10 C
София

На 9-ти октомври в Германия ще се състои събитието Giga-Fest

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Германските медии съобщиха, че местните власти са почти готови със съставянето и представянето на всички документи, необходими за започване работата на построената близо до Берлин гигафабрика на Tesla. По този повод автомобилната компания на Илън Мъск обяви. Че на 9-ти октомври тази година ще се състои ден на отворените врати, по време на което посетителите ще могат да се запознаят с устройството на поточните линии на компанията и дори да шофират за кратко време кросоувъра Tesla Model Y.

Събитието се нарича Giga-Fest, като компанията създаде и уеб сайт със същото име, в който са описани условията за провеждане на събитието на германски и английски езици. Тъй като организаторите не могат да приемат всички желаещи и трябва да спазват препоръките срещу COVID-19 епидемията, броят на хората е ограничен. Те ще могат да посетят Giga-Fest само чрез специални покани, които ще започнат да се изпращат в началото на месец октомври. Предварителната регистрация вече започна, като приоритет се дава на жителите на близките до гигафабриката германски региони.

Вратите на гигантската фабрика ще бъдат отворени от 10 часа сутринта до 7 часа вечерта. Осигурен е транспорта до най-близките ЖП и автогари.

Да напомним, че произвежданият в Германия кросоувър Tesla Model Y значително ще се различава от оригинала. Той ще има много по-различно купе, а акумулаторният блок се очаква да бъде вграден в силовата част. В бъдеще германските кросоувъри ще започнат да използват в своите акумулаторни блокове батериите 4680, които също ще се произвеждат в Берлинската гигафабрика.

Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини