4.2 C
София

Ford удвоява производството на електрическите пикапи F-150 Lightning

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Продажбите на наскоро представения електрически пикап F-150 Lightning ще започнат през пролетта на 2022 година, но компанията вече има около 120 хиляди поръчки. За да може да ги изпълни Ford възнамерява двойно да увеличи производството на тези електромобили, като това ще изисква допълнителни $850 милиона.

Агенция Reuters отбеляза, че първоначално Ford Motor е възнамерявал до 2024 година да произведе не повече от 40 хиляди електрически пикапа F-150 Lightning от първо поколение. Но на фона на голямото търсене на тези електромобили компанията реши да удвои своята производствена програма и официално заяви, че ще инвестира въпросните допълнителни $850 милиона.

През 2022-ра година трябва да бъдат произведени не повече от 15 хиляди пикапа F-150 Lightning, като към 2023 година техният брой трябва да достигне 55 хиляди. Ford възнамерява в края на 2025 година да представи на пазара второто поколение на пикапа F-150 с електрическо задвижване, в който ще се използва принципно новата платформа TE1. Тя ще даде възможност на Ford да увеличи годишното производство на електрически пикапи до 160 хиляди. Интересът на досегашните клиенти на Ford към нейните електрическите автомобили е много голям, понеже всички са убедени, че с прехода към електрическо задвижване значително ще се намалят разходите за ремонт и поддръжка.

До края на това десетилетие Ford възнамерява да даде за електрифициране на целия си автомобилен парк не по-малко от $30 милиарда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини