Нова година – нови технологии. Както винаги се задава сезона на смартфоните. Мобилни конгреси, публични събития и онлайн анонси ще ни заливат с нови устройства идните месеци. Обикновено много от информацията за тези устройства изтича още месеци преди представянето им, което дава достатъчно материал за безброй спекулации.

Вече имаме достатъчно информация, за да мога да ви представя трите смартфона, които според мен ще властват над 2017-та, както и този който ще е победител в надпреварата.

3Google Pixel 2

Първите смартфони с хардуер на Google са факт от месеци насам. Успехът им също е налице и е логично серията да получи наследници тази година. Тепърва ще започва да изтича информация относно бъдещите устройства, но съм убеден, че Google ще държат същия курс към успеха.
Pixel 2 няма да бъде с коренно различен дизайн, но все пак ще се отличава от предшественика си. Дали ще е водоустойчив всеоще не е сигурно, сигурно е обаче, че от компанията отново ще се опитат да създадат по-добра камера от конкуренцията, като най-вероятно ще успеят, но с минимално предимство, както бе и сега. Големи промени в размера на екрана най-вероятно няма да има, но той със сигурност ще заема по голяма площ от смартфона от колкото преди.(тънка рамка). Процесора ще бъде подобрена версия на Snapdragon 835, а в рам паметта ще има скок с поне един гигабайт. За съжаление не ми се вярва Google да добавят слот за карта с памет в устройството, но пък батерията със сигурност ще е подобрена. Силният коз който компанията ще използват ще бъде софтуерът с който Pixel 2 ще бъде представен – Android 8.

2Apple iPhone 8

Да, прочетохте правилно, Тим Кук смята да зареже идеята да има iPhone 7S и директно да скочи на 8. Това е така, защото компанията бележи големи спадове в продажбите, а причината за това са както S-сериите iPhone, така и факта, че iPhone 7 бе нищо повече от подобрена версия на 6S. Може би трябваше да се казва 6SE?

При следващото поколение iPhone, ще видим драстични промени в дизайна. Смартфона най-вероятно ще прилича не на кой друг, а на Galaxy S8. Това е така, защото според всичката изтекла информация, като решението на компанията да зарежат home бутона и устройството да има извит в двата края дисплей, като при S7 Edge, iPhone 8 ще бъде двойник на Galaxy S8, без роднинска линия. Това естествено ще е пагубно за компанията, тъй като този дизайн няма да е нищо ново и ще им струва първото място в борбата за смартфон на 2017-та година. Дисплеят след дълги години застой най-сетне ще претърпи промени. 2K екран с OLED технология произвеждан от Sharp и LG. Отново ще има две версии на устройството, но и при двете големината на екрана ще нарастне, следвайки тенденциите при конкуренцията. С новия iPhone компанията ще представят и iOS 11, който ще притежава редица нови екстри и функции. Със сигурност отново ще бъде най-бързото устройство на пазара с новия си A11 процесор, но бързината не е всичко. Камерите ще си останат почти същите като при 7 Plus, което ще е  още един минус, тъй като ще изостане от конкуренцията. При животът на батерията ще има смесени резултати, при малкия iPhone 8 той ще се подобри, но при големия 8 Plus ще има леко влошаване. Минусите, които компанията ще допусне да присъстват в бъдещите и устройства, както и вече познатия дизайн ще и отнемат първото място.

1Samsung Galaxy S8

След огромния успех, който корейците постигнаха с Galaxy S6 и S7 сериите, самозапалващия се Galaxy Note 7 развали реномето на компанията. За сметка на това погледите сега са вперени повече от всякога в следващото устройство от корейците – S8.
Дизайнът на Galaxy S8 ще бъде нещо революционно! Според изтеклите снимки и информация, 2K AMOLED екранът на устройството ще заема почти цялото му тяло, като той ще бъде още по извит от преди и ще създава усещането, че липсва рамка. Home бутона също отива в миналото, като от Samsung ще използват нова технология за разпознаване на пръстови отпечатъци направо през екрана. Процесорите вероятно ще бъдат два – Snapdragon 835 за САЩ и Exynos 8895 за световния пазар, но всеоще не е сигурно дали от компанията няма да заложат само на 835, тъй като и те са участвали в разработването му заедно със Snapdragon. Рам паметта ще бъде увеличена на 6GB, а слотът за карта с памет вероятно пак ще е наличен. Камерата ще бъде по-добра от всякога. Още с пускането те ще изпреварят конкуренцията, а с времето чрез софтуерни ъпдейти ще продължи да бъде на първото място поне 6 месеца. Ще видим голямо подобрение в снимките при слаба светлина, както и в бързината на снимане. Нови функции при камерата няма да липсват. Батериите ще са по-големи и по-издръжливи, а софтуерът ще е Android 7.1 с нов TouchWiz скин. Резултатът от новия дизайн в комбнация с подобренията на смартфона във всеки аспект ще бъде победа над Apple.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари