• публикации
    43
  • коментари
    20
  • прегледи
    91655

Списание Жилища - Интериорен проект на апартамент 75 кв.м в гр. София

blog-0168219001368522118.jpgИзящна нежност, нарисувана с пастели

Забелязали ли сте, че винаги, когато се срещнем с нещо или някого за пръв път, обикновено изневиделица в съзнанието ни се завърта рояк от думи, с които можем да го определим, но винаги една от тях е най-точната.

dnevna.jpg

Дали това е синдромът на първото впечатление и ако е, дали винаги то е най-точно, не е темата на нашия днешен разказ, но е факт, че при първата ни среща с този проект, думата, която му прилегна най-добре, бе “нежност”! Защо точно тя ли? Вярваме, че когато разгледате цялата интериорна картина, ще ни разберете най-добре, но нека все пак започнем отначало!

VRayPhysicalCamera001.jpg

Интериорният проект е на основните помещения в апартамент, ново строителство, намиращ се в столичен жилищен квартал. Мокрото помещение и баните не са обект на проекта.

Площта на жилището е приблизително 75 кв.м, а ето какво ни сподели за работата си по проекта неговият автор - дизайнерът Ирена Иванова от студио “Истерия Дизайн”:

Дневна зона

Всички нови жилища си приличат – празни стени и обеми, които все още са само един строителен продукт, и разбира се, множество разностранни идеи...

VRayPhysicalCamera021.jpg

Още при първия разговор с клиентите единодушно решихме да заложим на светли и чисти тонове в дневната зона с площ 31 кв.м с цел създаване на оптически простор.

Акцентите тук паднаха на окачените тавани и присъствието на детайли в свежо зелен цвят.

VRayPhysicalCamera022.jpg

Високият шкаф в бяло и зелено зад дивана в къта за отдих е особено практичен

с големия си обем, а отворените му рафтове придават лекота на конструкцията и не тежат на интериорната картина.

VRayPhysicalCamera023.jpg

Функционалната обособеност на отделните кътове в дневната зона постигнахме чрез поставянето на мобилен TV-модул, чиято форма и дизайн не натоварват пространството и не пречат на свободното придвижване в помещението.

VRayPhysicalCamera024.jpg

Въртящата се стойка позволява телевизорът да бъде завъртан в желаната от клиента посока за гледане – еднакво удобно както от дивана, така и от трапезарната маса.

Окаченият таван е със скрито разсеяно осветление и висящо тяло с нестандартен дизайн. Подът в кухнята е гранитогрес, а в останалата част на дневната – ламинат.

Целият проект на дневната зона, както и на останалите помещения от апартамента, можете да видите ТУК!

Списание Жилища


1 човек харесва това


0 Коментара


Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход