fbpx
9 C
София

Електромобилите на Tesla се научиха самостоятелно да преминават през нерегулирани кръстовища

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Излезе бета версията на системата на Tesla за помощ на водача FSD билд 9.2, като след получаването на обновяването електромобилите на компанията могат напълно самостоятелно да преминават през нерегулирани кръстовища.

Тази пролет автопилотът на Tesla се научи самостоятелно да управлява автомобилите при преминаване през регулирани кръстовища, като се съобразява с всички пътни знаци, както и със светлините на светофара. Още тогава автомобилната компания на Илън Мъск се отказа от използването на радари и електромобилите на Tesla започнаха да се ориентират само с помощта на няколкото камери поставени на различни места в електромобила. Оказа се, че на използваните съвсем нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект, както и мощния суперкомпютър, който обработва получените от движещите се електромобили данни, са достатъчни данните от камерите и използването на радари не се налага.

Популярният уеб-портал Electric допълва, че за шофьорите, които участват в програмата за ранно тестване на автопилота, вече е достъпно обновяването v9.2, което добавя редица нови функции на тази роботизирана система за помощ на водача. Освен значително усъвършенстваната система за прогнозиране поведението на другите участници в движението, това обновяване осигурява самостоятелното преминаване на електромобила през нерегулирани кръстовища.

Някои от участниците в програмата за предварително тестване на автопилота на Tesla вече споделиха своите впечатления от качеството на работа на новата функция и я обявиха за много добра. FSD както преди е по-внимателна от реалния водач, но при приключването на завиването решителна ускорява автомобила, като по този начин много добре подражава на повечето шофьори.

Очаква се FSD v9.2 да стане достъпна за всички след около 2 месеца.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
asdasd
asdasd
3 месеца

‘някоИ от участниците споделиха’…

Kiro
Kiro
3 месеца

Хората спят и Тесла пилота ги кара безпроблемно. Пълно беше и е с такива статии.
После чета – Тесла авто-пилота се научи да вижда светофара, някои знаци, сега да пресича нерегулируемо кръстовище?!?!

Та се чудя … дали всички предишни статии не са били за коли камикадзета дето по чудо не са убили някой. Защото са пресичали на червено, минавали на знак СТОП без да спрат и прочие. А иначе медията продължава да им прави авто-реклама.

asdasd
asdasd
3 месеца

защо редактираме мнения избирателно? не е коректно, некси.
но браво за редактрираната ‘статия’

Нови ревюта

Подобни новини