Grand Theft Auto V – това олицетворение на геймърския пубертет – се продава като топъл хляб, откакто дебютира през 2013 г. за PlayStation 3 и Xbox 360. Излизането на останалите конзолни версии и РС порта само засили комерсиалния успех на играта, за да стигнем до поредното финансово признание за нея.

По данни на MarketWatch, това е най-печеливишят развлекателен продукт в историята. Точно така, по-голям от „Аватар“, от музикалните албуми на поп звездите, от книгите за „Хари Потър“ и… ами от всичко друго.

Според маркетинговата компания, от гангстерския екшън са продадени над 90 милиона копия, донесли невероятните 6 милиарда долара приходи. В тази сума обаче влизат както самите продажби, така и микротранзакциите от онлайн режима GTA Online, който в отсъствието на каквато и да била стойност на сингъл плейъра се превърна в гръбнак на играта.

Take-Two добре осъзнава това и пуска ъпдейти за онлайн режима почти всяка седмица, за последно нов рейсър режим с името Target Assault Races, както и нов автомобил за него (Vapid Caracara).

Наскоро чухме слух, че GTA 6 се разработва с кодовото име Project Americas и ще ни пренесе в Маями. Градът ще бъде отправна точка за много от приключенията в Южна Америка. Източникът не уточнява дали действието ще се развива в настоящето или миналото. Работата по играта протича много бавно и Rockstar изглежда се цели в премиера през 2022 г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари