Премини към съдържанието
  • публикации
    22
  • коментар
    1
  • прегледи
    31043

Dell Vostro 3360


snachev

799 прегледа

 Сподели

blog-0228421001340542117.jpgИзтънено Vostro. От Dell не само са преработили своя най-малък представител от семейство Vostro, но са го подложили и на радикална диета. Това е довело до успешна симбиоза между лаптоп за офиса и ултрабук, с основна таргет студенти и бизнес потребители, които често пътуват.

Vostro като серия има впечатляваща репутация в бизнес сектора, предлагайки солидна производително на по-достъпни цени. Техните предимства и качества са ни известни от миналата година с 3350,3450,3550 и 3750. В това ревю ще разгледаме един от наследниците - Vostro 3360.

Бързо се забелязва съществените промени в дизайна на новото Vostro. Докато дисплея остава непроменен, имаме някои функции, които не сме виждали при 3350.

ДИЗАЙН

Поглеждайки шасито, очевидно виждаме политика на Dell, ориентирана към ултрабуците. Всеки, който познава предишния модел, ще остане впечатлен колко по-тънък е станал 3360. Теглото му е 1.67кг, което е с 24% по-ниско. Дебелината му е също намалена от 30мм на 20мм. Тези промени със сигурност ще бъдат от полза на потребителите, които търсят мобилност. Запазено е бизнес излъчването на модела. Сивият цвят може да ви се стори скучен, но е много лесен за почистване от отпечатъци и мръсотия. Откриваме алуминиеви и пластмасови повърхности в един като цяло сдържан и ненатрапчив откъм дизайн лаптоп. Усещането за стабилност е от най-висок клас и може да бъде образец за конкуренцията. Двете малки изключения са дясната страна на клавиатурата и долния ръб на дисплея, които поддават при натиск. Дисплея може да се отвори с една ръка благодарение на пантите, които са ориентирани една идея по-напред. Очаквахме да видим по-тънки рамки на дисплея и да получим 14-инчов лаптоп в 13-инчово шаси, но за съжаление този случай не е такъв.

Като цяло Dell Vostro 3360 се доближава по качество до доста по-скъпи модели като Dell XPS 13. Трудно бихме могли да отличим някой конкурент.

СВЪРЗВАНЕ

В сравнение със своя предшественик, 3360 показва незначително орязване на екстрите за свързване. Въпреки, че USB-та са все така три, нито един от тях не е комбинация eSata. Вместо това и трите са 3.0. Този, който се намира в лявата задна част изпълнява функцията "Power Share", позволявайки на външни устройства да се зареждат и при изключен лаптоп. Ще трябва да изчакаме и следващото поколение Vostro, за да видим DisplayPort. До тогава ще се задоволим с VGA и HDMI. Други екстри са четец на пръстови отпечатъци Kensington слот за заключване, които са важни за бизнес потребителите. Имаме още Ethernet LAN и 8-в-1 четец за карти.

Всички интерфейси са разположени в задната част на шасито, което ще ни е от полза срещу прекомерно оплитане на кабели.

КОМУНИКАЦИЯ

Vostro 3360 предлага Dell Wireless 1703 безжична карта, която е базирана на Atheros AR9485 чип на Qualcomm. Включена е и последната версия на Bluetooth 4.0 и може да бъде конфигуриран с 3G модул. Качеството на вградената уеб камера е над средното ниво, но все пак не може да се конкурира с модерните телефони и смартфони. Микрофона върши много добра работа и се отличава с много ниски нива на шум

ВХОДНИ УСТРОЙСТВА

В резултата на чуствителната промята в дизайна и входните устройства също са претърпели промени. Тъй като работната площ е малко по-малка от преди е ограничено и разположението на клавишите. Някои от функционалните клавиши са с намален размер, но всички букви са все така 14 на 14 мм. Както и до сега има опция за подсветка на клавиатурата. Трябва да споменем, че и самите клавиши са с много ниско ниво на шум. Тъчпада е непроменен и е с размери 82x45мм, които са абсолютно достатъчни за подобен лаптоп. Както и в предишното поколение работи с точност, близка до перфектната. В миналия модел не харесахме определено шумните бутони на тъчпада, но сега това е отстранено и изцяло завършва облика на висок клас машина.

ДИСПЛЕЙ

От Dell са заложили на напълно стандартен за този ценови клас дисплей, който е с 1366x768 резолюция. Яркостта не е подобрена и отново имаме едно ниско средно ниво от 177cd/m2. За щастие наблюдаваме доста хомогенно разпределение на яркостта по целия дисплей. Високата стойност на черния цвят и ниската яркост, автоматично води до нисък контраст. Разбира се трябва да се отбележи, че лаптоп с добър контраст е изключелно рядко явление. Докато яркостта и контрастът могат да бъдат пренебрегнати от професионалистите, то ограничения цветови спектър и невъзможността за покриване на AdobeRGB спектри, автоматично прави Vostro 3360 неподходящ за графичен дизайн и обработка на изображения. Потребителите, които не се занимават с тези професии, не биха могли да забележат този недостатък.

Тъй като 3360 има претенциите да бъде мобилен, то използването му във външна среда е от голямо значение. Матовата повърхност гарантира комфортна работа без отражения. Ъгълът на виждане е голяма слабост за TN технологията, която наблюдаваме разбира се и при това Vostro. Все пак IPS матриците се слагат в най-скъпите лаптопи и са изключителна рядкост.Направи ни впечатление, че VGA портът има перфектен изходен сигнал. Не се отчита никакво размиване или трептене на външен 24-инчов монитор дори при 1920x1200 резолюция. Това с опцията за цифров сигнал през HDMI гарантира, че Vostro 3360 може да осигури отлично качество на картина към външен монитор.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Предишното поколение беше оборудвано със стандартен 35-ватов процесор. Нашата тестова бройка е с чисто нов i5-3317U енергоспестяващ вариант - 17W. Отличават се добре познатите Hyper Threading и Turbo Boost 2.0 технологии. Последното е в състояние на повишаване тактовата честота от 1,7 GHz до 2,4 GHz двуядрени приложения и 2,6 GHz в едноядрени приложения. Тези резултата са възможни, благодарение на 22нм технологичен процес, който е уникален за момента от Intel. Тъй като този лаптоп е ориентиран към бизнес потребителите, Vostro 3360 включва процесор интегрирана графична система - Intel HD 4000. Разликата в производителността спрямо Intel HD 3000 е огромна. Core I5-3317U и Intel HD 4000 са комбинирани с 6 GB Samsung DDR3-1600 памет и 320GB твърд диск.

Въпреки, че този процесор е по най-новата архитектура на Intel е енергоспестяваш и по отношение на производителността не може да се сравнява със стандартните Sandy Bridge процесори. Тестовете доказват това твърдение, но резултатите са малко по-различни от очакваното. В сравнение да речем с i5-2410M се наблюдава разлика от една 10% производителност.

Вече все по-често виждаме SSD в конфигурациите на мобилни компютри, тук имаме стандартен твърд диск - 320 GB Seagate Momentus Thin с дебелина 7мм, 7200 оборота на въртене и 16MB кеш. Отчетохме завидно висока скорост на трансфер 89,5 MB / s.

Развитието на енергоспестяващи процесори за последните няколко години е много впечатляващо. Казано накратко, потребителя няма как да разбере, че това е нисковолтажен i5 процесор. В нашия случай Intel HD 4000 ще работи малко по-слабо, в сравнение със стандартен процесор. Хубавото в случая е, че резултатите, които видяхме се равняват на тези при 3350, който беше оборудван с Radeon HD 6470M.

Все пак не можем да очакваме висока производителност при игри. По-голямата част от съвременните игри могат да се играят с над 40 кадъра при ниски настройки и резолюция 1024x768. Може да си позволите да вдигнете настройкити при игра като Fifa 2012.

ЕМИСИИ

Може би един от основните фактори за един бизнес лаптоп е да работи безшумно. Предишното поколение е образец за това и работеше почти без никакъв шум. Вентилатора се деактивира при покой и регистрираме само 31DB, което е дело на твърдия диск. За съжаление безшумната работа не се поддържа по време на видеовъзпроизвеждане, създавайки шум 34DB. В този случай трябва да вземем предвид и компактния размер на шасито, респективно компактното охлаждане, което трябва да работи по-шумно, за да разсее топлината. При максимално натоварване наблюдаваме температури, които не са характерни за стандартните процесори, но нивата на шум достигат 40DB. Това доста приемлив резултат като се има предвид, че основния конкурент HP 5330 е по-шумен.

При ежедневна работа с офис приложения и като цяло ненатоварващи процеси, температурата едва надвишава околната. При сложни изчисления наблюдаваме известно загравяне, но добрата новина е, че пространството за китките остава хладно. В сравнение с 3350 имаме 10 градуса по-ниско температури. При стрес тест достига връх от 89 градуса, което е в рамките на допустимото.

Звукът при 3360 не е екстра върху, която е акцентирано, тъй като това е бизнес лаптоп. Двата вградени говорителя за подходящи за аудио файлове за възпроизвеждане на реч, не музика.

БАТЕРИЯ

Едно от основните отклонения е промяна в батерията. Докато 3350 поддържаше 8-клетъчна 80 Wh батерия, Vostro 3360 има вградена батерия с 49 Wh капацитет. С оглед на това очаквахме да видим по-ниски резултати. При теста с деактивиран wireless и минимална яркост на дисплея достигнахме 7 часа и 30 минути. Предвид ограничения капацитет на батерията, това е един приличен резултат. При безжично сърфиране и средна яркост на дисплея записахме посредствен резултат от 4 часа и 18 минути. С включен wireless и максимална яркост на дисплея записахме 1 час и 45 минути работа на батерия.

http://www.vario.bg/...500gb32gb-msata

 Сподели

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...