Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1624782

Уна-Мери Паркър

ganinka

2564 прегледа

unamaryparker.jpg

Una-Mary Parker - Уна-Мери Паркър днес е единствената англичанка, която може да се мери по тиражи и популярност с отвъдокеанските си колежки Сандра Браун и Даниел Стийл. Отстъпва им единствено по броя на бестселърите, излезли изпод перото ù. Написала е над двадесет романа. Първият световен бестселър на Уна-Мери Паркър „Богатства" е преведен на много езици, в това число и на китайски. Във Великобритания е известна не само като писателка, но и като кралски биограф – експерт по всичко, свързано с живота на кралските семейства и аристократичните кръгове в Европа.

=SERIES=

Granville Sisters

The Granville Sisters (2005) Сестрите от рода Гренвил

Петте красиви сестри Гранвил – Роузи, Джулиет, Луиз, Аманда и Шарлот – се наслаждават на привилигирован живот в аристократичния Мейфеър. Дъщери на банкера Хенри Гранвил и съпругата му Лиза те предизвикват фурор във висшето общество с дебюта на Роузи и Джулиет. Снимките им непрекъснато се появяват в списания и вестници. Превръщат се в сензацията на града със стилното си облекло, впечатляващи бижута и екстравагантни партита. Но освен да привличат внимание, те стават и повод за скандали, предателства и разводи, прояви, които дори богатите им и влиятелни родители не могат да скрият. Тогава започва Втората световна война и нищо вече няма да бъде същото за семейство Гранвил, считало се дотогава за недосегаемо.

The Granville Affaire (2005) Любовта на сестрите Гренвил

Когато избухва Втората световна война богатият банкер Хенри Гранвил мести семейството си от Лондон, подложен на бомбардировки. Но дори на безопасно разстояние от града животът в семейството тече бурно. Най-голямата дъщеря Роузи живее наблизо с двете си деца, но бракът й не е щастлив. След като съпругът ú заминава в армията, тя си намира любовник, за което скоро горчиво съжалява. Джулиет, от друга страна, след развода си с херцог Кинкърдайн, преживява най-голямата трагедия, която може да сполети една жена – губи бебето си. Решена да загърби миналото, тя става сестра в Червения кръст. Нощ след нощ тя се сблъсква с безброй жертви на бомбардировките. Луиз, вече на петнайсет, се влюбва в Джейк евакуиран беден младеж и не предполага докъде ще я отведе това чувство.Предизвикателствата, пред които са изправени сестрите, ще окажат незаличимо влияние върху семейство Гранвил, а промените, наложени от войната, са много по-страшни, отколкото предполагат.

The Granville Legacy (2006) Наследството на сестрите Гренвил

Втората световна война е приключила, но Англия все още е мрачна и разорена. Времената са трудни, а Лиза Гранвил не иска да приеме, че животът на английската висша класа никога няма да бъде същият. Тя е убедена, че най-малката й дъщеря – Шарлот, трябва да се появи в обществото със същия блясък и стил, както по-големите й сестри. Но Шарлот има други амбиции. Още по-различна от нея е амбициозната Аманда, чиито стремежи стъписват и плашат майка й. Джулиет най-после изглежда щастлива след години на тревоги и мъчителен копнеж. Сега, след като се е омъжила за единствения мъж, когото истински е обичала, тя би трябвало да намери покой. Но щастието никога не е пълно…Ще успее ли семейство Гранвил да остане заедно, когато най-скъпите чувства и отношения помежду им са изложени на проверката на времето?

=NOVELS=

Riches (1987) Богатства

Трите деца на семейство Калвин израстват в разкош и благоденствие, но мечтите, надеждите, животът им се обърква. Тифани - преуспяваща дизайнерка, подло е изнудена отсестра си Морган да й роди дете. За да спаси брака си и своето място във висшето общество, Морган, която е стерилна, трябва да дари с наследник съпруга си маркиз ХенриБлеърмор. След раждането Тифани трудно се отделя от сина си, тя все още не е преживяла и раздялата си със своя любовник Хънт Келерман. Скоро от свръхдоза наркотици умира малкият й брат, а измамата на Морган е разкрита. Идва мигът на истината, когато всеки трябва да понесе своя кръст, защото щастието не се измерва само с пари.

Scandals (1988) Скандали

Богатата фамилия Калински притежава верига от луксозни магазини в Лондон, Париж и Ню Йорк, зад чийто блясък се крият хора с вълчи апетити и безочливи амбиции. Сара Калински Андрюз ръководи бизнеса и семейството си с желязна ръка, но децата й преследват опасната пътека на страстта. Минават години и внучката на Сара, Катрин е въвлечена в най-ужасяващия скандал на рода Калински, предизвикан от загадъчното убийство на Гай, чието разплитане ще извади на показ минали прегрешения и тайни.

Temptations (1989) Изкушения

Маделин - красива брюнетка и талантлива портретистка, чийто живот е разтърсен до основи след едно среднощно телефонно обаждане. Джесика - очарователна блондинка, принудена да избира между успешната си кариера като търговски директор на един от най-луксозните хотели и невъзможния ултиматум на ревнивия си любовник. Кимбърли - червенокоса красавица, обсебена от амбицията да се издигне над бедняшкото си потекло дори и с цената на безскрупулни машинации... Три напълно различни жени, свързани единствено от младостта и красотата си. Само времето ще покаже дали ще успеят да устоят на... изкушенията.

Veil of Secrets (1990)

British blueblood Parker's romantic suspense novel will hold few surprises for fans of the genre. Madeleine Delaney, beautiful, moneyed and a fabulously successful New York artist, receives a late-night phone call from her estranged maternal grandfather, a member of the Devon gentry. Responding to his mysterious request that she come to England as soon as possible, Madeleine discovers that her supposedly long-dead mother may in fact be alive, and that untold machinations within her family have kept the truth from her for years. Meanwhile Carl, Madeleine's sexy, sun-tanned husband, gets caught up in an embezzlement plot set up by his tarty secretary, the nefarious Kimberley Cabot of Maspeth, Queens. And Madeleine's best friend Jessica, a hostess at London's finest hotel, turns down marriage to pursue her career, then falls desperately in love with another man. This opus by the author of Scandals and Riches , both bestsellers in England, is as cliche-ridden and formulaic as they come. Moreover, its archness and snobbery toward all things American, given the novel's ignorance of U.S. customs, society and language, may be odious to readers on this side of the Atlantic.

Enticements (1990)

Who is the beautiful Marissa Monteclare, how did she amass a million-dollar fortune by the time she was 20, and why was she murdered at a glittering new year party? Photo journalist Rebecca Kendall has a photo of the killer, and finds herself drawn into a world of greed, corruption and murder.

The Palace Affair (1992) Дворцова афера

Три жени очакват с нетърпение, но и с известни опасения традиционното градинско парти в Бъкингамския дворец, организирано от кралица Елизабет ІІ. За Джаки Дейвънтри, която води светската хроника, партито е поредното бляскаво събитие за отразяване. За Елфрида – бивша гувернантка и настояща съпруга на лорд Уитли, това е най-важния ден от живота й, защото й предстои да изкачи още едно стъпало нагоре в обществото. За Силия – придворната дама на кралицата, остава честта да се погрижи приемът да премине безпроблемно. Но не всичко се развива според очакванията им. Трите жени вече са се оплели в мрежите на тайнствения млад мъж Роланд Шоу. Те разбират, че Шоу ги използва, знаят и целта му – богатство и място във висшето общество, но не предполагат, че отмъщението му ще го отведе толкова далече…

Forbidden Feelings (1993) Забранени чувства

Останала вдовица, Камила Итън отдава цялата си енергия на ръководената от нея рекламна агенция. Госпожа Итън почти няма време за седемнадесетгодишната си дъщеря Попи, която все повече се отчуждава от нея. Скоро при странни обстоятелства загива бащата на Камила, който живее в Шотландия. Няколко дни преди смъртта му той й се обадил, че се страхува за живота си. Твърдо решена да открие истината, Камила заминава за Шотландия с най-добрата си приятелка Люси и сина й Филип. Тя не предполага, че на четиридесет и четири години ще преживее една забранена любов, която ще промени изцяло живота й...

Only the Best (1993) Само най-доброто

Когато английският лорд Антъни Еймзбъри и американката Бевърли се срещат, между тях пламва истинска любов. Опиянена от щастие, младата жена приема да се омъжи за Антъни. Влюбените съпрузи заживяват щастливо като в приказките. Но тази приказна история завършва зловещо. Бившата шефка на Бевърли – Мери, е безумно влюбена в Антъни. Тя не може да понесе мисълта, че той обича съпругата си, и го убива. Съкрушена от смъртта на любимия, Бевърли едва смогва да се грижи за едногодишния им син Николас. Когато при нещастен случай умира братът на Антъни, Бевърли заминава с детето за Англия. Поредица от съмнителни събития я кара да стигне до извода, че някой от роднините желае смъртта на малкия наследник. Може би най-добрият приятел на Антъни ще вдъхне сила и увереност на Бевърли да се изправи срещу трудностите. И да повярва отново в щастието.

A Guilty Pleasure (1994) Греховно удоволствие

При командировка в Италия младата и симпатична дизайнерка Шарлот Тейлър се запознава с Дейвид Фаръл - безгрижен красавец, който я заслепява с галантността и самоувереността си. Пламенната им връзка е като сън за Шарлот, от който я изтръгва един ужасен кошмар. Семейство Фаръл е сполетяно от нещастие, родителите и братът на Дейвид, Крис, са намерени мъртви в аристократичния си дом. Полицията смята, че бащата и майката са застреляни от алкохолика Крис, който след това е сложил край на живота си. Но разказът на четиригодишната Холи - единствения жив свидетел на трагедията - изважда наяве истината и подлага на изпитание чувствата на Шарлот.

False Promises (1995) Фалшиви обещания

През всичките години на брака им Тоби и Лайза Хамкрофт са били съпътствани от успеха, богатството и щастието. Но един ден животът им се превръща в кошмар. Тоби, който работи в застрахователната компания "Лойд", е отвлечен от група вложители, станали жертва на корупция в управлението й. Компанията отказва да плати неимоверно големия откуп, искан от похитителите. Животът на Тоби е изложен на риск и единствено любовта и подкрепата на семейството му могат да го спасят. Но изненадите не закъсняват...

Taking Control (1996) Под контрол

След разтрогването на брака ú с милионера Дювал амбициозната Софи отваря магазин за редки антики в елитен лондонски квартал. Ненадейна приумица на съдбата пресича пътя ú с тийнейджърската ú любов Тим Калторп, изоставил я преди години. Скоро след като я запознава с Каролин, която представя за своя съпруга, Тим ú съобщава тъжната вест, че жена му е починала при автомобилна катастрофа. Разчувствата от мъката и самотата на Тим, Софи му предлага работа и неусетно любовната им връзка се подновява. Щастието ú обаче е помрачено от серия злокобни събития… Сякаш някой отново се опитва да съсипе живота ú.

A Dangerous Desire (1997) Опасно предложение

Люси Хауърд е доволна от живота си - има грижовни родители, обещаваща кариера и годеник, в който е безумно влюбена. Но в навечерието на официалното обявяване на годежа им, Люси и Питър претърпяват тежка катастрофа. Лекарите спасяват живота й, ала лицето й е обезобразено. Ужасен от това, Питър я изоставя. Холивудската актриса Амелия Хероу свързва младата жена с доктор Кейло - най-добрият пластичен хирург, който превръща Люси в ослепителна красавица. Твърде хубаво, за да е истина...

Dark Passions (1998) Покана за среща

На тридесет и две години Антония Мъри осъзнава, че докато посвещава живота си на своята компания за недвижими имоти, повечето й приятели създават семейства и деца. Внезапно компанията, луксозният й апартамент, скъпите й дрехи и почивки не са достатъчни. Антония пуска обява в една вестникарска рубрика за запознанства и когато вижда топлата усмивка на Колин Холбрук, тя е убедена, че е открила мъжа на своя живот. Но външността често е измамна и скоро Антония разбира, че любовните срещи могат да бъдат опасно, дори смъртоносно занимание...

Secrets of the Night (1998) Среднощни тайни

На годишнина от сватбата си Дъглас и Джулия Ръдърфорд устройват бестящо парти с амбициозната идея да го превърнат в събитието на годината. Гости на грандиозното събитие са не само роднини, но и много приятели. Сякаш нищо не може да помрачи щастието на семейство Ръдърфорд. Ала дори харизматичният Дъглас не може да прикрие потреса си, когато по средата на празненството пристига непоканена млада жена. Нейните разкрития ще принудят Дъглас и Джулия да се сблъскат за пръв път с предателството на най-близките, с трагична смърт и обвинение в убийство. Любовта им един към друг обаче ще приеме нови измерения. Дали тя ще оцелее зависи единствено от способността им да приемат истината…

Broken Trust (1999) Предадено доверие

Когато богатия вдовец Ник Драйвър заявява, че смята да се ожени повторно, вече порасналите му деца са стъписани. Не могат да приемат мисълта, че баща им толкова бързо е забравил майка им. А първородният син Джайлс и алчната му съпруга са обезпокоени, че в преразпределението на семейното наследство ще се намеси още един човек. Затова всички посрещат на нож младата и красива Филипа. Дали тя обича искрено баща им, или се омъжва за него само заради парите му? Близки роднини се изправят един срещу друг, докато един трагичен инцидент не им отваря очите за истинските неща в живота.

Sweet Vengeance (2000) Коварно отмъщение

Броени дни преди първото си ревю по време на Седмицата на модата в Лондон дизайнерката Арабела Уебстър изчезва безследно. Джоана – дъщеря от първия й брак и мениджър "Връзки с обществеността" в "Арабела Дизайнс" – се опасява, че с майка й се е случило най-лошото, защото тя не би зарязала плода на дългогодишния си труд, от който зависи финансовото бъдеще на компанията. Къде тогава е Арабела? Докато се опитва да разбере какво се крие зад мистериозното изчезване на майка й, Джоана осъзнава, че в момента това е най-малкият й проблем. Скоро става ясно, че жената, която е боготворила през целия си живот, е таила мрачна тайна и вероятността да се завърне изглежда все по-малка и по-малка…

Moment of Madness (2001) Момент на лудост

Когато ексцентричният професор Майлс Скот-Форбс внезапно умира, завещанието му за синовете му е ясно и щедро. На дъщеря си Лусинда обаче завещава заплетен ребус: шест бижута и пет снопа писма, писани от любовниците му през годините. Задачата на Лусинда е да върне писмата на техните притежателки. Украшението, което остане, се полага на нея. Ако то е най-ценното, младата жена ще наследи 3 милиона лири…

Alexia's Secrets (2008) Тайните на Алексия

Осемнадесетгодишната Алексия Ерскайн с трепетно вълнение се приготвя за гостуването си в имението на семейство Клифтън. Тя е поканена на пищен бал по случай рождения ден на Саймън Сиймор – наследника на графа. За младото момиче, чийто баща е пропилял семейното богатство на хазарт, това е не само ново преживяване, но и възможност да бъде представено пред богатите аристократи. С непринуденото си поведение и чувството си за хумор красивата Алексия прави голямо впечатление на Саймън. Не след дълго техният годеж е шумно обявен в средите на висшето общество. Безумно влюбена в бъдещия си съпруг, Алексия смята, че и най-смелите й мечти са се сбъднали. Но още след медения месец тя разбира, че в семейството цари атмосфера на неприкрита враждебност и студенина, зад които Клифтън крият своите пороци и грехове. Зад стените на великолепното имение са потулени ужасяващи тайни, които могат да сринат репутацията на аристократичния род. Какви са тези страшни тайни, Алексия тепърва ще разбере...

Echoes of Betrayal (2009) Тъмно минало

Когато дебютантката Катрин Брокълхърст и разведеният маркиз Никълъс Абингдън се запознават на прием, между тях пламва любов от пръв поглед. Скоро годежът им е обявен и във висшето общество се изказват скептични прогнози за бъдещето на брака им. Въпреки всеобщото неодобрение, Никълъс и Катрин живеят в пълна хармония и разбирателство. Щастието им обаче не продължава дълго. В гората на имението на Абингдън е намерен трупът на момиченце, изчезнало преди двайсет години. Полицията започва разследване, а в пресата излизат материали, в които се намеква за вината на Никълъс Абингдън. Твърдо убедена в невинността на съпруга си, младата маркиза го подкрепя, но скандалът неминуемо се отразява зле на семейството. Катрин живее в почти пълна изолация и ежедневно е обект на злобните нападки на свекърва си. Ситуацията се влошава, когато оръжието на престъплението е намерено и маркиз Абингдън е арестуван. Но неочаквано наяве ще излязат дълго пазени тайни, които ще преобърнат хода на разследването...1 Коментар


Препоръчани коментари


Паркър, Уна-Мери Забранени чувства Библиотека " Мегаселър" 29 "Останала вдовица , Камила Итън отдава цялата си енергия на ръководената от нея рекламна агенция. Госпожа Итън почти няма време за седемнадесетгодишната си дъщеря Попи, която все повече се отчуждава от нея. Скоро при странни обстоятелства загива бащата на Камила, който живее в Шотландия. Няколко дни преди смъртта му той й се обадил, че се страхува за живота си. Твърдо решена да открие истината, Камила заминава за Шотландия с най-добрата си приятелка Люси и сина й Филип. Тя не предполага, че на четиридесет и четири години ще преживее една забранена любов, която ще промени изцяло живота й ....

ОЩЕ: Уна-Мери Паркър е написала общо седем световно известни бестселъра като ""Богатства"", ""Само най-доброто"", ""Скандали"". Много от сюжетите са директно взети от живота. Уна-Мери Паркър работи във Великобритания като журналистка и е експерт по темите, свързани с живота на кралските семейства и аристократичните кръгове в Европа. "

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.