Премини към съдържанието

Windows Vista

  • публикации
    51
  • коментари
    6
  • прегледи
    48545

Надграждане до Виста

to4i

640 прегледа

Важно: Описаното в тази статия важи, само ако инсталирате 32-битова операционна система. Статията не се отнася за 64-битовите операционни системи.

В тази статия се дискутират възможностите за инсталиране, отнасящи се за потребителските версии на Windows Vista. Тя не съдържа информация за Windows Vista Starter, Windows Vista Enterprise, нито за версии на Windows Vista, инсталирани с помощта на Microsoft Volume Licensing (споразумение на Microsoft за корпоративно лицензиране).

image010.jpg

Надграждане до Windows Vista

При надграждане до Windows Vista се запазват съхраняваните към момента лични файлове, настройки и инсталирани програми. Само някои версии на Windows могат да бъдат надградени до определени версии на Windows Vista.

Персонализирана инсталация (инсталация на чисто) на Windows Vista

При персонализирана и чиста инсталация на Windows Vista не съхраняват инсталираните програми, наличните настройки и файлове. Windows Vista се инсталира без програми на други производители. Можете да извършите персонализирана инсталация на Windows Vista като използвате лиценз за надграждане или лиценз за пълната версия на продукта. Ако притежавате лиценз за надграждане, трябва да стартирате инсталацията от текущата версия на Windows. В менюто за избор на инсталация изберете Custom ("По избор").

Версия за надграждане до Windows Vista

Версията за надграждане до Windows Vista е лиценз, който позволява инсталиране на Windows Vista, ако вече притежавате лицензирана и отговаряща на изискванията версия на Windows. Чрез лиценз за надграждане можете да извършите инсталация чрез надграждане или персонализирана инсталация на Windows Vista. Инсталацията на Windows Vista трябва да бъде стартирана в отговаряща на изискванията версия на Windows.

32-битови операционни системи

Windows се предлага под формата на 32-битови и 64-битови версии на операционната система. В тази статия се обсъждат възможностите за надграждане, валидни в случай на използване на 32-битова операционна система и опит за инсталиране на 32-битова версия на Windows Vista.

N версии на Windows Vista

N версиите на Windows XP и на Windows Vista не включват Windows Media Center. Те за предназначени за клиенти в Европа. N версиите на Windows не позволяват надграждане. Вместо надграждане е необходимо да извършите персонализирана инсталация.

Не се поддържа надграждането от описаните по-долу чуждоезикови версии на Windows XP до версията на Windows Vista на същия език.

• Windows XP, на които са инсталирани следните езикови интерфейсни пакети:

• Български

Инсталационни опции за Windows XP Home и Windows XP Home N Edition

Надграждане

Ако на вашия компютър е инсталиран Windows XP Home или Windows XP Home N Edition, можете да надградите операционната си система до следните версии на Windows Vista:

• Windows Vista Home Basic

• Windows Vista Home Basic N

• Windows Vista Home Premium

• Windows Vista Business

• Windows Vista Business N

• Windows Vista Ultimate

Забележка: Преди надграждането до Windows Vista се уверете, че на компютъра е инсталиран Windows XP Service Pack 2.

Инсталационни опции за Windows XP Professional и версиите на Windows XP Professional N

Надграждане

Ако на вашия компютър е инсталиран Windows XP Professional или Windows XP Professional N Edition, можете да надградите операционната си система до следните версии на Windows Vista:

• Windows Vista Business

• Windows Vista Ultimate

Забележка: Преди надграждането до Windows Vista се уверете, че на компютъра е инсталиран Windows XP Service Pack 2.

Инсталационни опции за Windows XP Media Center Edition

Надграждане

Ако на вашия компютър е инсталиран Windows XP Media Center Edition 2004 или Windows XP Media Center Edition 2005, можете да надградите операционната си система до следните версии на Windows Vista:

• Windows Vista Home Premium

• Windows Vista Ultimate

По време на инсталацийте се избира опцията Upgrade ("Надстрой").

Повече по темата0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...