LG G6 ползва по-стария Snapdragon 821

2
1301

Ако сте сред хората, които все още се надяват, че LG G6 ще използва водещия чипсет на Qualcomm, който в момента е Snapdragon 835, за съжаление е време да се откажете от тази надежда.

Това се потвърждава от изтекла в мрежата снимка, която е част от конфиденциална презентация на LG относно новия модел телефон. От нея личи, че дисплеят ще има резолюция от 2880х1440 пиксела при необичайното съотношение 18:9; технологията е брандирана като Full Vision.

По-важното обаче е, че в полето срещу CPU пише MSM8996AC, което означава, че компанията действително е избрала миналогодишния Snapdragon 821 за сърцето на своя телефон.

С това се потвърждават слуховете, че Samsung, който произвежда Snapdragon 835 за Qualcomm, е запазил за себе си цялата продукция, така че хем да я използва в своя флагман Galaxy S8, хем и да не остави чипове за конкуренти като LG. Има обаче и още едно обяснение – предвид темповете на производство, апаратите със Snapdragon 835 биха излезли на пазара в края на май или началото на юни, което очевидно не устройва LG. Вместо това, LG G6 се очаква да бъде анонсиран на 26 февруари на MWC  2017, а премиерата му на пазара да стане през март.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари