречат на традиционните властови функции. Компаниите трябва да внимават да не подкрепят неща, които пречат на властите да си вършат работата“, категоричен е Гейтс.

Въпреки, че Apple твърди, че не може да декриптира съдържание, съхранявано на iOS устройства, Гейтс не го вярва.

„Това не е въпрос на възможности, а на желание!“

Технологиите позволяват на малка група хора да направят големи поражения и всичко от кибеоръжията до биотерора може да засегне милиарди. Ето защо, финансовите транзакции в мрежата не трябва да са невидими и анонимни; те позволяват на парите да достигат тъмни места без последици, предупреждава Бил Гейтс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TTTT40
TTTT40
3 години

А !!!! Тук нещо не е наред. Статия против Епъл и никой не е храчил !!! Да не сте болни бе ?!!!! Хайде…,че скоро статията няма да се вижда !

Пенчо
Пенчо
Отговор на  TTTT40
3 години

Вече не е интересно, всеки знае че жендърфона е за балами и няма какво да си губим времето с тая тъпотия

Да бъдем хора
Да бъдем хора
Отговор на  Пенчо
3 години

Беден неонацист, асоциален хомофоб и боклук.

Тарикат
Тарикат
3 години

Бил ГЕЙтс да си гледа работата

TNT
TNT
3 години

да го духа тоя педал ве
всеки има право на лично пространство
дори и „престъпниците“

Тео
Тео
3 години

абе ти ако ще се занимаваш с биотерор, киберпрестъпност и т.н. надали ще правиш транзакции през телефона 😀 Тия хора, които се занимават с такива неща 100% ползват DarkWeb за тая работа! Явно на Бил Гейтс нещо не му харесва и се опитва да се меси там където не му е работа. А и всеки знае че Гейтс и Джобс се мразеха, така че нищо чудно след смъртта на Джобс, Бил да се опитва да вреди на Apple…
НЕ СЪМ ФЕН НА ЯБЪЛКИТЕ, нито на Бил Гейтс! Просто съм написал какво мисля по темата и мнението ми е обективно.