Мъск: Gigafactory в Берлин изцяло ще промени производството на електромобили

1
1493

Европейската фабрика на Tesla ще стане пример за радикално преобразуване на автомобилната промишленост, заяви Илън Мъск при своето посещение в Германия. Генералният директор на Tesla каза, че промените ще засегнат производствената, инженерната и дизайнерската сфери. Освен това в европейската Гигафабрика ще се произвеждат и акумулаторни блокове за електромобилите, и нови бои за Model Y.

Илън Мъск бе в Германия на 3 и 4 септември. Той посети община Грюнхайде, която се намира на около 30 км от Берлин и където вече се строи германската Gigafactory. В този завод ще се сглобява новия електрически кросоувър Model Y. Мъск обяви, че германската Gigafactory ще демонстрира превъзходството на разработения от Tesla нов метод за производство на електромобили.

‘Тук всичко ще бъде иновационно. В новата Gigafactory няма просто да правим копия на Model Y. Ще извършим радикален редизайн на самите основи на технологиите за производство на електромобили. За първи път ще бъде извършена трансформация на основния структурен дизайн на транспортното средство. Това е важно. Важно е от производствена, инженерна и дизайнерска гледна точка’ – каза Мъск.

Според генералния директор на Tesla, компанията не само ще произвежда електромобили, а ще ускори прехода към чиста енергия. Този коментар бе направен след като Tesla получи лиценз за търговия с електрическа енергия в Западна Европа и започна да изучава потенциала на германския пазар.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари