Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1587
 • прегледи
  1645731

Неиздавани романи на Линда Хауърд


bobych

1861 прегледа

1. Mackenzie's Pleasure, Mackenzie's Magic, A Game of Chance

Такаааа,и аз да се изкажа по темета за Линда и нейния клан Макензи.Свалих си фен-преводите на 3,4 и 5 част от руския сайт на Лейдиклуб и снощи докато не изгълтах на един път 3 част не я оставих.Е удоволствието не е като на родния език 100%,Но и 90%си заслужават. :cool: Главния - третия син на Уолф и Мери - Зейн е много силна личност „морски тюлен“,който спасява Главната Бари от ръцете на похитители.В същото време много нежен ,когато между тях пламва любовта.Тя е дъщеря на американския посланик в Атина,свикнала да живее,обградена в лукс и обичта на баща й.Много е силна сцената когато се налага да прекарат двамата цял един ден в разрушена постройка криейки се от преследвачите.Тогава тя решава,че не трябва да остава втори път девствена в ръцете на похитителите,а първото й изживяване да е с мъж ,който харесва.Затова моли Зейн,да й помогне. Той и предоставя тялото си и от там се започва голяма любов.После обстоятелствата ги разделят-той е тежко ранен при акцията ,тя върната обратно в Атина ,където я покриват.Зейн се възстановява и напуска службата,като през цялото време мисли за нея,но не успява да се свърже ,защото баща й я прекрива.Тя също мисли за него и се опитва да го открие,но вечно удря на камък.Докато един ден решава да избяга от баща си , защото ,разбира ,че той носи вина за отвличането й ,а тя е бременна.Точно в този момент я открива Зейн.С много перипети отиват до Лас Вегас където се женат.Но тя през цялото време мисли за баща си ,който е замесен в предателство и как да му помогне да не влезе в затвора.Накрая нещата се оправят,хващат основния виновник,който е виновен за отвличането и за предателството.Тя ражда второто момиче в клана и след това е бременна и с близнаци.

Клана на Макензи е голям:Мери и Уолф имат трима сина,една дъщеря и осиновяват още едно момче - Ченс,за който е петата част.И имат общо 11 внуци,като 5 от тях са на Каролайн и Джо от втората час.Сега почвам четвъртата част за дъщерята,която също като баща си се занимава с обучението на коне.

Дано съм успяла да запаля любопитството на всички почитателки на Линда.

Най после намерих малко време и ги прочетох. :cool:

Да си призная останах разочарована от четвъртата част за дъщерята.Действието се разви много бързо и много повърхностно..

Мариса се събужда с мъж в леглото,който не познава .Няма спомен как се е стигнало до тук.Алекс Макнил е специален агент от ФБР,а тя има мозъчно сътресение от удар по главата и е с частична загуба на паметта.Мариса се занимава с обучението на коне в едно ранчо ,а той разследва убийство и кражба на най-скъпите коне ,с цел изплащане на застраховки.И в един момент се оказва,че агента е привлечен от нея,а тя вече е решила,че той ще е бъдещият й съпруг.За да спаси коня,който сега е наприцел на бандата и да бъдат заловени бандитите,Марси става примамка.Много бързо успяват да ги заловят и всичко завършва с щастлив край.Двамата се женят и бебе е на път.Толкова...

Петата част е за осиновения син-Ченс.Прекрасен завършек на поредицата,направо ме разби,плаках на края.

Ченс и Зейн работит заедно.Откакто двамата се сбиват жестоко на четиринайсет годишна възраст,стават неразделни и разчитат един на друг за всичко..Задачата им е да обезвредят голям международен терорист.И това може да го направят ,като принудят дъщеря му Съни да го предаде.Затова Ченс трябва да я накара да се влюби в него и да му се довери.Съни е куриер на пратки доставяни на място.Нещата се рзвиват така,че двамата се оказват в един каньон без изход ,след авария на самолета ,който Ченс пилотира.Всичко естественно е нагласено.Тук има много забавни ситуации.Оказва се,че Съни,не е свързана с баща си,а напротив цял живот се крие от него.Тя се влюбва в Ченс.Той решава да я използва като примамка,за баща й.Успяват да го примамят и убият,но по време на акцията ,Съни прикрива с тялото си Ченс и е тежко ранена с опасност за живота.Едва тогава той разбира, че неможе да живее,без нея,но е наговорил толкова лъжи,че тя вече не му вярва и се опитва да се скрие от него -бременна.Накрая нещата се оправят и те се женат.

В книжката има един момент който много ме развълнува -Ченс е сирак непознаващ родителите си,израсъл на улицата,принуден да се бие и краде за да преживява,докато един ден Мери го накира болен в една канавка край пътя.Ще преведа този момента от руски ,за да не го преразказвам:

„Ченс се подпря на вратата на клетката и наведе глава.Съни трябва да му прости.Трябва.

– Много е трудно,нали? - тихо каза Уолф,спирайки се до Ченс.– Да обичаш една жена,това е най-голямата радост в живота.

- Никога не съм мислил,че това би могло да се случи с мен - измъчено каза Ченс.– Бях много внимателен.Никакъв брак,никакви деца.Всичко трябваше да свърши с мен.Но тя просто ме ослепи.Аз така бързо се влюбих,че нямах време да мисля за спасение.

Уолф се изправи и притвори черните си очи.

- Какво означава „трябваше да свърши с мене“?Защо не искаш деца,ти така силно ги обичаш?

– Да,обичам ги - тихо призна Ченс,- но те са Макензи.

– Ти също си Макензи - в ниския глас прозвуча твърдост.

Ченс уморено потърка врата си.

– Факт е,че аз не съм истински Макензи.

– Би ли искал да отидеш в къщата и да кажеш на една дребна жена,че ти не си й син?–внезапно попита Уолф.

– По дяволите,няма начин!-Ченс неможеше да нарани майка си с подобни думи.

– Ти си мой син.В пълния смисъл на думата ти си мой!

Вярно казаните думи смириха Ченс и той пак отпусна глава на ръцете си.

– Аз никога неможах да разбера как успя да ме приемеш с такава лекота.Ти добре знаеше за живота,който водех.Може би не в детайли,но като цяло можеше да си представиш.Диво животно - това бях аз .И ти ме доведе в дома си и ми разреши да остана с майка и Марси...

– И доверието ми се оправда ,не е ли така?

– Но можеше и друго да стане,ти незнаеше до какво ще доведе това.-Ченс,замълча поглеждайки дълбото в себе си.– Когато бях на десет или единайсет,аз убих човек - продължи той,– Ето кой пусна в дома си.Крадях,лъжех,биех другите деца,а след това им взимах всичко което притежаваха.Такова дете бях и то живее все още в мен.

Погледа на Уолф стана твърд.

- Щом ти се е наложило десетгодищен да убиеш,значи копелето си го е заслужавало.

- Да,заслужи си го.Децата живеещи на улицата са лесна плячка за перверзници.- Ченс стисна ръцете. – Длъжен съм да кажа на Съни.Немога да я помоля да се ожени за мен,без да я предупредя в какво се забърква и какви гени ще предам на децата й. – Той дрезгаво се засмя. – Въпреки ,че представа си нямам какви са моите гени.Непознавам родителите си,ако се окаже,че майка ми е била наркоманка,проститутка...

- Стига вече – твърдо спря сина си Уолф.

Ченс вдигна глава и погледна към него – единствения баща и човек , когото уважаваще най- много на света.

- Незнам ,кои са родителите ти – каза Уолф – Но аз добре познавам породите,сине,и те уверявам,ти си от добрата.Знаеш ли за какво най-много съжалявам?Че не те намерих по-рано.Не изпитах щастието да видя,как правиш първите стъпки,държейки ме за ръце,не се събуждах да те успокоявам докато ти излизаха първите зъбки или боледуваш,Не съм те прегръщал като всички деца ,когато ти е била нужна моята подкрепа.Когато се появи у нас,всичко това не беше необходимо,мое своенравно и диво жребче.Неможеше да понасяш докосванията и аз се стремях да изпълня това твое желание.Искам да ти кажа едно нещо сине.Аз се гордея с теб,както с никой друг в моя живот.Ти стана един от най-добрите мъже,които познавам,като ти се наложи да работиш много повече от другите ,за да станеш това ,което си сега.Ако ми се предоставеше възможност да избирам за осиновяване от всички деца на света,аз щях да избера само теб.

Ченс погледна баща си с влажни очи.Уолф Макензи прегърна своя пораснал син и го притисна към гърдите си така,както бе мечтал през всичките тези години.

- Бих избрал само теб – повтори бащата.

2. To Die for и Drop Dead Gorgeous

Аз докато бях на "руска" вълна прочетох още и поредичката от две книжки на Линда Хауърд за Блеър Малори: To Die for (2004) и Drop Dead Gorgeous (2006) - романите са съвременни, използван е доста разговорен език - малко прилича на чиклит (ама само стила - иначе са си горещи любовни романчета). И тук естествено има един страхотен мъж - Уайът Бладсуърт - ченге, преливащо от тестостерон; а главната - Блеър Малори - е устата, упорита и проклета блондинка! Има страхотни горещи сцени, много препирни, екшън (главната я преследва убиец), много забавни моменти (попиках се от смях!) - изобщо чудни, чудни са книжките!

Иве , прочетох „To Die for“ на Линда.Направо немога да повярвам, че това е нейно произведение.Стила е друг – лек,хумористичен,жаргонен и разказа е от първо лице.Докаро четох имах чувството,че гледам филма „Професия Блондинка“ :sunglasses: .Като прочетох накрая повода по който е написан романа - паднах от смях.Двамата сладури ми станаха едни от любимите герои :inlove1: .

Блеър Малори е тридесетгодишна блондинка,която много държи на външния си вид и на свободата си.Разведена.Почти всичко в къщата й и около нея е в цветове,най-вече розово(дори чука й в инструментите е розов).Собственичка е на преуспяващ фитнес център.

Уайат Бладсуорт(оффффф,че име) е началник на криминален отдел в полицията.

Двамата са се запознали и са се срещали три пъти,като след това той прекратява срещите.

И сега две години след това пред фитнесклуба става убийство и нашите герои се срещат пак, тя – като свидетелка,той – разследващ полицай.И започва една въртшележка на чувства, действие и смях.Тъй като някой прави два пъти опит да я убие, той я прибира при себе си в къщи.Грижи се за раните й, готви й , къпе я, облича я, през деня я води при майка си ,за да не й е скучно.Изобщо човека правише всичко възможно да й угоди, защото много я обичаше.А тя правеше всичко възможно да му стъжни живота и непрекъснато капризничеше. Пишеше едни списъци, какво е направил грешно, какво изобщо не е направил.Поведението й е като на тринадесетгодишен тийнейджър,когато изпаднеше в тежка ситуация търсише мама. Абсолютна пила за нерви в съвременен стил.Има много сладки и затрогващи моменти.На края се разбра, кой е виновника(не казвам ,за да ви е интересно като я четете),а двамата главни се разбраха , че много се обичат и ще се оженят.А повода за написването на романа е разбиването на един монитор с чук от приятелката на авторката.А за да разберете , какво общо има всичко това трябва да прочетете книгата.

Иве, мила, благодаря ти че ми отвори очите за тези две книжки! Тая нощ прочетох и втората„Drop Dead Gorgeous “.Направо нямам думи!!! Много смешна и много гореща!!!

Още в началото започна с капризите на Блеър, че сватба няма да има щото датата не е правилна– на Коледа– и тя с годините неможе да получава един подарък за два празника и че неможе да се казва Блеър Бладсуорт,защото име с две Б означавало тъпа блондинка.Караше го той да вземе нейната фамилия.И Уайат горкия,нали е със силно либидо,секс,секс докато й вкара акъл в главата и тя омекна и се съгласи на всичко.А най-големия смях падна когато след пожара я бяха затворили в полицейската патрулка за сигурност.И понеже никой не й обръщаше внимание,започна да лепи листи по прозорците на колата с обиди.И после някои от тези листи попаднаха в полицейското управление , дето всичките му колеги се заливаха от смях.

И понеже книгата е гореща върха беше страстната сцена с„тантрическия секс“ :wow:

Блеър и Уайат са двама много,много сладки герои.Той горкия винаги беше готов да й се извини , макар и прав.Страшно много я обичаше. :inlove1:

Не, тази книга трябва да се прочете, неможе да се разкаже! Благодаря ти още един път и ако попаднеш на нещо друго интересно свиркай !kiss.gif

3.Heartbreaker

Главният в "HEARTBREAKER" е Джон Рафърти - споменава се в "Диамантения залив"(беше съсед на главната и накрая и помагаше в една стрелба с лошите). Докато четях "Диамантения залив" си мислех, че сигурно има книга и за него, и че сигурно ще завърти нещо с ветеринарката, дето беше приятелка на главната - ама то нищо подобно - оказа се че главната в "HEARTBREAKER" е съвсем друга - казва се Мишел, и е съседка - или почти... баща и почива и оставя ранчото и много дългове, които уж направил за да я глези и да и осигури най-висок стил на живот, тя наскоро се е развела с някакъв ужасен ревнивец, дето почнало да го избива и на бой, и е решена да спаси ранчото на баща си, като се опитва да върши сама и най-тежката работа... Открива че баща и е дължал много пари и на Джон Рафърти, и решава да се срещне и да говори с него... и така се завързват нещата между тях. А, впрочем те двамата изпитвали много силно привличане един към друг откак се видели за пръв път преди много години, но тя била много млада и не посмяла да го покаже, защото се притеснявала, и затова винаги си вирела носа с него, той също, щото смятал че е разглезена и че не го понася...Както и да е, станаха за нула бройки любовници и Главния си я прибра в къщи, да му е под ръка и да я пази от бившия и мъж, който почна да им прави мръсотии... и така нататък, и всичко това подправено със много страст!

Мога да я сравня с "Онази нощ" по горещите страсти, и макар да я четох на руски (имаше доста съвременни разговорни изрази в превода, не всички от които разбирах добре, тук-там хващах само най-общо смисъла, и много се дразнех...) и на компа, книжката е страшно увлекателна - не можах да я оставя, докато не я прочетох!

Аз също съм силно пристрастена към Линда Хауърд, имам всички нейни, издадени на бг, с изключение на "Ласката на огъня" и "Сърцето на амазонката", (добре поне, че ги има в електронен вариант!), и най-редовно си ги препрочитам за да се заредя с емоции!

Свалила съм още петнайсетина други нейни на руски, като прочета някоя, ще пиша пак...

4.Death angel

Прочетох „Death angel" на Линда Хауърд.Необичаен за мен поне роман и мисля,че на малко хора ще се хареса.Не четете по-надолу,ако мислите да я четете.:ph34r:

Главната героиня Дреа е израсла в бедност и живее използвайки мъжете за касички.В книгата е любовница на голям престъпник,когото ФБР се опитва да хване,но напразно.

Главния Саймън е наемен убиец(ха така!).Пътищата им се пресичат когато свършва някаква работа за любовника ѝ.В отплата поисква да преспи с Дреа.След първоначалния шок двамата си „допадат" доста и Дреа дори го моли да я вземе с него.Той ѝ отказва доста студенокръвно и тя изпада в дълбоко отчаяние.Решава,че за всичко е виновен любовника ѝ.Изиграва го като изчезва и обира банковата му сметка.Докато напразно се опитва да вземе в кеш милионите от различни банки осъзнава,че бившият ѝ ще наеме Саймън за да я убие.Скоро разбира,че той наистина я преследва.

Саймън от друга страна тръгва след нея и преди да реши какво да я прави тя катастрофира.Открива я в колата ѝ малко преди да умре.

Оказва се ,че след смъртта има живот,а Дреа попада на място,където други (хора,души?!) решават дали да ѝ се даде втори шанс. Там среща Албан.Той ѝ е син-на 15 и бременна тя претърпява отлепване на плацентата с фатален за детето край.Опустошена е ,но факта,че е обичала бебето я спасява и накланя везните в нейна полза .Така че и е даден втори шанс.

Близо час след като е умряла се съживява за удивление на парамедиците.Спасена е,но дълго време след като е оздравяла отказва да говори.Освен това е придобила дарбата да вижда неща.Така първия път,когато проговая е да предупреди за опасност една от сестрите.В това време Саймън ,който е разтърсен сериозно от смърта ѝ и не е поемал нови поръчки решава да се погрижи за гроба ѝ и открива,че е жива.Разбира,че това е чудо,защото е сигурен,че тя наистина се е върнала от смъртта. Това го променя и той повече не поема работа(колко съм деликатна) и решава да се грижи за нея от далеч.Наблюдава я за да е сигурен,че нищо лошо няма да ѝ се случи.

Когато случайно го вижда тя е убедена,че иска да я убие,но после той я среща и установяват някакъв мир.Дреа обаче решава да направи нещо добро,а и да не провали втория шанс,който ѝ е даден.Свързва се с ФБР и опитва да им помогне с това,което знае за любовника-престъпник и дори да стане примамка.Тогава Саймън се намесва и убива бившия за да не бъде застрашен живота ѝ.А от ФБР решават да не ровят излишно за това убийство. Горе долу това е.

Хареса ми описанието на смъртта на Дреа,срещата със сина ѝ.Възтановяването ѝ бе забавно-държеше се сопнато и от време на време казваше нещо ,което ще се случи и изкарваше ангелите на хората.Доста оправна героиня-целенасочена и стегната.Бремеността и загубата на бебето бяха добре описани човек не може да я съди за живота,който води.

Главния бе доста студен и когато стана катастрофата ми хареса как изчака да чуе сирените на линейките и тогава си тръгна.Не я остави сама.Хареса ми как се опитваше да ѝ помогне. Също така имаше познат,който му попомагаше.Много малко се разбра за връзката им,а това бе едно от нещата,които го правеха по-човечен.Трябваше повече да се развие този момент.

Странно ми е избора на убиец за главен герой.Един два пъти се спомена,че той убивал само за мафиоти и един вид жертвите му са престъпници.Но защо да няма и невинни хора между тях?От друга страна той сякаш осъзнава,че живота му не е правилен.Направил си е вазектомия за да няма деца,които да са като него или по-лошо като него,но без да имат контрол върху себе си.Главната също не можеше да има деца(не че те са отговор на всичко,но..).

Края е щастлив,но и някак странен.Странно е и,че книгата ми хареса.

Странно....

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване