Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1622734

31 забравени любовни романа

ganinka

9647 прегледа

01.Молитвената броеница - Флорънс Бъркли

На вашето внимание е първата книга на библиотека "31 забравени рюбовни романа". Флорънс Бъркли я написва по време на тежко и мъчително боледуване като интимна изповед пред най–близките. Ръкописът случайно попада в САЩ, публикуван е и става бестселър. В България книгата добива популярност след издаването й през 1926г. "Молитвената броеница" е роман за възвишените чувства, за несломимостта и нежността на голямата любов. Тя се чете с истинско духовно наслаждение.

02.Откраднати щастливи мигове - Оливия Уедсли

"Откраднати щастливи мигове" на Оливия Уедсли е увлекателно четиво за драматичната любов на политика Хюг Картън към младата девойка Диана. Ще успеят ли близките на Хюг да го отклонят от тази връзка, която може да провали политическата му кариера? Готова ли е героинята да понесе кръста на незаконното съжителство с любимия мъж? Силни чувства, напрегнато действие, незабравими образи - всичко това ще откриете в романа "Откраднати щастливи мигове".

03.Когато любовта заговори - В. Крижановска

04.Шейхът - Е.М.Хюл

"Шейхът" на Е. М. Хюл е роман за една любов, родена от омразата, роман за две силни личности, вплетени в своите изпепеляващи чувства на фона на пустинята, оазисите и безкрайното небе. Дайана Майо, млада англичанка с поразителна хубост и студено сърце, е отвлечена от шейх Ахмед Бен Хасан. Сблъскват се два свята, две воли, две съдби, за да се роди една вълнуваща любов. "Шейхът" е книга, пълна с драматизъм, екзотика, романтика и приключения, която ще ви достави истинска наслада.

05.Роби на любовта - Йожени Марлит

"Роби на любовта" на Йожени Марлит е четиво за тези, които не са загубили своята романтична нагласа, своя копнеж по силната и всепроменяща любов, към вълнуващите преживявания и забулените тайни. Младата Фелисите, "комедиантско" дете, отгледано от съпрузите Хелвиг, и техният най-голям син Йохан трудно достигат един до друг, преодолявайки злоба, студенина и подигравки. Техните съдби са драматични и разтърсващи. Роман - песен за любовта и омразата, за богатството на душата и бедността на чувствата у хора, неспособни да обичат истински.

06.Циганска кръв - Елинър Глин

"Циганска кръв" на Елинър Глин е увлекателно четиво за любовта на младия американец Байярд Делавал и английска аристократка Надин Пелхам. Непокорната девойка, в чийто вени тече циганска кръв, не се подчинява на бащината воля и отхвърля своя братовчед - аристократ. Красива като полско цвете, с огнен темперамент, Надин се влюбва от пръв поглед в мъжествения американец Байярд, който е въплащение на мечтите й за идеалния рицар. РОман за напрегнато действие и драматични обрати, който се чете на един дъх.

07.Сама в живота - Марион Дели

"Сама в живота" на Марион Дели е разказ за обеднялата аристократка Жюлиет д'Арбие, която с трудолюбие, смелост, силна воля и гордост на характера, съчетани с прелестна външност, спечелва сърцето на виконт Де Трезон и собственото си щастие. Романът утвърждава вечните ценности на живота, противопоставяйки ги на леността, притворството, злобата и завистта. "Сама в живота" е книга, която ще затрогне сърцето ви. Тя се чете с истинско удоволствие.

08.Аз съм виновна - Ани Виванти

"Аз съм виновна" на Ани Виванти е увлекателно четиво за романтичната любов между младата ирландка Астрид О'Рейли и египетския благородник Саад Насър. Различията в произхода, религиозната нетърпимост, предразсъдъците в западното общество обричат тази огнена любов. Но след драматични обрати угасналата страст може би ще избухне отново... Обаятелните герои, вечната река Нил, пустинята, екзотиката - очаква ви истински духовен празник.

09.Брачна нощ - Макс дьо Вьози

10.Дамата с черния воал - Емил Ришбург

"Дамата с черния воал" на Емил Ришбург е роман за неугасимата любов между младата наследница на голямо богатство Жан Прекур и Жорж Ламбер. Въпреки че е принудена от обстоятелствата да се омъжи за прелъстителя на майка си, Жан продължава да обича Жорж. След хиляди опасности, трудности и страдания двамата влюбени намират своето щастие — тяхната вярна любов побеждава злото. "Дамата с черния воал" е роман, изпълнен с драматизъм, силни чувства и лиризъм, който се чете на един дъх.

11.Между две души - Марион Дели

"Между две души" на Марион Дели е проникновен разказ за магическата сила на добродетелта, която преобразява един закоравял циник в нежен и любящ съпруг. Валдере де Ноклар успява да стопи леда в сърцето на маркиз Де Гилиак със своята духовна и физическа красота, доброта и интелигентност. Романът "Между две души" разказва за трудната любов между две на пръв поглед напълно несъвместии личности, които извървяват мъчителния път един към друг. Роман, който се чете на един дъх.

12.Любовта на Мери Лу - Фетез Болдуин

"Любовта на Мери-Лу" от Фетез Болдуин е занимателен разказ за взаимоотношенията между младата и романтична Мери-Лу и изпадналия в депресия след войната летец Ричард Лоримър. Приемайки да играе ролята на изгубената му годеница, за която той я мисли, момичето помага на Ричард да оздравее и да възвърне жаждата си за живот. Измъчвана от ролята, която играе, Мери-Лу е готова да жертва щастието си в името на своя любим. "Любовта на Мери-Лу" е роман, който вълнува и сгрява сърцата.

13.Защо Зара - Елинър Глин

"Защо Зара" на Елинър Глин е възхвала на най-възвишеното чувство у човека - любовта. Тя е вълшебството, което кара гордия човек да се смири, бедния да стане богат, коравосърдечния - милостив. Любовта кара обаятелните герои на тази книга - графиня Зара Шулска и лорд Тристан Танкред - да преодолеят всички трудности. "Защо Зара" може да бъде разказана е едно изречение: "Една голяма любов и нищо повеече". Очаква ви истинскки празник с този завладяващ любовен роман.

14.Черната амазонка - Сент Анж

"Черната амазонка" на Сент Анж е роман, изпълнен с вътрешен динамизъм, възвишени чувства и поетичност. Главната героиня, благородницата Анна-Донасиен дьо Сен Ка, успява да спечели любовта на красивия индустриалец Ерик Нюитен, защото душевната й красота, скромността и естествеността й са по-ценни за него от външния блясък на модерното момиче Лора Тренкие. Силни страсти, красива природа, драматични обрати - "Черната амазонка" е книга, която ще прочетете с истинско удоволствие.

15. Една лятна нощ - Ванда Бонта

"Една лятна нощ" на Ванда Бонта е вълнуващ разказ за внезапната и разтърсваща любов на младата красавица Мария-Джованна към мъжествения лекар Саверио Арези. Обстоятелствата се стичат неблагоприятно - Саверио не може да оцени и да разбере любовта на Мария-Джованна. Героинята встъпва в брак с друг, за да осигури бъдещето на своето дете - сина на Саверио. Но любовта към доктор Арези продължава да вълнува сърцето й. Дълбоки чувства, заплетени взаимоотнощения, трогателна вярност - очакват ни приятни мигове.

16.Момичето без име - Конкордия Мерел

"Момичето без име" на Конкордия Мерел е вълнуващо четиво за драматичната съдба на младата Оньор, която разбира след смъртта на майка си, че е осиновена. За да си осигури почтено име, тя сключва фиктивен брак с Куентин Талбът. Женитбата им е договор, който изключва любовта, но при всекидневното общуване двамата откриват, че се обичат. Те преодоляват пречките и собствената си гордост, за да възтържествува накрая любовта. "Момичето без име" е роман, който ще запомните.

17.Колибата край езерото - Луи Дертал

"Колибата край езерото" на Луи Дертал е роман, изпълнен с тайнственост, драматични обрати и любов. Младият Жан-Клод, научил причината за нещастията на семейството си, страни от хората и живее самотен в стара колиба край езерото. Пристигането в съседния замък на очарователната Лиет променя коренно съдбата на героите: справедливостта възтържествува — Жан-Клод е законен наследник на замъка и предлага на девойката да остане с него."Колибата край езерото" е книга за всеопрощаващата сила на любовта.

18.Съпруг по поръчка - Макс дьо Вьози

"Съпруг по поръчка" на Макс дьо Вьози е увлекателен разказ за богатата и своенравна млада французойка Клод Фремон, която търси съпруг чрез агенция за запознанства. Известният писател Дидие Валанкур под чужда самоличност приема необичайните условия за брак. След редица драматични сблъсъци героите признават обичта, която всъщност изпитват един към друг. "Съпруг по поръчка" е роман за перипетиите на една любов, който ще прочетете с наслада.

19.След раздялата - Ги Шантпльор

"След раздялата" на Ги Шантпльор е увлекателно четиво за драматичната любов между чаровната Фридолин Десли и странният младеж Северен Жувенел. Дни след сватбата им съдбата поставя любовта им на изпитание - Жувенел ненадейно изоставя съпругата си, а Фридолин с наранено честолюбие забягва при кръстницата си... Защо Фридолин се влюбва в прочулия се поет Шантрев? Кой загадъчен обожател поставя рози пред прозореца й? Очакват ви приятни часове с този роман, изпълнен с драматизъм, загадъчност и силни страсти.

20.Златна любов - Флорънс Бъркли

"Златна любов" от Флорънс Бъркли е вълнуващ разказ за греховната любов между младия Гай и очарователната Елен Монк. Елен е нещастна, омъжила се е, за да спаси честта на баща си. Животът й се е превърнал в ад. Приятелството на Гай е единствената й радост.Младият мъж потиска чувствата си. Елен е объркана. Гай спасява съпруга й от удавяне, но скоро Монк умира. Двамата влюбени търсят път към щастието. "Златна любов" е роман, който не се забравя.

21.Войната на трите рози - Андре Брюйер

"Войната на трите рози" на Андре Брюйер е увлекателен разказ за съдбата на три красиви момичета. Останали разорени след смъртта на баща им, те продават наследствения замък Валироз. По-големите сестри повеждат "война", за да си върнат замъка. А най-малката - Розалин, със своята доброта и състрадателност успява да възроди жаждата за живот и любов в сърцето на обезобразения Реми. "Войната на трите рози" е роман за силата на любовта и победата й над алчността и суетата.

22.Слънцето на Етиопия - Жан д'Есме

"Слънцето на Етиопия" от Жан д'Есме е увлекателен разказ за романтичната любов между очарователната леди Офелия, разочарована от съпруга си, и всеотдайния Георгиус Амару. На фона на екзотичните пейзажи пътят им един към друг е изпъстрен с драматични приключения. Ще се спасят ли влюбените от надвисналата смъртоносна заплаха? Ще устои ли любовта им?Всичко това ще разберете от горещите страници на вълнуващия и възвисяващ душите роман „Слънцето на Етиопия".

23.Къщата на морския бряг - Валантайн Уилямс

"Къщата на морския бряг" от Валантайн Уилямс е вълнуващ и увлекателен разказ за младоженците Сали и Рекс Гарет, които са разделени от непредвидени обстоятелства през брачната си нощ. Те са принудени да преживеят драматични приключения, докато успеят отново да се намерят. Вярната им любов преодолява всички пречки, които се изправят по пътя им един към друг. Приключения, силно напрежение, голяма любов - очакват ви приятни мигове с този завладяващ роман.

24.Брачна авантюра - Анри Ардел

"Брачна авантюра" от Анри Ардел е разказ за пламналата от пръв поглед любов между талантливия млад драматург Клод и своенравната чаровница Ариана. След брака им, считан от техни приятели за авантюра, Ариана започва да ревнува Клод от работата му. В живота й се появява красивият Гислен, който безумно я обича. Ще успее ли тя да победи гордостта си? "Брачна авантюра" – роман за истинската любов, която се възражда след сблъсъка между две копнеещи едно за друго сърца.

25.Непознатия годеник - Евелин Мер

"Непознатият годеник" от Евелин Мер е пленителна история за душевните трепети на младо момиче, което живее в семейството на богатата си леля. Наистина ли прекрасната Дениз Мартиняк ще съсипе живота си в своето романтично заслепение? Кой е тайнственият непознат годеник? Ще има ли отмъщение за лекомислено отхвърления Жорж Порал? "Непознатият годеник" - роман за очарованието и потайностите на една пламенна любов.

26.Загубеният рай - Жул Мари

"Загубеният рай" от Жюл Мари е вълнуващ разказ за драматичната съдба на семейство Виладон, чието щастие е разбито от ревнивия и озлобен доктор Ренодиер. Животът на Фернанда и граф Виладон се превръща в низ от страдание, недоверие, насилие. Но съдбата пожелава, въпреки семейната вражда, между Андре - сина на Виладон, и дъщерята на Ренодиер да пламне любовта. "Загубеният рай" - разтърсваща история за страданията на една необикновена жена, за болката и щастието.

27.Приключение в Тирол - Розамунд Леман

"Приключение в Тирол" от Розамунд Леман е драматичен разказ, наситен с напрежение и неочаквани обрати. Очарователна италианска певица пристига в Тирол, за да отмъсти за смъртта на своя благодетел. В тайнствения замък на граф фон Щед под чужда самоличност тя се опитва да накаже убиеца, но в сърцето й пламва любовта, посята от младия Вили Бауер. "Приключение в Тирол" е роман за изпепеляващата борба между любовта и омразата.

28.Близнаци - Михаил Цвик

"Близнаци" от Михаил Цвик е вълнуващ разказ за съдбата на двама братя лекари. След петнадесетгодишно доброволно изгнание от Индия се връща Рудолф Корти, научил, че близнакът му Адалберт се е пропил и пропаднал. За да спасят честта на фамилията, Рудолф му предлага да разменят местата си. Двамата сключват сделка. След много и неочаквани перипетии - любов, омраза, изнудване и ревност - справедливостта възтържествува. "Близнаци" - книга, изпълнена с любов и напрежение.

29.Необикновен случай - Патриция Уентуърс

„Необикновен случай" на Патриция Уентуърс е увлекателно четиво за невероятната съдба на младите английски благородници братовчедите Лейдън, изчезнали през Първата световна война. Десет години по-късно смятаният за ням германец Антън Блум се оказва един от офицерите Лейдън - но кой от двамата? В родовия замък настъпва смут, прекрасната Евелин трябва със сърцето си да познае любимия съпруг. „Необикновен случай" е интригуващ роман, с който ви очакват необикновени мигове.

30.Изстрадана любов - Пал Барабаш

„Изстрадана любов" от Пал Барабаш е увлекателна история за перипетиите на две случайно преплели се съдби. Богатата стара мома Клара Келемен и бедният адвокат Гаспар Себези по стечение на обстоятелствата стават участници в една унизителна брачна сделка. Двамата преминават през бариерите на враждебността и взаимната омраза, през криволиците на странната си съдба, за да стигнат до истинската любов. Романът „Изстрадана любов" вълнува и затрогва.

31.Сърце в очакване - Магали

„Сърце в очакване" от Магали е очарователен разказ, изпълнен с красота. Нелепа катастрофа принуждава богатата американка Роз-Мари да остане на лечение в имението Соважер в Нормандия. Своенравното момиче мъчително приема заобикалящите я селяни и странния Клод, шокирана е от откритието, че Соважер е родното й място. Неочаквано в ателието на тъжния сляп художник тя открива много портрети на майка си, а любовта й към Клод преобръща напълно нейния живот. „Сърце в очакване" - роман за едно завръщане, изпълнено с любов.8 Коментара


Препоръчани коментари

новото е добре забравено старо m174.gif

дай паролка, имам тема drool.gif?psid=1


Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.