dot - блог

Алфа имидж

dot

171 прегледа

Прикаченото е работоспособен имидж за флашване. За база е използван последния NetComm-ски. Добавил съм само някой команди към шела. Ако има желаещи да пробват ( при мен 2 часа изкара без проблеми )

В имиджа има:

  • Неткомски кърнъл.
  • Прекомпилиран busybox с някой нови команди ( sysctl, ls, chmod, nc a.k.a netcat, cp, top... )
  • Неткомски едноезиков cfm ( Firmware Version 3.63u )
  • ADSL Driver Version A2pB023k.d20h
  • Леко променена файлова система.

Тъй като това е алфа все пак, не съм извадил ненужния usb драйвер, но и това ще стане. И без това ми трябва място. Потествайте и ако всичко е ок започвам малко по малко да го привеждам във вид подходяш за бткайски модем.

Хм! Щях да забравя. Това е kernel и root file system. Няма cfe и честно казано сега като пиша това се замислих дали може да се флашне през уеб конфигуратора. Но през конзола с кабел - няма никакъв проблем. ;) Ако някой не знае как но е готов да пробва - на лични ще му бъде показано как и какво да направи, че подобни инструкции не са за публично представяне :nono:

Иначе днес вече почти окончателно се отказах от тулчейна на Siemens - хардуера който използват е с 4М флаш и 16М рам. Почти е невъзможно да се подкара на RTA1320 - всъщност подкарва се но липсват NAT ALG, което не е кой знае колко фатално, но фаталното е, че компилирания кърнъл не се погажда с по-новите ethernet и adsl драйвери. T.e. много езиковата поддръжка може да върви само със стари драйвери. Това ще го решавам после - ако тази конфигурация не покаже стабилност и т.н.

И btw! Внимателно със sysctl cool.gif

Изненанда! Не ми позволи да кача файл без разширение. Затова прикачения файл е текстов по разширение но в действителност не е така.
0 Коментара


Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход