Премини към съдържанието
  • публикации
    20
  • коментари
    19
  • прегледи
    19150

Зомбират ни чрез психотерор


Rumen80

1020 прегледа

 Сподели

Човек от плът, но без душа и без собствена воля. Накратко – зомби. Според легендите и историческите данни за родина на зомбитата се счита Хаити, където вуду-магьосничеството е най-разпространено. Зомбито е съживено с магия мъртво тяло, но в зомби може да се превърне и жив човек!

Вуду

В днешни дни последователите на вуду из планетата са около 10 милиона човека. САЩ е едно от местата, където тази религия е много популярна и следвана. В специализирани магазини се продават подръчни средства за виду ритуали – изображения на богове, благовонни масла, а дори и жертвени животни като петли и кози.

Зомбираният човек се разпознава по някой от следните симптоми: разсеян и нефокусиран поглед, прави механични необмислени движения, гласът сякаш се издава от носа. Американският учен Уайд Девис има своя теорията, според която върху жертвата се въздейства чрез с прах за зомбиране от силнодействащи отрови.

Злокобната смес е от жаба Ага пиявици, кости от черепа на вуду-жрец, татул, жлъчен човешки мехур, прах от риба-куче, риба-смърт – отровни морски създания, които съдържат силна нервнопаралитична отрова, наречена тетродоксин, чиято смъртоносната доза е само една десетхилядна от грама.

Под въздействието на праха за зомбиране се блокират определени участъци от мозъка, които по начало отговарят за жизнените процеси на организма – дишането, кръвообръщението, сърцебиенето. В крайна сметка човек наистина умира от това "отравяне"”, а след около едно денонощие оживява.

Сместа не само създава видима смърт, но и завинаги изкарва от строя най-важните мозъчни центрове, като лишава човека от памет, от мисловни и говорни способности.

В днешно време обаче има и един друг вид зомбиране. Такова, което се извършва чрез психоатака върху съзнанието и подсъзнанието на човек. Целта е кристално ясно – подчинение! Съвременните подръчни средства на феномена зомбиране са тясно свързани с технологиите – телефоните, телевизията, ако щете и работното място.

Правителствата на великите световни сили притежават отдели от специалисти, чията основна задача е да прилага зомби-методи за контрол върху психиката на хората с цел подмолно управление на личността му и послушание, разкриват изследователи на световни конспирации. Съвременните механизми за въздействие върху психиката на хората са хипнозата, шоковата терапия, невро-лингвистичното програмиране, така наречения "25-ти кадър".

Чрез използването на специална говорна интонация и скрити команди за косвено внушение, невро-лингвистичните техники приковават вниманието на събеседника, както и на цяла аудитория. Този метод за масово зомбиране се използва от политици, например при предизборни кампания, от отдели по продажби или рекламни кампания, при предлагане на сътрудничество. Номерът е в това потенциалното зомби да визуализира идеята на разговора и да си представи себе си като успешен участник в нея. Този метод на въздействие съдържа цели 2000 техники.

Зомбират ни чрез психотерор

Може би сте чели за феномена "25-ти кадър". Открит е през 60-те години на миналия век с цел да внушава подсъзнателно. Как действа той? В кинопрожекциите кадрите се редуват с честота 24 в секунда. Откривателите на този феномен решили да експериментират с внедряване на 25-ти кадър, който съдържа изцяло различна от останалите кадри информация. Принципно човек не осъзнава информацията от 25-ия кадър, но дефекто я запомня на подсъзнателно ниво. И след като в психокадъра е изобразаен, например, жаден мъж, отпиващ от някаква напитка, след края на филма човек започва да изпитва желание да пие именно от нея. Телевизионната реклама също е вид зомбиране, тъй като феноменът на 25-ия кадър се използва масово и в нея, за да прилага косвени внушения.

Хипнозата е друг вид сложна методика за масов контрол върху населението. Хипнотизаторите изпадат в транс и провеждат внушение посредством бърборене, приличащо на бълнуване, използване на махало за отвличане на съзнателното внимание, насочване към транс, косвени внушения, повтаряне на фрази с цел внушение. В този ред на мисли съвременните хипнотизатори и психотерапевти май не се различават от древния вуду-жрец? !

Кодирането, наричано още шокова терапия, пък е комплекс от обикновени прости процедури, използване още в Древен Египет. Принципно кодирането в повечето случаи оказва положително въздействие върху хората, като помага срещу наркомания, алкохолизъм, пушене, пристрастие към хазарт. Посредством инжектиране на медикаменти се вкарва код, който налага подсъзнателна забрана към нежеланото поведение. Или пък чрез вкарване на ключове думи в подсъзнанието на човек, той се отказва от вредния навик.

Почитателите на конспиративните тероии считат, че чрез съвременната техника тихомълком и стришом в паметта на човека се вкарва желаната информация. Най-подходящото средство е мобилният телефон. Към разговора се добавя специално закодиран шум, често възприеман от комуникиращите хора просто като шум от телефонната връзка. Кодираните инструкции обаче въздействат върху тяхното съзнание и те подсъзнателно започват да изпълнява инструкциите, набутани в главата им чрез психологическо зомбиране, пише в. "Шок".

 Сподели

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...