Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1585
 • прегледи
  1635580

Джаки Колинс

ganinka

8020 прегледа

jackiecollins.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png

Jackie Collins - Джаки Колинс започва да пише като тийнейджър и забавлява съучениците си с пикантни истории. Още първите й романи се превръщат в сензационни бестселъри заради откровената сексуалност и искрения подход към двойните стандарти. Тя сама адаптира голяма част от романите си за широкия и малкия екран. А през 1998 г. започва свое собствено дневно телевизионно шоу „Холивуд на Джаки Колинс", което представлява забавна смес от стил и интервюта с известни личности. Живее в Лос Анджелис, Калифорния. Обича да се занимава с фотография, да слуша соул и да изследва екзотични места, които по-късно използва в романите си.

=SERIES=

Stud

1. The Stud (1968) Жребецът

Всяка нощ в Лондонския бар "Хобо" е страхотен купон. Избрано общество от рок звезди и актьори, писатели и дизайнери, фотографи и модели. И всички искат да познават Тони Блейк - шефа, любовника, жиголото, човека, за когото няма нищо невъзможно. Отново пари, разврат, пагубни страсти и заплетена интрига в книгата на Джаки Колинс.

2. The Bitch (1979) Кучката

Кой е казал, че животът е справедлив? Тя е красива, богата и интелигентна. Той притежава магнетичен чар и сила и не е работил нито ден в живота си. Приличат си в едно - винаги получават това, което искат. Понякога обаче страницата се обръща и всичко тръгва надолу. Единственото сигурно нещо са диамантите, стига да не са фалшиви. Остава и друго... хазартът. А нима животът не е хазарт.

Lucky Santangelo

1. Chances (1981) Шансове

Първата книга за Лъки Сантейнджело, най-четеният роман на Джаки Колинс - продаден в повече от 30 милиона екземпляра! Джино Сантейнджело тръгва от гетото, но успява да изгради своята империя. Преминава през ада и през прегръдките на много жени, докато срещне момичето на мечтите си. Зловеща вендета слага край на спокойствието, но от щастливите дни остава прекрасната Лъки, дъщерята на Джино... Лъки, която просто взема всичко онова, за което другите само могат да мечтаят...

2. Lucky (1989) Лъки

Добре дошли в света на богатите и красивите. Тук блясъкът и славата се плащат скъпо. Това е свят на финансови спекули, престъпления, изнудване, наркотични зависимости и необуздан разврат. Може ли една жена да оцелее в този свят? Може. Стига да се нарича Лъки Сейнтейнджело. И не само това. Лъки е момиче със собствен стил. Тя винаги избира трудния път и ненавижда да й казват какво да прави. Лъки познава играта, нещо повече, тя налага свои закони, играе по собствени правила.

3. Lady Boss (1990) Лейди Бос

За ослепителната, богата и властна Лъки Сантейнджело няма нищо непостижимо в света на парите и големите игри. Тя си поставя ново предизвикателство - да купи холивидската студия "Пантър" и да докаже, преодолявайки рискове и изпитания, на какво е способна една независима, силна и смела жена.

4. Vendetta: Lucky's Revenge (1996) Вендета: Отмъщението на Лъки

Лъки се завръща. По-блестяща, по-богата и по-силна. Целият свят е в нозете й. Но крехкото й щастие е разрушено и Лъки трябва да си върне всичко, което е загубила. Тя винаги получава онова, което пожелае. И се започва – отмъщението на Лъки. Такава история може да ви разкаже само неотразимата Джаки Колинс.

5. Dangerous Kiss (1999) Опасна целувка

Лъки потъва във водовъртеж от драматични събития – скандални истории, изнудвания, върхове и временни затруднения, които тя преодолява с лекота... Джино и Лени са до нея в объркания свят на скандалите, блясъка и богатството... За героите на своите романи Джаки Колинс казва: "Зад всеки от тях се крие действителна личност. Истината за тези хора е по-скандална от историите, които разказвам в моите книги."

6. Drop Dead Beautiful (2007) Гръмни се, красавице

Скандална и увлекателна както винаги, в своя двайсет и пети роман неустоимата Джаки Колинс се връща към любимата си героиня Лъки Сантанджело. Собственичка на голямо холивудско студио, ослепителната, богата и властна Лъки най-сетне, след два брака, среща любовта на живота си – Лени Голдън. Сега тя е решила да покори своя следващ връх и инвестира шест милиарда долара в строежа на суперлуксозен хотелски комплекс във Вегас. Но ето че идват и заплахите – започва да получава анонимни картички, върху които е надраскана една и съща заплаха: "Гръмни се, красавице!" Кой ги изпраща? Кой търси начин да й отмъсти? Явно е човек, който не познава семейния девиз на Лъки: "Не се закачай със Сантанджело." Над 400 милиона екземпляра, продадени в цял свят, преводи на над петдесет езика – има защо.

7. Poor Little Bitch Girl (2009) Бедната малка кучка

Три жени в средата на двайсетте, един мъж – богат и секси, две филмови звезди и едно ужасяващо убийство – в "Бедната малка кучка" ще намерите всичко това. Денвър Джоунс е млада успешна адвокатка в Ел Ей. Каролин Хендерсън е лична секретарка на влиятелен сенатор във Вашингтон, с когото има връзка. А Анабел Маестро, дъщеря на две филмови звезди, си има свой бизнес в Ню Йорк – изпраща елитни момичета на подбрани клиенти. Да не забравяме и Боби – синът на Лъки Сантанджело и починалия корабен магнат-милиардер Димитри Станислополус. Боби е собственик на "Мууд" – клуб номер едно в Ню Йорк, и е приятел на Франки, гаджето на Анабел. Когато красивата майка на Анабел е открита простреляна в леглото, пътищата на петимата се преплитат в една вихрушка от събития и сенките от миналото оживяват...

8. Goddess of Vengeance (2011) Богиня на отмъщението

Лъки Сантанджело - красавицата с огнен темперамент, се завръща в поредния роман на Джаки Колинс, изпълнен със страсти, жажда за отмъщение и драматични обрати. И както обикновено Лъки отново излиза победител. Собственичката на елитен хотел с казино в Лас Вегас, Лъки е омъжена за Лени Голдън - сценарист и режисьор на независимо кино. Дъщеря им Макс - тийнейджърка с бунтарски дух, празнува осемнайсетия си рожден ден, а Боби, синът им, ръководи верига първокласни клубове. Лъки има всичко. Семейство. Любов. Господарка е на живота си.

Докато не се появява милиардерът Арманд Джордан, решен да й отнеме всичко това. Ще му позволи ли Лъки?

L. A. Connections -Връзки в Ел Ей

В бляскавия Ел Ей - града на най-големите холивудски играчи, един убиец подхваща смъртоносна игра... В този опасен свят са въвлечени високоплатена проститутка, която иска да се отскубне, безскрупулен агент, заслепен от алчност, и красива журналистка на път да напише статията на своя живот. Всички те ще открият, че има тайни, заради които се умира... Има правила в играта, наречена Власт! Има опасност страстта да се превърне в Мания! Има живот, по-страшен от Убийство! Но винаги има път за Отмъщение!

1. Power (1998) Власт

В бляскавия Ел Ей - града на най-големите холивудски играчи, един убиец подхваща смъртоносна игра... В този опасен свят са въвлечени високоплатена проститутка, която иска да се отскубне, един безскрупулен агент, заслепен от алчността, и красива журналистка, която събира материал за статията на своя живот. Всички те ще открият, че има тайни, заради които се умира - и строго определени правила за оцеляване в играта, наречена ВЛАСТ.

2. Obsession (1998) Мания

Смъртоносен копнеж движи най-амбициозните играчи в Ел Ей. Скъпоплатена проститутка и красива журналистка са привлечени към един и същ мъж. Холивудски магнат затяга желязната си хватка около своя жаден за власт съдружник, а някъде в сенките дебне убиец. Зад лустрото на богатство и привилегии никой не е в безопасност, когато страстта се превърне в МАНИЯ.

3. Murder (1998) Убийство

В света на свръхбогатите талантът и красотата отварят врати и създават полезни връзки. Но за някои върховната тръпка е в самото преследване - и в убиването. Внезапно първичните инстинкти се завихрят в спиралата на разтърсващо насилие сред най-високите етажи на властта и порока. Лудешкият живот и високата му цена са част от играта в Холивуд. Но когато играта се изплъзне от контрол, животът в Ел Еи може да се превърне в УБИЙСТВО.

4. Revenge (1998) Отмъщение

В един град, където малките мръсни тайни струват цяло състояние, всеки се интересува от живота на богатите и прочутите. Но скоро ще бъде разплетена ужасяваща паяжина от власт, мания, убийство и отмъщение... когато един убиец, тръгнал по петите на най-силните играчи в Холивуд, най-накрая е разкрит. За да живееш като знаменитост, трябва да платиш цената, а сега някой е на път да открие тръпката на ОТМЪЩЕНИЕТО.

L.A. Connections: The Novel (1999)

Lethal Seduction

1. Lethal Seduction (2000) Смъртоносна съблазън

Проспериращата журналистка Мадисън Кастели попада във водовъртежа на абсурдни събития - лишена от минало, с объркано настояще и бъдеще, потънало в мрак. От Ню Йорк до Лос Анжелис през многобройни интриги, сред обществото на "богатите и красивите", холивудските знаменитости и безпощадните закони на мафията Джаки Колинс уверено ни води в бляскавия свят на звездите.

2. Deadly Embrace (2002) Фатална прегръдка

Поредната незабравима приказка на Джаки Колинс е изпълнена с изненади, опасни страсти и динамични събития. В центъра на тази вълнуваща история е Мадисън Кастели – блестяща, талантлива журналистка. Потресена от откритието, че баща й Майкъл Кастели пази от нея тъмни тайни и вероятно има връзки с мафията, Мадисън лети от Ню Йорк до Ел Ей, за да гостува на най-добрата си приятелка – чернокожата радиозвезда Натали де Барж, но след няколко часа двете се озовават в лапите на бандити, които ги вземат за заложници...

Hollywood

Hollywood Wives (1983) Холивудски съпруги

Те са красиви, богати и известни. Живеят сред лукс и разточително охолство, радват се на всеобщо признание и уважение, успехът неизменно ги следва. Всичко ли е толкова прекрасно обаче? Джаки Колинс, "дамата с рентгеновите очи", прониква зад ревниво пазеното лустро и показва един малко по-различен Холивуд. От високите етажи на филмовите студиа до спалните на Бевърли Хилс за нея няма тайни. Власт, секс, пари, слава - това са наркотиците, към които всички в Холивуд са пристрастени. Надникнете зад кулисите и най-потайните кътчета, до които дори папараците не стигат.

Hollywood Husbands (1986) Холивудски мъже

Скандалната Джаки Колинс ни въвежда в къщите дворци на мъжете, които произвеждат филми, и тънещите им в охолство "верни" съпруги. Едно лицемерно общество на възход и падение, в което всички грехове са позволени, стига да останат скрити за външния свят.

Hollywood Kids (1994) Родени в Холивуд

Hollywood Wives: The New Generation (2001) Холивудски съпруги, новото поколение

Те не са като предшественичките си от 80-те, доволни да организират благотворителни вечери и пищни партита, за да подпомагат популярността и бизнеса на съпрузите си. Новите холивудски съпруги имат собствена идентичност. Млади, умни и смъртоносни, жените на новото хилядолетие имат собствени амбиции и не се спират пред нищо. Те желаят това, което нямат, те получават това, което поискат - те са новите холивудски съпруги.

Hollywood Divorces (2003) Холивудски разводи

Tpи нeзaбpaвими жeни, тpи бляскaви кapиepи, тpи зaбeлeжитeлни paзвoдa.

=NOVELS=

The World is Full of Married Men (1968) Светът е пълен с женени мъже

За младата и красива Клаудия Паркър пътят към славата не изглежда особено труден. Артистичният талант не е задължителен, тъй като светът е пълен с женени мъже, а те винаги са готови да оценят скритите таланти на някоя изгряваща звезда. Играта е груба, правилата - неясни, рисковете - неизброими, и когато капанът щракне, сриването е главоломно...

Sinners (1971) Грешниците

Те са красиви, богати, известни - Сънди Симънс и Чарли Брик. Те са на върха. Холивудски сплетни, магически ритуали, разврат, финансови спекулации, изнудвачи, съдбовни обрати… Такава история може да ви разкаже само неотразимата Джаки Колинс.

Lovehead (1974) (aka The Love Killers) Убийци от любов

The World is Full of Divorced Women (1975) Светът е пълен с разведени жени

В Ню Йорк Клио Джеймс заварва в леглото мъжа си с най-добрата си приятелка... и разбира, че е време да промени живота си. В Лондон най-търсената манекенка Мъфин открива, че мъжът й иска от нея повече, отколкото тя е склонна да даде. На пръв поглед те имат всичко, но всъщност живеят в свят, в който верността е отживелица, любовта не струва нищо, а сексът е единственото сигурно оръжие... Надпреварата е безмилостна, ударите под кръста са позволени, успяват само най-приспособимите. Истинският въпрос е: "Кой всъщност е слабият пол?"

Lovers and Gamblers (1977) Любовници и комарджии

Rock Star (1987) Рокзвездата

American Star (1993) Американска звезда

Роман за една любов, устояла на всевъзможни изкушения, на дълголетна раздяла, превърнала се в незатихващ, копнеж и смисъл на два живота. Суперзвездата актьорът Ник Ейнджъл и обаятелната красавица фотомодел Лорън Робъртс тръгват от невзрачно ежедневие, за да покорят Америка, да достигнат мамещите селения на Холивуд, разточителния блясък на славата и да слеят най-сетне своите съдби. Лъкатушния, но неизменно възходящ житейски и професионален път на двама преуспели - въплъщение на американската мечта - завладяващо проследява една от звездите на американския бестселър Джаки Колинс.

Thrill! (1998) Холивудски интриги

Lovers and Players (2005) Секс и диаманти

"Сюжетът е изпълнен с повече завои и обрати от "Сънсет Булевард" и върви по-бързо от ферари на магистрала в Лос Анджелис. Героините в романа са силни и амбициозни, а мъжете...както и книгата, няма да ви оставят да заспите цяла нощ" - "Къмпъни"

Married Lovers (2008) Женени любовници

Три известни холивудски двойки, две горещи връзки, малолетна руска проститутка, едно убийство от страст - и животът на всички коренно се променя. Камерън Парадайз, неземно красива 24-годишна инструкторка по фитнес, напуска Хаваите и съпруга си Грег, бивш шампион по сърф, тъй като не може да търпи насилието, на което е подложена. Тя пристига в Ел Ей и се опитва да стъпи отново на краката си. Запознава се с Раян Ламбърт, продуцент на "независими" филми. Той е женен за Манди - презадоволената дъщеря на филмов магнат. Когато среща Камерън обаче, животът му се преобръща и всичко останало губи смисъл. Проблемът е, че тя излиза с приятеля му – чаровния и неустоимо привлекателен водещ на телевизионно шоу Дон Верона – също играч от висока класа... В своя нов, кипящ от страсти бестселър световноизвестната Джаки Колинс проследява какво се случва, когато силата на желанието се сблъска с властта и с брачните вериги – резултатът е една трагична смърт и съдбоносни последици за всички.

The Power Trip (2012)5 Коментара


Препоръчани коментари


Колинс, Джоан Дъщери на нещастието

Венисия и Атланта са родени с късмет. Двете сестри са дъщери на красива холивудска актриса и баснословно богат гръцки магнат. Но парите и луксът не са достатъчни, за да бъдат щастливи. Безмилостен и жесток, баща им Никълас контролира и властва над жените в живота си. Безразличен към съпругата си, вулгарен към любовниците си, той превръща в своя любимка Венисия. Свикнала да получава всичко, което пожелае, тя граби от живота с пълни шепи. Далеч по-обикновената Атланта, загубила надежда да спечели обичта на баща си, напуска дома и променя коренно външния си вид. Превърнала се в привлекателна и самоуверена жена, тя най-после среща мъжа на мечтите си. Но Никълас отново се намесва в живота им с абсурдно предложение – само една от тях ще наследи семейната империя. Двете отново са принудени да се съревновават, а залогът надхвърля мечтите и на най-богатите.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Poor Little Bitch Girl Бедната малка кучка

Три жени в средата на двайсетте, един мъж – богат и секси, две филмови звезди и едно ужасяващо убийство – в "Бедата малка кучка" ще намерите всичко това.

Денвър Джоунс е млада успешна адвокатка в Ел Ей. Каролин Хендерсън е лична секретарка на влиятелен сенатор във Вашингтон, с когото има връзка. А Анабел Маестро, дъщеря на две филмови звезди, си има свой бизнес в Ню Йорк – изпраща елитни момичета на подбрани клиенти. Да не забравяме и Боби – синът на Лъки Сантанджело и починалия корабен магнат-милиардер Димитри Станислополус. Боби е собственик на "Мууд" – клуб номер едно в Ню Йорк, и е приятел на Франки, гаджето на Анабел. Когато красивата майка на Анабел е открита простреляна в леглото, пътищата на петимата се преплитат в една вихрушка от събития и сенките от миналото оживяват...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Sinners Грешниците

Те са красиви, богати, известни - Сънди Симънс и Чарли Брик. Те са на върха. Холивудски сплетни, магически ритуали, разврат, финансови спекулации, изнудвачи, съдбовни обрати… Такава история може да ви разкаже само неотразимата Джаки Колинс.

Сподели този коментар


Линк към коментара

The Power Trip • A Russian billionaire and his state of the art yacht. His beautiful and sexy supermodel girlfriend. And five dynamic, powerful and famous couples invited on the yacht's maiden voyage. A senator and his lovely but unhappy wife. A very attractive movie star and his needy ex-waitress girlfriend. A famous black footballer and his interior designer wife. A male Latin singing sensation and his older English boyfriend. And a maverick writer with his Asian journalist female friend. Could this be the trip of a lifetime? Or a trip from hell? Whatever happens on the high seas doesn't necessarily stay there. The Power Trip - take it if you dare.


Сподели този коментар


Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...