Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1587
  • прегледи
    1645749

Маделин Уикъм (Софи Кинсела)


ganinka

3802 прегледа

sophiekinsella.jpgcooltext445063169.png

Madeleine Wickham (Sophie Kinsella) - Името на Софи Кинсела се нарежда сред най-успешните съвременни жени писатели. Заедно с Хелън Филдинг и Кандис Бушнел, тя проправи пътя на модерния жанр в световното книгоиздаване. До момента романите й са преведени на повече от 35 езика. Нейните книги се класират в топ 10 на листите за бестселъри в страни като Великобритания, САЩ, Канада, Холандия, Германия, Дания, Тайланд, Португалия, Норвегия, Швеция. В света вече има повече от петнадесет милиона продадени копия от нейните книги. През 2009 г. Кинсела е обявена за "Автор на годината" от сп. "Glamour".

=Софи Кинсела (псевдоним)=

=SERIES=

Shopaholic

1.The Secret Dreamworld of a Shopaholic (2000) Тайният живот на Беки Б. (aka Confessions Of A Shopaholic)

Ребека Блумууд е важна делова дама, финансов журналист. Съветва хората как да управляват парите си и за какво да ги харчат. Всички я намират за страхотна, но тя не би купила себе си и на половин цена. Стигнала е вече дъното. В живота й няма нищо, абсолютно нищо. Не се справя с работата си. Няма си гадже. Обижда най-добрата си приятелка. Лъже родителите си. Разорява съседите. Затънала е до гуша в заеми и неплатени сметки. Единствената й утеха е да си купи нещо, поне нещичко. Манията й за пазаруване е неудържима... За да прикрие тайния си живот, Ребека се забърква в невъобразими каши, измисля невероятни фантасмагории и изпада в такива комични ситуации, че със сигурност ще умрете от смях още преди да сте прочели романа докрай... Когато положението стане напечено, печените мацки хукват на пазар!

2. Shopaholic Abroad (2001) Беки Б. в Манхатън (aka Shopaholic Takes Manhattan)

Дали пътуването в чужбина разширява кръгозора..., или само изпразва портмонето? За Ребека Блумууд животът вече е върхът на сладоледа. Има прекрасна работа като финансов консултант в сутрешно телевизионно шоу. Банковият й мениджър се оказва истински сладур. А що се отнася до харченето на пари, нейното ново мото е: „Купувай само каквото ти е необходимо." И Беки действително се придържа стриктно към него (така де, в известен смисъл). А на всичкото отгоре й се дава шанс да работи в Ню Йорк! Ню Йорк! Музеят на модерното изкуство! Гугенхайм! Метрополитен Опера! И Беки наистина смята да ги посети. Честно! Само че й се струва твърде глупаво да не мине първо през други не по-малко известни места. Като „Сакс" например. И „Блумингдейлс". И „Барнис". А също и да „посети" някои от онези прочути разпродажби, където може да се купи рокля на „Прада" само за десет долара. (Или май беше за сто?) Ще устои ли Беки на изкушението?

3.Shopaholic Ties the Knot (2002) Сватбата на Беки Б.

„Сватбата на Беки Б." Защото човек веднъж се жени …за първи път. Нали?! За пръв път животът на Беки Б. изглежда подреден. Получила е мечтаната работа като личен продавач-консултант (харчи парите на другите и на всичко отгоре й плащат за това). Живее в страхотен апартамент в Манхатън заедно с приятеля си Люк. Дори двамата дори са открили обща банкова сметка (само дето не могат да се споразумеят дали полите от „Миу Миу" би трябвало да се смятат за домакински разход). И тогава Люк й прави предложение за брак, което внезапно преобръща живота й…

4.Shopaholic and Sister (2004) Беки Б. и аферата с чантата

Беки Б. си мислеше, че съпружеският живот с Люк ще бъде една безкрайна приказка. Но нещата не се оказват толкова идеални, колкото се беше надявала тя. Проблемите започват още през медения им месец с една най-невинна, "дребна" покупчица (умопомрачителна чанта с ръчно изрисуван ангел за две хиляди евро!) и с неочаквана помощ от галантен мъж... След завръщането в Лондон Беки се оказва без работа, с ограничен бюджет и огорчен съпруг. А освен това разбира, че нейната най-добра приятелка Сузи си е намерила нова най-добра приятелка. Но драматичните събития едва сега започват! Беки има сестра, за която никога не е подозирала! Най-накрая – истинска сестра! И сродна душа: двете ще имат толкова общо помежду си… Но въодушевлението трае само до запознанството им - тогава Беки изживява най-големия шок в живота си. Сестра й не оценява чантата с ангела! Предпочита старата си раница! А върхът на всичко е, че ненавижда обикалянето по магазините…

5.Shopaholic and baby (2006) Беки Б. очаква бебе

Животът на Беки Б. процъфтява! Работи в най-новия универсален магазин в Лондон – "Модният фасон"! Заедно със съпруга й Люк търсят ново жилище – голяма къща (тайното й желание е да си има своя собствена стая за обувки!). И най-важното... тя е бременна! Щастието й е огромно! Особено след като установява, че шопинг терапията е превъзходно средство срещу сутрешното гадене! Всичко, свързано с бебето й, трябва да бъде просто идеално – от дизайнерската детска стая и най-модната бебешка количка, та чак до супермодерната докторка на звездите! Ала когато въпросната докторка се оказва не коя да е, а страхотното интелигентно бивше гадже на съпруга й Люк, Беки усеща, че перфектният й свят се сгромолясва. Дали всъщност няма да се окаже, че в брака й са трима?

6.Mini-Shopaholic (2010) Мини Беки Б. Беки Б. смяташе, че да си родител е лесна работа, но се оказа сложна задача... Двегодишната Мини е мъничък дявол, който с лекота създава хаос както в „Хародс“, така и по време на собственото си кръщене в църквата. Малката спира таксита с едно махване, любимата й дума е „мое“ и за да не отстъпва на майка си – е истинска фенка на чантите с марка „Баленсиага“. Беки се чуди как да се справи с малката фурия. Но щом нещо им хареса, преди Мини да каже „мое“ – мама вече е посегнала към него. Същевременно Беки Б. се опитва да пази в тайна изненадата, която подготвя за рождения ден на Люк, но това води до недоразумения и оправдания на всяка крачка. Така съвсем скоро измислиците стават мрежа от лъжи, в която Беки тотално се оплита. Ще се провали ли партито в чест на Люк? Дали Мини няма неволно да издаде цялата подготовка? А какво ще се случи, когато Беки разбере, че Люк също пази огромна тайна?

=NOVELS=

Can You Keep a Secret? (2003) Можеш ли да пазиш тайна?

Ема е като всички други жени по света. И тя си има своите малки тайни... Преглежда кориците на сериозните книги, а после се преструва, че ги е чела. Подозира, че изобщо няма G-точка (или поне, че гаджето й не може да я открие). Смята прашките за неудобни. Чувства се като измамница в работата си, където всички употребяват думата "репозициониране", а тя няма и най-малка представа какво означава това. Веднъж дори изхвърля в кошчето досието на един капризен клиент ...докато, убедена, че самолетът, с който лети, ще падне, не ги споделя всичките с непознатия мъж до нея. Или поне си мисли, че е непознат... Тогава - в живота й и в мегакорпорация "Пантера" - настава... "ад под небето" и затова: Дръжте си езика зад зъбите!

The Undomestic Goddess (2005) Повелителката на метлата

Саманта Суитинг, 29-годишна амбициозна адвокатка, е на крачка да стане съдружник в престижната си правна фирма, а това е "светият граал" на целия й живот като работохоличка. Точно преди да бъде взето решението за съдружието тя с ужас открива, че е допуснала грешка, която ще струва 50 милиона лири на клиента й и сигурно ще бъде уволнена. Напълно объркана, тя панически се качва на първия влак, който я отвежда в провинцията. Потропва на вратата на изпречилата се пред очите й къща с намерението да попита за най-близкия хотел, но собствениците погрешно я взимат за новата домашна помощница. Все още в шок, Саманта решава да опита късмета си, въпреки че не притежава никакви домакински умения. За щастие получава подкрепата на привлекателния градинар на имението. Трудно е обаче да се избяга от минало като нейното и, когато открива ужасна тайна, отнасяща се до фирмата й, а медиите научават, че бившата звезда адвокат сега си изкарва хляба с пране, готвене и чистене, животът й става по-объркан от всякога.

Remember Me? (2008) Пожелай ми слънчогледи

Когато 28-годишната Лекси Смарт се събужда в една лондонска болница, тя се натъква на огромна изненада…Зъбите й са перфектни, с изкуствен тен е, чантата й е дизайнерска. И защо е в тази скъпа болница? Оцеляла след катастрофа (карайки не друго, а мерцедес!), Лекси е изгубила част от своята памет. Или по-точно – не помни последните три години от живота си. Сега е на път да разбере колко много неща са се променили през това време. По някакъв начин се е превърнала от 25-годишно работещо момиче в корпоративен лъв, с нов луксозен апартамент, безвъглехидратно меню и куп известни приятели. И се озовава пред съпруг с външност на гръцки бог, освен това и милионер. Още колко загадки крие новият й свят? Той се оказва изпълнен с тайни и интриги. Но как, за бога, е стигнала дотук? Ще си спомни ли някога? И какво ще се случи, ако си спомни всичко?

Twenties Girl (2009) Във вихъра на двадесетте

Лара винаги е била с развинтено въображение. Сега обаче започва да се чуди дали не се побърква. На нормалните двайсет и няколко годишни момичета не им се явяват духове! Но напълно необяснимо пред Лара в образа на нахакано, властно момиче се появява току-що починалата й пралеля Сейди. Тя отправя към нея последната си молба. Да намери изчезналата й огърлица, без която не може да си отиде! Лара и без това си има достатъчно свои проблеми. Новосъздадената й компания е на път да фалира. Най-добрата й приятелка и бизнес партньорка е избягала в Гоа. А самата тя е изоставена от любовта на живота си... Колкото повече време прекарва със Сейди, толкова по-вълнуващ става животът на Лара и скоро той се превръща в интригуващо романтично приключение. Възможно ли е призракът на Сейди да й посочи решенията на нейните проблеми? И могат ли две момичета от различни епохи да научат по нещо една от друга?

I've Got Your Number (2012)

=OMNIBUS=

Girls Night in (2004) (with Meg Cabot and Jen Weiner)

В този сборник Софи участва с новелата Changing People

=Маделин Уикъм=

=NOVELS=

The Tennis Party (1995)

It was Patrick's idea that they should have the tennis party weekend. After all, he had the perfect setting - the White House. Bought out of his bonuses as an investment salesman, it was complete with stable, cocktail bar, jacuzzi, shell-shaped bedheads and, of course, the tennis court (towered over by an authentic Wimbledon-green umpire's chair). He hadn't actually told Caroline, his brash and beautiful wife, what the real reason for the party was. And if she suspected that he had a hidden agenda, she managed to hide it in a cloud of Pimm's-induced laughter. She was glad to welcome Stephen and Annie, their impoverished former neighbours, less glad to see newly wealthy Charles and his aristocratic wife Cressida, and barely able to tolerate the deadly competitive Don and Valerie. As the four couples gathered on the sunny terrace, it seemed obvious who was winning in life and who was losing. But by the end of the party, nothing would be certain. As the first ball is served over the net it signals the start of two days of tempers, shocks, revelations, the arrival of an uninvited guest, and the realisation that the weekend is about anything but tennis. A funny, cutting, penetrating and perceptive debut novel from a brilliant new writer to the contemporary scene.

A Desirable Residence (1996)

Liz and Jonathan Chambers were in trouble. Mortgage trouble. They'd stretched themselves to busting with their new exciting project - well, Liz thought it exciting - buying and managing the Silchester Tutorial College, and now couldn't sell their old house. Here they were, stuck with two mortgages, mounting debts and a miserable adolescent daughter who hadn't wanted to move anyway.Then Marcus Witherstone came into their lives - and at first it seemed he would solve all their problems. Marcus, senior partner in Silchester's leading estate agency, was large, assured, and wore an expensive overcoat. He knew the perfect tenants from London who would rent their old house - glamorous PR girl Ginny and almost-famous Piers. Everything was going to be OK.But soon Marcus found himself involved with Liz in a way he'd never intended. Keeping his adulterous trysts secret from Anthea was uncomfortably easy - most of the time her head was firmly buried in Improve your Child's IQ. Meanwhile, as Liz was lost in blissful dreams of Marcus, Jonathan was left to run the tutorial college. Neither of them had time to notice that teenage Alice was developing a desperate passion for the tenants, Piers and Ginny. Everyone seemed to be entangled with everyone else, in the most awkward possible way. And as events closed in on him, Marcus began to realise that some deceptions are just a bit too close to home.

Swimming Pool Sunday (1997)

On a shimmeringly hot Sunday in May, the Delaneys opened their pool to all the village for charity. Louise was there, so were her daughters Amelia and Katie - and so, glaring at her resentfully, was her estranged husband Barnaby. This was supposed to be his day with the girls. But Louise ignored his angry glowers - it wasn't her fault they'd wanted to come swimming with her, was it? While the children splashed and shrieked in the cool, blue waters, she lay blissfully back in the sun and dreamed of Cassian, the charismatic new lawyer in her life. The day seemed perfect. But suddenly the perfect day was shattered, as tragedy struck. And the consequences of a terrible accident developed into a drama of recriminations, jealousy and legal power-play, in which Louise found herself pulled in three directions all at once. Friendships crumbled, the village was split, and the needs of a child became secondary to the dangerous contest in which the grown-ups were engaged.

The Gatecrasher (1998)

Fleur is beautiful but lazy and, at forty, spends her life looking for rich men who can provide her and her teenage daughter with a glamorous and effortless existence. A daily trawl through the court pages of The Times provides her with an unusual but fertile search area - the funerals and memorial services of the great and good, where gatecrashers are so much less noticeable than they would be at a wedding or a christening.It is at one of these sad but oddly festive occasions that she meets Richard, dull but well-off, whose mousey wife has died after a lifetime of enjoyable ill-health. Before long Fleur has become an integral part of Richard's life, offending his friends, interfering in his leisure pursuits (golf bores her, so why should he spend so much time on it?) and stirring up his grown-up children to behave badly.

The Wedding Girl (1999)

At the age of eighteen, in that first golden Oxford summer, Milly was up for anything. Rupert and his American lover Allan were all part of her new, exciting life, and when Rupert suggested to her that she and Allan should get married, just so that Allan could stay in the country, Milly didn't hesitate, and to make it seem real she dressed up in cheap wedding finery and posed on the steps of the registry office for photographs. Ten years later, Milly is a very different person. Engaged to Simon - who is wealthy, serious, and believes her to be perfect - she is facing the biggest and most elaborate wedding imaginable. Her mother has it planned to the finest detail, from the massive marquee to the sculpted ice swans filled with oysters. Her dreadful secret is locked away so securely she has almost persuaded herself that it doesn't exist - until, with only four days to go, her past catches up with her. Suddenly, her carefully constructed world is about to crash in ruins around her. How can she tell Simon she's already married? How can she tell her mother? But as the crisis develops, more secrets are revealed than Milly could possibly have realised...

Cocktails for Three (2000)

Three women, smart and successful, working in the fast and furious world of magazines, meet for cocktails and gossip once a month. Roxanne: glamorous, self-confident, with a secret lover - and hoping that one day he will leave his wife and marry her. Maggie: capable and high-achieving, until she finds the one thing she can't cope with - motherhood. Candice: honest, decent, or so she believes - until a ghost from her past turns up, and almost ruins her life. A chance encounter in the cocktail bar sets in train an extraordinary set of events which upsets all their lives and almost destroys their friendship.

Sleeping Arrangements (2001)

Chloe needs a holiday. She's sick of making wedding dresses, her partner Philip has troubles at work, the whole family wants a break. Her wealthy friend Gerard has offered the loan of his luxury villa in Spain - perfect. Hugh is not a happy man. His immaculate wife Amanda seems more interested in her new kitchen than in him, and he works so hard to pay for it, he barely has time for his children. Maybe he'll have a chance to bond with them on holiday. His old friend Gerard has lent them a luxury villa in Spain - perfect. Both families arrive at the villa and realise the awful truth - Gerard has double-booked. What no-one else realises is that Chloe and Hugh have a history; and as tensions rise within the two families, old passions resurface. It seems that Gerard's 'accidental' double booking may not be an accident after all...

4 Коментара


Препоръчани коментари

Има страхотни книги :) Чела съм от нея засега само Пожелай ми слънчогледи, Можеш ли да пазиш тайна? (която бе страшно забавна книга, просто чак сълзи ми текоха докато се смях), и в момента съм подхванала Повелителката на метлата, но просто не ми остава време да я допрочета. Трябва да започна някой път и поредицата Беки Б. :yanim:

Линк към коментара

По книгата "Can you keep a secret?" е заплануван филм, в който главната роля ще изпълнява Кейт Хъдзън, но все още няма информация кога ще започне да се снима и кога ще излезе по кината.

Edit: Извинявам се, късно видях, че инфото е публикувано в статията :huh:

Линк към коментара

Хаха, няма проблем, аз нали тези в нета ги копи-пействам, та дори не съм и забелязала. Ще го изтрия от статията, защото това все пак са резюмета, а инфото за филма е на точното място - в коментара ти :kiss:

Линк към коментара

6. Mini Shopaholic - Мини Беки Б.

Беки Б. смяташе, че да си родител е лесна работа, но се оказа сложна задача...

Двегодишната Мини е мъничък дявол, който с лекота създава хаос както в „Хародс“, така и по време на собственото си кръщене в църквата. Малката спира таксита с едно махване, любимата й дума е „мое“ и за да не отстъпва на майка си – е истинска фенка на чантите с марка „Баленсиага“. Беки се чуди как да се справи с малката фурия. Но щом нещо им хареса, преди Мини да каже „мое“ – мама вече е посегнала към него.

Същевременно Беки Б. се опитва да пази в тайна изненадата, която подготвя за рождения ден на Люк, но това води до недоразумения и оправдания на всяка крачка. Така съвсем скоро измислиците стават мрежа от лъжи, в която Беки тотално се оплита. Ще се провали ли партито в чест на Люк? Дали Мини няма неволно да издаде цялата подготовка?

А какво ще се случи, когато Беки разбере, че Люк също пази огромна тайна?

Novels

I've Got Your Number (2012)

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване