• публикация
  1
 • коментар
  1
 • прегледи
  1835

Кои сме ние Българите?

kovak

207 прегледа

Присъща ли е зависта на българина?   6 гласували потребители

 1. 1. Присъща ли е зависта на българина?

  • Да
   4
  • Не
   1
  • Знам ли?
   1

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Трудно е да се отговори на този въпрос. Защото ние не сме просто поредната ново създадена нация, като САЩ, например. Да ние също сме един вид продукт от смесицата на няколко народи, като основните са Славяни и Българи. Но разликата между нас и тях е, че ние страната от „балканския свят” сме държели в страх света преди векове, а те господстват сега. Преди шест века е било гордост да се наречеш българин, защото всеки човек на тогавашния свят е чувал за българина Калоян разбил кръстоносците, например. А сега като кажеш, че си българин всеки си прави асоциация или че сме бивша съветска или бивша югославска република. А реално погледнато нашата малка нация е била част единствено от византийската и по късно от османската империи, като след като по една или друга причина сме се освободили тези две империи се разпадат. Това мен лично ме навежда на една мисъл, а съм сигурен, че и на вас ви е минавала, че ние българите не можем да работим в екип, и за това сега очаквам да се разпаднат НАТО и Европейския съюз. Въпреки че за сега това е малко вероятно, но никога не се знае. Просто съвременния българин до такава степен се е увълчил пропит със завист, злоба и лицемерие, че няма нищо общо с българина, който е живял в далеч по-спокойни за него години. А с това увълчване едни към други ние бавно се самоунищожаваме. И защо го правим? Въпрос без отговор. С това положението ни не се оправя, напротив даже се влошава. Така ставаме самотни единаци, самотни саможивляци. Хора без подкрепата на никой, защото когато злобееш и завиждаш ти оставаш без приятели. А човек без приятели не е човек.

Така че нека се замислим, и да спрем да си пречим едни на други, нека вместо да злобеем и завиждаме да си помагаме и подкрепяме. Нали уж сме християнска нация, а християнството учи именно това – да помагаме на ближния си.

Костадин Койчев - kovak
1 КоментарЗлобата и завистта не се предават генетично. Те не зависят от произхода или славната ни далечна история.

Завист и злоба заливат ниско интелигентните и глупавите хора. Хората, които никога не са отваряли умовете и сърцата си за нови знания или усещания. За съжаление, напоследък все повече хора спадат към тази категория. Неграмотност, тесногръдие и културна импотетност се ширят навсякъде и ни задушават като гъста мъгла.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход