Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1624658

Джей Ди Роб (Нора Робъртс)

ganinka

7476 прегледа

blogentry-213040-1235467458_thumb.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png

J.D.Robb - С феноменална кариера, пълна с бестселъри, Нора Робъртс е готова за ново предизвикателство при писането. Както нейният агент се изразява, псевдонимът предлага възможност за постигане на нови и различни групи читатели. Първият футуристичен роман на JD Роб, Naked in Death, е публикуван в меки корици през 1995 г., и читателите незабавно обръщат внимание на Ева Далас, трудно ченге с тъмно минало, и на още по-загадъчната й любов, Рурк.

=SERIES=

In Death

През пролетта на 1995 г. се появява първата книга от популярната в цял свят поредица "Смъртта" от Джей Ди Роб (Нора Робъртс). Авторката представя на читателите близкото бъдище на Ню Йорк видяно през очите на Ив Далас, детектив в нюйоркската полиция.

1. Naked in Death (1995) Гола в смъртта

Във време и място, където техниката ръководи света, една непреодолима страст все още направлява сърцето. Ив Далас, нюйоркско ченге, е по следите на безмилостен убиец. След повече от десет години работа в полицията тя е видяла всичко, което може да се види в нейната професия. Противно на всякакви правила обаче Ив се влюбва в Рурк, ирландски милиардер и главен заподозрян в случая, който тя разследва. Дали Ив ще рискува, като предпочете обятията на мъжа, за когото не знае нищо, освен че без неговите ласки не може?

2. Glory in Death (1995) Прослава в смъртта

Лейтенант Ив Далас от полицията в Ню Йорк е отново по следите на безмилостен убиец. Светът отдавна е навлязъл в новото хилядолетие и техниката изцяло е преобразила човешката цивилизация, но дори генното инженерство не е в състояние да изкорени дремещото у човека зло. Убиецът е безпощаден към своите жертви, а всички те са жени — красиви и преуспяващи в професията. Публичните изяви на техния бляскав живот пълнят светските хроники на електронните медии и са истинско предизвикателство за него. Тяхната смърт е забулена в зловещ мрак. Ще успее ли амбициозна и магнетична Ив, водеща следствието, да разгадае причините за тайната страст, задействала ръката на убиеца?

3. Immortal in Death (1996) Безсмъртие в смъртта

Във време, когато техниката е всесилна да създава младост и красота, човешката алчност унищожава света. Тя е една от най-търсените манекенки в света, жена, която не се спира пред нищо, за да получи желания от нея мъж. Намират я убита — жертва на брутално престъпление. Лейтенант Ив Далас от нюйоркската полиция поставя професионалния си живот на карта, когато подозренията падат върху най-близката й приятелка — другата жена във фаталния любовен триъгълник. Зад бляскавата фасада в света на висшата мода тлеят пагубни страсти по вечната младост и слава. Те започват от подиума на ревютата и свършват в подземния свят на Ню Йорк, където се намират наркотици за всеки порок, но на каква цена…

4. Rapture in Death (1996) Екстаз в смъртта

Три смъртни случая, на пръв поглед — очевидни самоубийства. Нищо, което да свързва трите жертви. Нищо, което да подсказва убийство. В очите на лейтенант Ив Далас обаче случаите са крайно подозрителни. Не след дълго полицейският и нюх я отвежда в един съвършено нов свят — света на виртуалната реалност.

5. Ceremony In Death (1997) Ритуал в смъртта

Дори във века на свръхмодерни технологии древните вярвания остават неизкореними…Лейтенант Ив Далас разследва убийство на свой колега полицай.С всяка крачка навлиза във все по-опасни води.Налага се да избира между професионалната етика и личните си чувства.Ала когато някой подхвърля труп пред дома и,Ив Далас приема,че предизвикателството е отправено лично към нея.Тук тя е въвлечена в един случай,който я изправя лице в лице с най-примамливото превъплащение на злото.

6. Vengeance in Death (1997) Отмъщение в смъртта

И във века на свръхмодерните технологии законът и беззаконието, убиецът и жертвата могат да бъдат едни и същи… Той е един познавач на най-модерните изобретения… един луд с ум на гений и сърце на убиец. Докато дебне жертвата си, затрупва полицията с всевъзможни улики за предстоящото убийство. Безпогрешната Ив Далас светкавичносе озовава на местопрестъплението, но винаги след като убиецът е извършил злокобното си дело. Зловеща тайна свързва жертвите.Тайна, за която не знае никой друг, освен Рурк, съпруга на Ив.

7. Holiday in Death (1998) Празник в смъртта

"Лично за вас" в агенция за запознанства за самотни мъже и жени в един век на свръхмодерни технологии. Но вместо жадувания партньор в живота и в истинската любов, няколко от клиентите на агенцията намират смъртта си по най-садистичен начин. Неизвестен маниак ги изнасилва и татуира върху разголените им трупове една и съща фраза: "Моята най-голяма любов". Задачата да разкрие серийния убиец е поверена на Ив Далас – най-доброто нюйоркско ченге и съпруга на най-богатия мъж във Вселената.

8. Midnight in Death (1998) Полунощ в смъртта (novella in Silent Night)

Остават броени дни до настъпването на 2058г. Предпразнично настроение е завладяло Ню Йорк, но зловещата сянка на злото е надвиснала над града. От затвора е избягал известен престъпник – психопат, който цинично обявява имената на своите жертви. В списъка са вклячени всички, които са съдействали за неговото залавяне и осъждане. Не липсва и името на лейтенант Ив Далас – всъщност тя е неговата цел. Ще успее ли прочутата полицайка да залови престъпника и да предотврати жестоките кръвопролития?...

9. Conspiracy in Death (1999) Заговор в смъртта

Престъпникът е самонадеян, жертвите - самотни, болни и безпомощни. Въоръжен с виртуозния си скалпел, той се чувства като бог. Органите които изважда от жертвите, са изрязани с хирургическо умение. Нюйоркската полиция е объркана и озадачена. Кому са нужни така изтръгнатите органи? На пръв поглед убийствата изглеждат безсмислени, нелепи и маниакални, но човешката природа е така неузнаваема, както непредсказуема е смъртта. На лейтенант Ив Далас е поверена задачата да разкрие неуловимия сериен убиец, тъй като тя се слави като най-доброто нюйоркско ченге, макар че в личния си живот е само съпруга на баснословния богаташ Рурк.

10. Loyalty in Death (1999) Вярност в смъртта

Този път на лейтенант Ив Далас е поверена изключително трудната задача да разкрие и обезвреди не един престъпник, а цяла терористична организация, заплашваща да унищожи най-известните забележителности на Ню Йорк и най-вече символа на Америка - Статуята на свободата. Лидер на терористите е изящната и красива Клариса, изживяваща се като древногръцката пророчица Касандра. На помощ на най-доброто нюйоркско ченге Ив Далас идва баснословно богатия й съпруг Рурк. Ще се превърнат ли в герои на Америка Рурк и Далас, чийто личен живот непрестанно запълва светските хроники?

11. Witness in Death (2000) Свидетел в смъртта

Ив Далас, най-доброто нюйоркско ченге и съпруга на баснословния богаташ Рурк, става свидетел на хладнокръвно убийство. Ив и стотиците зрители, дошли в театъра да се насладят на най-новата постановка, с изумление и ужас разбират, че пред очите им, на цената, прободен с нож от партньорката си, умира техният любим актьор. Кой всъщност е убиецът? Какви са неговите мотиви? Предстоят разпити на безброй свидетели - актьори, сценични работници и зрители. С тази непосилна задача се заема лейтенант Ив Далас, която за кой ли пореден път се убеждава, че човешката природа е толкова неузнаваема, колкото е непредсказуема смъртта.

12. Judgment in Death (2000) Присъда в смъртта

На Ив Далас, най-доброто нюйоркско ченге и съпруга на баснословния богаташ Рурк, е възложено да открие жестокия и хладнокръвен убиец на нейни колеги. На мястото на престъплението той винаги оставя своя знак - тридесет сребърника и полицейска значка, потопена в кръвта на убития.Този път разследването сериозно затруднява Ив Далас.Тя бързо разбира, че убитите й колеги са били корумпирани полицаи, свързани с един от големите босове на престъпния свят, но това още повече усложнява работата й.

13. Betrayal in Death (2001) Предателство в смъртта

В Ню Йорк се е появил хладнокръвен и жесток убиец, който винаги действа по един и същ начин - нанася жесток побой на своите жертви, изнасилва ги и ги удушава със сребърна жица. Той е толкова уверен в своята недосегаемост, че не крие лицето си от охранителните камери. Ив Далас, най-доброто нюйоркско ченге се заема да разследва поредицата от убийства, всичките извършени в най-богатите квартали на града. Много скоро тя проумява, че убиецът изпълнява нечия мокра поръчка с една единствена цел - да бъде дискредитиран, а вероятно и убит, любимият й съпруг, баснословния богаташ Рурк. Вроденото й чувство за справедливост и страхът да не загуби най-обичаното си същество, мобилизират цялата й воля и енергия, за да може по-бързо да открие истинския подбудител, още повече, че агенти на ФБР се опитват да й отнемат случая...

14. Interlude in Death (2001) Антракт в смъртта (novella in Out of This World)

Лейтенант Ив Далас мрази космическите пътувания. Избрана е да води семинар на една конференция в курорта Олимп. Всичко се променя, когато там бива открит мъртъв бодигарда на високопоставен служител от Нюйоркската полиция. Някой иска всички подозрения да паднат върху съпруга й Рурк. Далас се досеща за причината – никой до сега не е успял да го уличи в някакво престъпление. Борбеният дух на лейтенанта се събужда..

15. Seduction in Death (2001) Прелъстяване в смъртта

Най-очарователното нюйоркско ченге Ив Далас за първи път в своята практика се сблъсква с убийци - двама умни, привлекателни и богати младежи, - които използват електронната поща, за да набележат своите жертви. Те се представят на младите жени с имена на известни поети -Байрон, Емерсън, Уърдсуърт... Всеки от тях е обладан от мисълта, че не извършва изнасилване и убийство, а само едно необикновено прелъстяване, изпълнено с романтика и еротика, което прави щастливи в смъртта техните партньорки. Единственото им оръжие е наркотик, повишаващ сексуалните желания. Но и този път с помощта на своя съпруг, собственик на могъща империя, която обхваща почти всички населени от човека планети, и на своя незаменим екип, Ив Далас успява да разобличи неуловимите престъпници.

16. Reunion In Death (2002) Завръщане в смъртта

Мъже на средна възраст - богати, преуспяващи и щастливи - са жертвите на красивата Джулиана. Серийната убийца не се старае да прикрие своята самоличност. Напротив - след всяко убийство, извършено с помощта на отрова, тя съзнателно оставя улики, насочващи Ив Далас към нея. Джулиана не само предизвиква най-доброто нюйоркско ченге,но открито заплашва, че една от жертвите й ще бъде не друг, а Рурк - баснословен богаташ и обожаван от Ив мъж. Ще успее ли тя да спре убийцата с ледено сърце, изпълненос омраза, ще спаси ли всички набелязани от Джулиана жертви, както и своя любим.

17. Purity in Death (2002) Защита в смъртта

Зловещи и необясними убийства всяват ужас сред жителите на Ню Йорк. След като отнемат по особено жесток начин живота на всеки, който се изпречи на пътя им, странно защо накрая убийците се самоубиват. Популярното нюйоркско ченге Ив Далас, вярната й помощничка Пийбоди и баснословният богаташ - мъжът пленил сърцето на на Ив със своята страстна любов, бързо успяват да разгадаят, че причината на серийните убийства са компютърни вируси, предназначени за хора от престъпния свят, но покрай тях загиват и много невинни. Сздателите на вирусите наричат себе си"Борци за прочистване",а всъщност са терористична организация, изземаща функците на съдебната власт. Пред екипа на Ив Далас стои изключително трудната задача да ги разобличи и да докаже,че никой не стои по-високо от закона.

18. Portrait in Death (2003) Портрет в смъртта

В последния роман на Нора Робъртс жертви на сериен убиец стават млади и невинни хора. Пред Ив Далас, известното нюйоркско ченге, стои трудната задача да открие кой се крие зад личността на убиеца, който предизвикателно предоставя на следствието, чрез телевизионен канал, художествените фотографии на своите жертви. В същото време Рурк - баснославният богаташ и обожаваният от Ив съпруг, отчаяно се нуждае от нейната подкрепа, защото в случайна среща открива коя е истинската му майка.

19. Imitation in Death (2003) Имитация в смъртта

Ню Йорк е изтръпнал от ужас. Сериен убиец покосява една след друга своите жертви. Те винаги са жени, с които той се саморазправя по изключително варварски начин. На Ив Далас, най-доброто нюйоркско ченге, е възложено да разследва жестоките убийства. Много бързо тя разкрива, че серийният убиец подражава на прочути престъпници от миналия век като Джак Изкормвача и Бостънския удушвач. Следите я отвеждат към богати и уважавани от обществото мъже. Това затруднява следствието, но Ив Далас, с помощта на Рурк, своя баснословно богат и обожавай от нея съпруг, както винаги успява да разплете своя пореден случай.

20. Remember When (2003) Възкръснало минало

Нa пpъв пoглeд Лeйн Тaвиш вoди нaй-oбикнoвeн живoт в гpaдчeтo Ейнджълc Гeп кaтo coбcтвeничкa нa мaгaзин зa aнтики и cувeниpи. Никoй нe пoдoзиpa, чe иcтинcкoтo й имe e Илeйн O'Хapa и e дъщepя нa извecтeн кpaдeц. Нитo пък, чe e изpacнaлa в нeпpeкъcнaтo мecтeнe, зa дa мoжe ceмeйcтвoтo й дa бъдe eднa кpaчкa пpeд зaкoнa. Нo минaлoтo я зacтигa… Нeнaдeйнo нaй-дoбpият пpиятeл нa бaщa й ce пoявявa в мaгaзинa и й ocтaвя нa пpъв пoглeд нeпoнятнo пpeдупpeждeниe, cлeд кoeтo зa злa учacт e пpeгaзeн oт кoлa. Maлкo пo-къcнo дoмът нa Лeйн e ocнoвнo пpeтъpшувaн. Зa дa paзбepe зaщo ce e пpeвъpнaлa в мишeнa нa нeизвecтeн пpecлeдвaч, Лeйн тpябвa дa ce изпpaви лицe в лицe c възкpъcнaлoтo cи минaлo и дa ce дoвepи нa ceкcaпилния нeпoзнaт Maкc Гaнън. Oтгoвopът ce кpиe в eднo бoгaтcтвo, oбвитo в cмъpт и oпacнocти, кoeтo щe пpoмeни нe caмo живoтa нa Лeйн, нo и тoзи нa cлeдвaщитe пoкoлeния. Дoкaтo лeйтeнaнтът oт нюйopкcкaтa пoлиция Ив Дaлac нe ce зaeмe cъc cлучaя…

21. Divided in Death (2004) Разделени в смъртта

В един от богаташките квартали на Ню Йорк е извършено жестоко престъпление - убити са известен скулптор и неговата любовница. Съпругата на убития открива окървавените трупове на двамата прелюбодейци, което я прави основната заподозряна. Баналното на пръв поглед убийство от страст се превръща в изключително заплетен случай, свързан със сигурността на световните компютърни системи. Известното нюйоркско ченге Ив Далас се заема с разследването, което се усложнява поради факта, че главнатазаподозряна е служителка по сигурността на компютърните програми в могъщата компания, собственост на съпруга й, баснословно богатия Рурк. Той е убеден в невинността на своята служителка и както винаги помага на любимата си Ив да разплете и този случай.

22. Visions in Death (2004) Видения в смъртта

Върху скалите край езерото в Сентрал парк е намерен трупът на млада жена. Около шията й е завързана червена панделка, ръцете й са положени върху гърдите, а очите й саизвадени. Такава ужасяваща гледка сварва известното нюйоркско ченге Ив Далас, когато се озовава на местопрестъплението. Извадените очи някакъв символ ли са, някакъв ритуал или просто перверзен сувенир за убиеца? Верният отговор на тези въпроси ще помогне на Ив Далас да проумее причината за жестокото убийство, последвано от още няколко, извършени по същия начин. Тя трябва бързо да разплете случая, за да спре окончателно нарастващата ярост на убиеца. И този път Ив Далас получава подкрепата на своя предан екип и на всеотдайния си съпруг - баснословно богатият магнат Рурк.

23. Survivor in Death (2005) Оцеляване в смъртта

Само невероятният шанс спасява деветгодишната Никси в нощта, когато двама мъже безжалостно убиват родителите й, братчето й и нейната приятелка, гостуваща в дома им. С разследването на това жестоко, кърваво клане се заема екипът на известното нюйоркско ченге Ив Далас. Всички улики подсказват, че става дума за лично отмъщение и тя се страхува за живота на малката Никси -единствена свидетелка на нечовешкото престъпление. Ако убийците узнаят, че член на семейството е останал жив, те ще направят и невъзможното, за да доведат докрай пъкленото си дело. Ив Далас приютява момиченцето в своя дом. И този път тя получава пълната подкрепа на баснословно богатия си съпруг Рурк. Но тъй като убийците разполагат със свръхсъвършени технологии, те дори правят опит да убият и нея, един въпрос не й дава покой - ще успеят ли те да проникнат в нейната непристъпна като крепост къща?

24. Origin in Death (2005)

Set in the year 2059, this latest in Robb's long-running series, featuring acerbic Lt. Eve Dallas of the New York police is the best in recent memory. In the past, Robb has kept whiz-bang futuristic effects to a minimum, allowing her world to grow organically out of dialogue and characterization; this time she incorporates science fiction elements—including the future of cosmetic surgery, cloning, scientific morality and physical mortality—into her plot, giving the series a big shot of adrenaline. Eve and her partner, Det. Delia Peabody, are visiting the Wilfred B. Icove Center for Reconstructive and Cosmetic Surgery on a celebrity murder case when the center's founder, old Wilfred Icove, is discovered with a scalpel rammed into his heart. Wilfred Jr., also a surgeon at the center, is grief stricken, as is his family and most of the rest of the country. Wilfred Sr., everyone agrees, was a saint. Except he wasn't, as Eve and savvy mystery readers will have already guessed. Eve gathers her usual crime-fighting crew around her, including her drop-dead gorgeous, fabulously wealthy, staggeringly brilliant husband, Roarke. Robb tones down the romance and ups the action ante as the team uncovers an increasingly horrific crime that builds to a race-against-the-clock climax that will have readers cheering.

25. Memory in Death (2006) Спомени в смъртта

Ив Далас е кораво ченге. Може да се справи с разгорещен младеж, да преследва с изумителна скорост крадци на дамски чанти и наркодилъри. Но когато в участъка се появява най-обикновена дама на средна възраст, Ив едва успява да се овладее. Срещата я връща в детството й, когато тя е лесно ранимо дете, принудено да живее в приемно семейство. Семейство, в което жената е извратена. Сега тя седи пред нея и й се усмихва. Труди Ломбард опитва да изнуди съпруга на Ив и иска два милиона долара, за да не разкрие миналото й. Двамата решават да я принудят да напусне града. Ден по-късно обаче трупът на Труди е открит в хотелската й стая. Ще успеят ли Ив и Рурк да открият кой е успял да си отмъсти за преживяното?…

26. Haunted in Death (2006) (novella in Bump in the Night)

Number Twelve is an urban legend in 2060 New York City. The hot club in the 1960s, it is now reported to be haunted…and cursed. Lieutenant Eve Dallas is called there to investigate the apparent murder of Radcliff Hopkins, its new owner and the grandson of the man who made Number Twelve a cultural icon. Several bullets from a banned gun end his dream of returning the building to its former glory. With everyone around her talking about the supernatural, pragmatic Eve won't let rumors of ghosts distract her from hard evidence. The case becomes even more bizarre when it appears to be linked to the suspicious disappearance of a rock star eighty-five years ago. As Eve searches for the connection, logic clashes with the unexplainable. She may be forced to face the threat of something more dangerous than a flesh-and-blood killer.

27. Born in Death (2006) Родени в смъртта

Ив Далас е изправена пред брутално двойно убийство на служители от престижна счетоводна кантора. Разследването й отнема много време, но все пак успява да подготви празненството по случай предстоящото раждане на приятелката й Мейвис. Обаче Мейвис се нуждае от още една услуга. Танди, друга от бъдещите майки в курса, не се е появила на партито. Когато Ив влиза в апартамента й и намира подаръка за Мейвис, както и подготвената за раждането чанта, тя очаква най-лошото. Обикновено с подобни случаисе занимава отдела за изчезнали, но сега го поема Ив. Далас ще трябва не само да открие Танди, но и да спре безмилостния убиец преди той да изпълни пъкления си план.

28. Innocent in Death (2007) Невинни в смъртта

В елитно частно училище е отровен учител по история. С разследване на смъртта му е натоварена лейтенант Ив Далас. След като се запознава с начина му на живот, приятелите, колегите и съпругата му, Ив все повече се убеждава, че няма основателна причина за убийството му. Работата на Далас се спъва и от личните u терзания. В отношенията между нея и харизматичния u съпруг Рурк се намесва Магделана – сексапилна и неустоима бивша приятелка на богатия магнат. Ще успее ли Ив да запази доверието си в Рурк? Когато бива убит и единственият заподозрян, Далас насочва подозренията си към най-невероятния извършител… Не всички са толкова невинни, колкото изглеждат…

29. Eternity in Death (2007) (novella in Dead of Night)

When club-hopping bad girl Tiara Kent is found dead in her plush Manhattan apartment, the killing has all the earmarks of a vampire attack. The ever-practical Lieutenant Eve Dallas has to deal with superstitious cops carrying garlic and stakes, as well as the ever-hysterical press. None of the wealthy young victim's friends seem to know much about the Dark Prince she has been secretly seeing. The chase to stop him before he kills again will lead Eve and her team into areas of the city that not even the most intrepid cop wants to visit, and into the very heart of darkness.

30. Creation in Death (2007) Създадени в смъртта

Лейтенант Ив Далас е тръгнала по петите на сериен убиец, появил се отново в Ню Йорк след девет години затишие. Жертвите – млади жени – са рязани, дупчени и горени. Очевидно целта на психопата е да провери колко дълго може да издържи човешкото тяло на подобни мъчения. Оказва се обаче, че убиецът този път има намерение да стигне много по-далеч. Решил е да изпробва силата и волята на самата Ив. Романът се превръща в надбягване с времето и игра на котка и мишка, в която преследван и преследващ постоянно менят ролите си. Разбира се, на Ив помагат вярната партньорка Пийбоди, милиардерът Рурк и дузина ченгета от нюйоркската полиция. Но дали това ще е достатъчно?

31. Strangers in Death (2008)

In bestseller Robb's slick 26th not-so-near-future crime thriller to feature Lt. Eve Dallas (after 2007's Creation in Death), the New York City homicide cop investigates the murder of business tycoon Thomas Anders, whose strangled body is discovered tied to his bed, apparently the victim of a kinky sex encounter gone bad. Aided by her mysterious husband, Roarke, and long-time sidekick Det. Delia Peabody, Eve doggedly questions Anders's widow, Ava, and his nephew, Benedict Forrest, number two at the victim's corporation, Anders Worldwide. Both Ava and Benedict have alibis that put them far from the crime scene at the time of Anders's death. While the guilty party soon becomes obvious and the gimmick used by the culprit clear to anyone familiar with Strangers on a Train, Robb's strong, hard-nosed heroine once again generates the kind of heat that keeps fans turning the pages.

32. Ritual in Death (2008) (novelia in Suite 606)

Robb's latest crime caper finds Lt. Eve Dallas in the center of a murder investigation that stinks of satanic ritual and the occult. The writing itself is fairly solid, but Susan Erickson's reading is beyond corny and over the top. A veteran reader of the previous Robb titles, Erickson leaps into character from the get-go, shouting her way through the first few pages in an annoying tone that lacks any real emotion and pounds at the eardrums of the audience. Her melodramatic reading sounds like something out of a low-budget soap opera.

33. Salvation In Death (2008) Спасение в смъртта

Отец Мигел Флорес отслужва опело, отпива от осветеното вино и пада мъртъв. Лабораторният анализ на виното показва съдържание на калиев цианид и случаят е поверен на лейтенант Далас. При огледа на църквата и разпитите на свидетелите полицията не достига до нищо съществено. Аутопсията обаче разкрива доста любопитни факти: стари белези от прободни рани, отстранена татуировка и няколко пластични операции. Ив и екипът й са убедени, че истинското име на убития не е Мигел Флорес. Скоро е извършено друго показно убийство. Известен водач на евангелистка секта е отровен пред очите на своите последователи. Всички разпитани описват жертвата като въплъщение на човешките добродетели. Скоро прегрешенията на пастора обаче излизат наяве: злоупотреба с алкохол и прелюбодеяние. Очевидно в Ню Йорк вилнее сериен убиец, чиито жертви са божии служители, опорочили морала на християнството. Така поне смята лейтенант Далас.

34. Promises in Death (2009) Обещания в смъртта

Лейтенант Далас е повикана на местопрестъпление, където с ужас установява, че жертвата е детектив Амарилис Колтрейн. Тя не само е работила в нюйоркската полиция, но и е имала романтична връзка с близкия приятел на Ив – медицинския експерт Морис. Далас поема случая, съзнавайки, че разрешаването му е от особено значение. Първоначалният оглед сочи, че детектив Колтрейн е била нападната със собственото й оръжие и е познавала убиеца си. Това кара лейтенант Далас и партньорката й Пийбоди да проучат внимателно миналото на жертвата. Те откриват, че Колтрейн е знаела опасни тайни и смъртта й вероятно е свързана със събития от миналото на Ив Далас и съпруга й. Неочаквано Ив получава пратка с оръжието, полицейската значка и документите на Амарилис Колтрейн, придружени със заплашително съобщение. Безмилостният убиец трябва да бъде заловен, преди да се добере до следващата си мишена – лейтенант Далас.

35. Kindred in Death (2009) Сродени в смъртта

Новоназначеният ръководител на отдел „Наркотици" на нюйоркската полиция – капитан Макмастърс, заминава със съпругата си за уикенда. Когато се връщат у дома, те намират дъщеря си убита по най-жесток начин. Капитанът лично моли лейтенант Ив Далас да поеме разследването на убийството на единственото му дете. Ив и екипът й се заемат със случая, но той се оказва един от най-тежките в кариерата им. Убиецът е заличил умело всички следи и е унищожил информацията в компютъра на жертвата. Случаят е много специален за Далас, защото тя е пряк свидетел на скръбта на семейството, а мъченията, които е преживяло момичето в последните си мигове, я връщат към болезнените спомени от собственото й детство. Разследващите смятат, че са по следите на убиеца, но е извършено ново жестоко престъпление. Доказателствата сочат, че мотивът на извършителя вероятно е лично отмъщение срещу капитан Макмастърс. Дали самоувереността на убиеца ще го накара да сгреши? Достатъчна ли ще бъде за лейтенант Далас една негова грешна стъпка, за да го залови?

36. Missing in Death (2009) (novella in The Lost)

A wife/mother has been reported missing on a New York ferry. There is quite the crime scene but no "body", and when the "missing mom" turns up uninjured with no memory of where she has been, could the NYPSD think of anyone better than Lt. Eve Dallas to solve the crime? And of course, with little or no leads, lack of food and sleep, she will do the job. Ironically, this case will touch her life in ways she never imagined. The victim and the suspect have ties to her painful past, and the secret organization (the HSO). Confronted with the truth, and knowing the motive, Eve must look deep within herself for a solution that she can live with.

37. Big Jack (2010)

In New York City in 2059, someone is pursuing missing gems from a decades-old heist...someone who's willing to kill for them. Sharp-witted and sexy, NYPSD Lieutenant Eve Dallas is used to travelling in the shadowy corners outside the law. And in a future where crime meets cutting-edge technology, she will attempt to track down the diamonds once and for all-and stop the danger and death that have surrounded them for years.

38. Fantasy in Death (2010) Фантазии в смъртта

Барт Минък, основател на една от най-успешните компании за компютърни холографски игри, е намерен мъртъв в дома си. Лейтенант Ив Далас и екипът й поемат случая. Първоначално разследването сочи, че младият и добродушен милионер Барт не е имал врагове нито сред бизнес партньорите си, нито сред четиримата си най-близки приятели, съоснователи на компанията. Мистериозният мотив за убийството се усложнява и от странните обстоятелства около случая. В опита си да разбере как някой е проникнал през безупречната защита в дома на Барт, Ив се принуждава да потърси помощта на съпруга си - Рурк. След броени дни младата Сил, една от главните фигури в компанията на Барт, става жертва на инцидент в дома си и едва оцелява. Ив започва да разплита случая с помощта на новите следи в дома на жената и скоро разбира, че компютърните игри, както всеки голям бизнес, раждат свирепа конкуренция. В този случай обаче изживяването на фантазиите в игра е висок залог, а цената на грешките е смърт. За да стигне до убиеца, Ив ще трябва да премине през компютърния ад, който той е създал за нея.

39.Possession in Death (2010) (novella in The Other Side)

"The devil killed my body. I cannot fight, I cannot find. I cannot free her. You must. You are the one. We speak to the dead." Immediately after hearing these words, uttered to her by an old Romanian woman bleeding to death in the street, detective Eve Dallas begins to notice that her latest case has come with a number of interesting side-effects: visions of the deceased, instant familiarity with rooms she's never seen before, and fluency in Russian. Likewise, there appears to be a force inside of her, a spirit other than her own, that won't let her rest until she's found Beata, the old woman's great-granddaughter, whose disappearance two months prior remains a mystery. Desperate to be free of her new "gifts", Eve pursues the facts until she discovers a link between Beata's disappearance and the disappearance of eight other young women, all of whom attended the same dance classes, none of whom were ever heard from again.

40. Indulgence in Death (2010) Наслада в смъртта

Когато едно убийство прекъсва приятната почивка на Ив и Рурк в Ирландия, тя осъзнава, че никое място на света не е безопасно – нито ирландската гора, нито градът, който нарича свой дом. Но нищо не може да я подготви за това, което намира, щом се завръща в полицейското управление в Ню Йорк... Шофьор от елитна фирма за превози с лимузини е открит мъртъв – прострелян през врата с арбалет. Колата е резервирана от директор на престижна компания, чиято самоличност е била открадната. Дни по-късно поразително красива скъпоплатена компаньонка е намерена мъртва на Кони Айланд с байонет, забит в сърцето. И отново следите водят до главен изпълнителен директор, чиито лични данни са били използвани злонамерено. Когато изяснява метода, а не открива мотив, Ив започва да се бои, че е попаднала на най-опасния тип престъпник – убиец за удоволствие, с вкус към изтънчените неща в живота и смъртта. Ив не знае кога ще бъде следващото убийство и че разследването ще я отведе до елитните кръгове, в които се движи Рурк – и до извратеното сърце на лудостта...

41.Treachery in Death (2011) Предателство в смъртта

Партньорката на лейтенант Далас – Пийбоди, приключва успешно първия си случай като главен разследващ. Радостта й обаче бързо е помрачена, когато попада в сложна и опасна ситуация. В съблекалнята на тренировъчната зала на полицейското управление Пийбоди случайно дочува ожесточен спор между двама нейни колеги. От разговора между лейтенант Оберман и детектив Гарнет става ясно, че двамата са замесени не само в измамни схеми, но и в убийство. Пийбоди и Ив Далас веднага се заемат да намерят доказателства, с които да уличат корумпираните полицаи. Те съставят план как да изобличат амбициозната и манипулативна лейтенант Оберман. Дъщеря на бившия шеф на управлението, тя ръководи отдела си с желязна ръка. Ив Далас и екипът й трябва да действат предпазливо, защото Оберман безмилостно отстранява всеки, дръзнал да се изпречи на пътя й.

42.New York to Dallas (2011) Далас в смъртта

В началото на кариерата си в нюйоркската полиция Ив Далас участва в разследване на обир, когато инстинктът й я отвежда в апартамента на Айзък Маккуин. Оказва се, че привидно симпатичният и любезен мъж е брутален педофил и убиец, който държи в апартамента си оковани момичета. В смъртоносна схватка младата полицайка успява да го надвие и Маккуин е изпратен в затвора с доживотна присъда. Дванайсет години по-късно Ив Далас – вече уважаван лейтенант – е разрешила редица тежки случаи. Но тя ще се изправи пред най-голямото си изпитание, когато Маккуин успява да избяга от затвора. Той е замислил мащабен план как да отмъсти на Ив. Докато оплита смъртоносната си примка около жената, изпратила го в затвора, той търси начини да задоволи извратените си нужди. Маккуин се отправя към Тексас, където смята да примами Ив, за да разчисти сметките си с нея. Последвайки го, лейтенант Далас ще трябва да се върне в града, където е преживяла най-кошмарния период в живота си.

43. Chaos in Death (2011) (novella in The inquiet)

Eve Dallas is the tough lieutenant hot on his trail, but this is unlike any case she's ever been assigned - or any killer she's ever pursued. A police sketch based on eye-witness testimony reveals the killer has green skin, swollen red eyes, goblin ears, and a dislocated jaw-structure that defies the human form. Is it a mask? Is it make-up? Or is the explanation more sinister? Dallas faces off against multiple suspects - all of them students of medicine capable of precisely slicing the ears, noses, and eyes of the three victims. But who had the motive? More importantly, what kind of rogue science are these healers practicing?

44. Celebrity in Death (2012)

Lieutenant Eve Dallas is no party girl, but she's managing to have a reasonably good time at the celebrity-packed bash celebrating The Icove Agenda, a film based on one of her famous cases. It's a little spooky seeing the actress playing her, who looks almost like her long-lost twin. Not as unsettling, though, as seeing the actress who plays Peabody - drowned in the lap pool on the roof of the director's luxury building. Talented but rude, and widely disliked, K. T. Harris had made an embarrassing scene during dinner. Now she's at the center of a crime scene - and Eve is more than ready to get out of her high heels and strap on her holster, to step into the role she was born to play: cop.

45. Delusion in Death (2012)

It was just another after-work happy-hour bar downtown, where business professionals unwound with a few drinks . . . until something went terribly wrong. And after twelve minutes of chaos and violence, eighty people lay dead. Lieutenant Eve Dallas is trying to sort out the inexplicable events. Surviving witnesses talk about seeing things - monsters and swarms of bees. They describe sudden, overwhelming feelings of fear and rage and paranoia. When forensics gives its report, the mass delusions make more sense: It appears the bar patrons were exposed to a cocktail of chemicals and illegal drugs that could drive anyone to temporary insanity - if not kill them outright. But that doesn't explain who would unleash such horror - or why. And if Eve can't figure it out fast, it could happen again, anytime, anywhere. Because it's airborne. . .

46. Calculated in Death (2013)

On Manhattan's Upper East Side a woman lies dead at the bottom of the stairs, stripped of all her valuables. Most cops might call it a mugging gone wrong, but Lieutenant Eve Dallas knows better. A well-off accountant and a beloved wife and mother, Marta Dickenson doesn't seem the type to be on anyone's hit list. But when Eve and her partner, Peabody, find blood inside the building, the lieutenant knows Marta's murder was the work of a killer who's trained, but not professional or smart enough to remove all the evidence. But when someone steals the files out of Marta's office, Eve must immerse herself in her billionaire husband Roarke's world of big business to figure out who's cruel and callous enough to hire a hit on an innocent woman. And as the killer's violent streak begins to escalate, Eve knows she has to draw him out, even if it means using herself as bait. . . .

=NOVELS=

Naked Came the Phoenix (2001) (with Nevada Barr, Mary Jane Clark, Diana Gabaldon, J A Jance, Faye Kellerman, Laurie R King, Val McDermid, Pam and Mary O'Shaughnessy, Anne Perry, Nancy Pickard, Lisa Scottoline and Marcia Talley)3 Коментара


Препоръчани коментари


39. Treachery In death (2011)

collection The other side (2010) - съдържа новела от "В смъртта".

Time of death (2011) - самостоятелна като Remember when и Big Jack

The unquiet (2011) - ще съдържа новела от "В смъртта"

Сподели този коментар


Линк към коментара

42. New York to Dallas (2011)

The number-one New York Times-bestselling author J. D. Robb presents an intense and terrifying new case for New York homicide cop Eve Dallas, one that will take her all the way to the city that gave her her name - and plunge her into the nightmares of her childhood.

When a monster named Isaac McQueen - taken down by Eve back in her uniform days - escapes from Rikers, he has two things in mind. One is to pick up where he left off, abducting young victims and leaving them scarred in both mind and body. The other is to get revenge on the woman who stopped him all those years ago.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.