Бил Гейтс се обърна към Apple с недвусмислено послание – или съдействайте на разследващите, когато става въпрос за заключени телефони, или понесете санкции.

Според съоснователя на Microsoft, създателите на iPhone са от погрешната страна на дебата за криптирането, особено когато става въпрос за разследването на престъпления. Ако не сътрудничи при разследванията на такива случаи, Apple трябва да бъде санкционирана от държавните регулатори.

„Независимо, че технологиите движат обществото напред, те не би трябвало да пречат на традиционните властови функции. Компаниите трябва да внимават да не подкрепят неща, които пречат на властите да си вършат работата“, категоричен е Гейтс.

Въпреки, че Apple твърди, че не може да декриптира съдържание, съхранявано на iOS устройства, Гейтс не го вярва.

„Това не е въпрос на възможности, а на желание!“

Технологиите позволяват на малка група хора да направят големи поражения и всичко от кибеоръжията до биотерора може да засегне милиарди. Ето защо, финансовите транзакции в мрежата не трябва да са невидими и анонимни; те позволяват на парите да достигат тъмни места без последици, предупреждава Бил Гейтс.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ТеоДа бъдем хораПенчоTNTТарикат Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TTTT40
TTTT40

А !!!! Тук нещо не е наред. Статия против Епъл и никой не е храчил !!! Да не сте болни бе ?!!!! Хайде…,че скоро статията няма да се вижда !

Пенчо
Пенчо

Вече не е интересно, всеки знае че жендърфона е за балами и няма какво да си губим времето с тая тъпотия

Да бъдем хора
Да бъдем хора

Беден неонацист, асоциален хомофоб и боклук.

Тарикат
Тарикат

Бил ГЕЙтс да си гледа работата

TNT
TNT

да го духа тоя педал ве
всеки има право на лично пространство
дори и „престъпниците“

Тео
Тео

абе ти ако ще се занимаваш с биотерор, киберпрестъпност и т.н. надали ще правиш транзакции през телефона 😀 Тия хора, които се занимават с такива неща 100% ползват DarkWeb за тая работа! Явно на Бил Гейтс нещо не му харесва и се опитва да се меси там където не му е работа. А и всеки знае че Гейтс и Джобс се мразеха, така че нищо чудно след смъртта на Джобс, Бил да се опитва да вреди на Apple…
НЕ СЪМ ФЕН НА ЯБЪЛКИТЕ, нито на Бил Гейтс! Просто съм написал какво мисля по темата и мнението ми е обективно.