Премини към съдържанието

Holy Bible

 • публикации
  7
 • коментари
  11
 • прегледи
  7308

Библия и Наука

Благодаря на Краси и Жеси Яневи за информацията.

Физика

Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с целия си разум.

Алберт Айнщайн

1879 – 1955

133816.jpg

Очевидна е хармонията в космоса, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи.

Колкото по-дълбоко човек прониква в тайните на природата, толкова по-голяма става неговата почит към Бога.

МАКС ПЛАНК

(1858-1947)

133817.jpg

Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата теория

Като физик, който е служил през целия си живот на трезвата наука, след всички мои изследвания мога да кажа следното: Не съществува материя сама по себе си! Тя произхожда от един интелигентен Дух, Който е Първопричина на цялата материя.

Ако някъде има утеха, тя е при Всевишния и аз смятам за Небесна благодат факта, че вярата ми във Бога е била дълбоко вкоренена в мен създател на квантовата теория

Гулиелмо Маркони

(1874-1937)

133818.jpg

-Нобелов лауреат за физика ,Изобретател на телеграфа

Аз съм горд, че съм християнин. Аз вярвам не само като християнин, но и като учен.Един безжичен апарат може да предаде в безкрая някаква вест, а човешкият дух може чрез молитва да изпрати във вечността вълни, които постигат своята цел пред Бога.

Астрономия

Уйлям Хершл

1738-1822

133819.jpg

Колкото повече се укрепва науката в знанието си, толкова изпъкват ясните доказателства за съществуването на Твореца и силата на Неговото могъщество. И геология, и астрономия, и математика, и естествена наука - всички науки принасят по един камък в храма, който трябва да се издигне в чест на Твореца - нашия БОГ

ЙОХАНЕС КЕПЛЕР

(1571-1630)

133820.jpg

– основател на физическата астрономия и на модерната оптика, откривател на законите за движението на планетите

Светът на природата, светът на човека и светът на Бога – всички те са в хармония помежду си. Ние виждаме как Бог, като един архитект, е сътворил света според реда и мярата, и пак според тях е изчислил всичко.”

Астрономията в Библията

Векове преди Коперник и Галилей и преди първите космически снимки, Библията говори за формата на земята и положението й в пространството:

“Той /Бог/ е Онзи, Който седи над кръга /сферичността/ на земята . “ Исая 40:22

“Когато /Бог/ прокарваше кръговата черта по лицето на бездната...”

Притчи 8:27

“/Бог/...окачил е Земята на нищо.” Йов 26:7

Химия

Майкъл Фарадей

1791–1867

133821.jpg

английски физик и химик, направил много открития в областта на

електромагнетизма и електрохимията. Открива и връзката между магнитното поле и светлината.

Хипотези, приятелю, нямам никакви. Аз имам сигурност. Благодаря на Бога, че не полагам умиращата си глава върху хипотези, защото знам в Кого съм повярвал и съм уверен, че Той е способен да опази до онзи ден онова, което съм Му поверил.

Луи Пастьор

1822 – 1895

133825.jpg

основател на микробиологията и имунологията

Повърхностните занимания с наука ще те отведат далеч от Бога, но задълбочените научни изследвания ще те заведат при Него. Колкото повече изучавам природата, толкова повече стоя изненадан и удивен пред делото на Твореца.

Поколенията един ден ще се смеят на нашата материалистическа философия.

Биология

Уилям Харви

(1578-1657)

133826.jpg

Основател на модерната медицина - физиологията, кардиологията и ембиологията

Всички творения са изобретени и подредени с неподражаема предвидливост, с Божествена мъдрост и с възхитително, неописуемо майсторство. А тези качества не могат да принадлежат на друг, освен на Всемогъщия Бог

ЕРНСТ ЧЕЙН

133827.jpg

Нобелов лауреат за медицина и физиология

Съществува само една теория, която се опитва да обясни развитието на живота – това е eволюционната теория на Ч. Дарвин и А. Уолас.

Но тя е доста хилав опит, който се базира върху толкова необосновани предположения, че едва ли може да бъде наречена теория.

По-скоро аз бих повярвал в съществуването на приказните феи, отколкото в такива безумни догадки за произхода на живота .

От много години твърдя, че те не водят доникъде, защото дори и най-простият жив организъм е прекалено сложен, за да бъде разбран посредством примитивната химия, която учените използват в своите опити да обяснят необяснимото, което се е случило преди хиляди години.

Според микробиологията информацията, записана само в една молекула ДНК, съдържа 15 милиона комбинации, записани в определен ред.

Дори най-простата бактериална клетка съдържа няколко хиляди вида протеини и множество ДНК, РНК и други молекули, аранжирани в сложни структури.

За да се появи дори само една жива клетка, е необходимо да се появят едновременно по случайност и в определен ред хиляди такива молекули

133828.jpg

Сложноста на клетката

133829.jpg

И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество според видовете им и всяка птица според вида и. Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка и всичко що пълзи по земята според видовете им.

133830.jpg

133831.jpg

Живият организъм се нуждае от всички системихранителна, духателна, отделна, нервна, включително и от механизъм за възпроизводство, иначе докато чака постепенно да се появят една по една системите му, ще изчезне видът му.

133832.jpg

133833.jpg

История на живота

Понеже от създанието на света , това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

Посланието на апостол Павел към римляните Глава 1:20

Моята ръка основа земята и десницата Ми разпростря небесата, когато ги извикам, те всички се представят. Исая 48:13

В началото беше Словото и словото беше у Бога, и Словото бе Бог и всичко чрез Него стана.

За да се превърне в обект на изучаване, светът трябва да бъде разглеждан като място, където събитията се разиграват по предсказуем начин и по определени закони, т.е. такъв какъвто е описан в Библията. Християнската вяра не се основава на самозалъгване или на сляпо следване на традициите, а на огромно количество обективни факти и научни доказателства.

Джеймс Максуел

(1831-1879)

133834.jpg

„Помислете за това, което Бог е решил да извърши с всички, които се предават на Неговата правда и желаят да получат Неговия дар - дарът на вечния живот в Исус Христос.

Максуел и Чарлз Дарвин са били съвременници. Ето какво е мислел един посветен християнин като Максуел за идеите на Дарвин:

“Естествено е научните хипотези, /като еволюционната/ да се променят много бързо, но не и тълкуването на Библията.“

Макс Борн

(1882-1970)

133835.jpg

Сега ако ни е нужен атеист за дебат, аз отивам във Философския факултет. Физическият факултет не върши работа.

Нобелов лауреат “за своите фундаментални изследвания в областта на квантовата механика “. Професор по физика в университетите във Франкфурт на Майн, Гьотинген, Единбург и Кембридж (Великобритания)

Позволете ми да кажа няколко думи за себе си и за атома. Ние – атомът и аз – бяхме задружни до съвсем скоро. Аз виждах в него ключ към най-съкровените тайни на природата, a той разкри пред мен величието на цялото творение и на Твореца. Много от учените вярват в Бога. А онези, които казват, че заниманията с наука правят човека атеист , са вероятно някакви жалки хора.

Чарлз Таунс

133836.jpg

Нобелов лауреат по физика откривател на лазера.

„Откъде се е появил Бог?“За мен това е почти безсмислен въпрос. Ако изобщо вярвате в Бога, специфично „къде“ не съществува. Той е винаги там, където трябва. Той обгръща всичко. За мен Бог е личностен и вездесъщ – велик Извор на сила и Който има огромно значение за мен.

Блез Паскал

(1623-1662)

133837.jpg

Блез Паскал е известен предимно като гениален математик и физик. Трудовете му се смятат за основополагащи в области като алгебрата, теорията на числата, теория на вероятностите, хидростатиката.

Изобретател е и на първата сметачната машина. По-малко известно е, че Паскал е бил убеден християнин и защитник на християнската вяра.

Нека се отнасяме със съжаление спрямо невярващите. Те и без това са нещастни, щом не вярват. Не би трябвало да ги хулим.

Нека поне да научат каква е религията, срещу която се борят, преди да я нападат.

Съвсем различно е отношението ми към онези, които прекарват живота си, без да се замислят за крайната му цел и само защото не намират в себе си достатъчно убедителни доводи, не си дават труд да ги потърсят другаде и да проучат основно дали християнската вяра спада към наивните вярвания на народа, или, макар и неясна за тях, се опира на много здрави и непоклатими устои.

Подобно нехайство по въпрос, който засяга самите тях, безсмъртието им, цялото им битие, по-скоро ме ожесточава, отколкото трогва. Тези мои думи не са продиктувани от благочестиво усърдие. Напротив, смятам, че човек трябва да стигне до това убеждение, воден от чисто човешки интерес и самоуважение: достатъчно е да види това, което виждат и най-непросветените.

Роберт Миликан

1868-1953

133838.jpg

Нобелов лауреат за физика

Аз мога със сигурност да заявя, че не съществуват научни основания за отричането на вярата. Не съществува конфликт между наука и вяра, тъй като техните сфери са абсолютно различни. Хората, които знаят твърде малко за науката, и хората, които знаят твърде малко за вярата често стигат до спорове, а страничните наблюдатели си въобразяват, че има някакъв конфликт между науката и религията, докато всъщност конфликтът е просто между два различни вида невежество.

Никога не съм познавал човек със здрав разум, който да не вярва в Бога. Без съмнение науката без религията ще бъде по-скоро проклятие, отколкото благословение за човечеството.” Тези класически eволюционни теории са всъщност едно вулгарно опростяване на една изключително сложна и заплетена маса от факти, и аз съм изумен, че от толкова дълго време тези теории се поглъщат съвсем безкритично и леко от толкова много учени, които дори не промърморват в знак на протест.

Бог не може да бъде омаловажен чрез такива наивни обяснения

Уилям Филипс

133840.jpg

– Нобелов лауреат по физика за развиването на методи за студено прихващане на атоми посредством лазерно лъчение.

Бог ни е дал невероятно очарователен свят – за да живеем в него и да го изучаваме. Аз вярвам в Бога. Мисля, че подредеността на физическата Вселена и изключително прецизно създадените условия за възникване на живота тук на Земята ни показват, че един интелигентен Творец е отговорен за всичко това. Аз вярвам в Бога и моята лична вяра е в хармония с всичко онова, което знам за науката.

Аз вярвам в един Бог, който е личност и е в съприкосновение със сътворения свят. Аз мисля Филипс създава и пее в църковния хор към Обединената методистка църква “Fairhaven” в Гейтърсбург, Мериленд. Също така е учител в неделното училище и води библейски изучавания. В събота следобед Уилям Филипс и неговата съпруга често пътуват до централната част на Washington – D.C. да вземат една сляпа 87-годишна жена от негърски произход, за да й помогнат с пазаруването и след това да вечерят заедно.

Химия

Майкъл Фарадей

1791–1867

133842.jpg

английски физик и химик, направил много открития в областта на електромагнетизма и електрохимията. Открива и връзката между магнитното поле и светлината

Когато Фарадей е бил на смъртно легло, негов приятел и доброжелател наминал да го види и му казал: „Сър Майкъл, какви хипотези ще направите сега?“ Този приятел се е опитал да внесе малко бодрост в обстановката. Разбира се, страстта в кариерата на Фарадей се състояла в това да прави научни хипотези, след което да се втурне към лабораторията, за да ги докаже или опровергае. Обяснимо е един приятел да попита такова нещо в трудна ситуация.

Фарадей приел въпроса много сериозно. Той отвърнал:

Хипотези, приятелю, нямам никакви. Аз имам сигурност. Благодаря на Бога, че не полагам умиращата си глава върху хипотези, защото знам в Кого съм повярвал и съм уверен, че Той е способен да опази до онзи ден онова, което съм Му поверил.

Луи Пастьор

1822 – 1895

133843.jpg

основател на микробиологията и имунологията

Поколенията един ден ще се смеят на нашата материалистическа философия.

Повърхностните занимания с наука ще те отведат далеч от Бога, но задълбочените научни изследвания ще те заведат при Него. Колкото повече изучавам природата, толкова повече стоя изненадан и удивен пред делото на Твореца.

Поколенията един ден ще се смеят на нашата материалистическа философия.

Биология

ФРАНСИС БЕЙКЪН

(1561-1626)

133844.jpg

– създател на научния индуктивен метод и на първата систематична класификация на науките

Съществуването на Бога се отрича само от тези, за които е изгодно Той да не съществува. Нищо не показва по-добре, че безбожието е по-скоро в устата, отколкото в душата на хората, от това, че атеистите постоянно си изказват мнението, сякаш сами не са твърдо убедени в своето безбожие и биха се радвали да бъдат подкрепени и одобрени от други хора.1 Коментар


Препоръчани коментари


Отричаме или не отричаме, Бог си съществува! Дали това ни харесва или не е без значение! По-важното е че Него го има и от Него зависи живота ни, който не е никак лесен! Но има и друга истина нашия живот е в наши ръце и от нас зависи в какво ще го превърнем, някой се опитват да обвинят Бог за собствените си страдания и грешки, но Той не е виновен-вината е в нас! Докато не я осъзнаем живота ни няма да се промени, също така не трябва да се обвиняваме за грешките си-трябва да си ги простим и да ги осъзнаем, и да продължим напред без да повтаряме грешките си! Макар, че това понякога изглежда невъзможно! Всеки търси истината или щастието си! Но не винаги истината и щастието са съвместими! Понякога щастието е много кратък миг, но има и вечни неща които имат вечна стойност иска ми се да разбера кои са те, за да живея над гнусатата на този свят! Може и да не публикуваш това, отправено е към теб надявам се да ме разбереш правилно!

Шалом!

Сподели този коментар


Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Анита Х. Трифонова
   Едвард Григ  - Пер Гинт - В пещерата   Исус бе там - авторово поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
   Археолози твърдят, че са открили най-старото и единственото автентично изображение на Исус Христос! Според учените тази картина е рисувана от хора, които лично са познавали Сина Божи!
   Изумителното откритие е направено от археолога Джоузеф Прадо в гробница датираща от 1 век сл. н. е. край древния град Оксиринх в Египет /на около 300 км от родното място на Исус/.
   Археолозите са изровили 45 тона скали и са достигнали до древен параклис, за който се смята, че е издялан в пещерата от последователите на Исус непосредствено след неговото разпятие.
   На стената открили следния блед образ върху ръчно изравнен камък:
   Млад мъж без брада с къдрава коса и къса туника, който е вдигнал ръката си, сякаш дава своята благословия!

   До днес най-старото изображение на Исус беше това от римските катакомби, датиращо от 3 в. сл. н. е.:

   Образът на Исус е на практика идентичен с този, открит в пещерата край Оксиринх, което кара учените да смятат, че той е изглеждал по този начин, а не, както си го представяме днес.
  • от Анита Христова Трифонова
   Рождество на Иисус Христос - авторово поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
  • от Анита Христова Трифонова
   Къде си ,  Исус?
   авторово поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
  • от Анита Христова Трифонова
   Исус бе там  и е тук - авторово поезия А.Х.Т.sekirata cekupama
×
×
 • Добави ново...